Neler Yeni

Savunma Sanayi Bütçesi 75M$'a Yükseltildi!

Vesselam

80+ Bronze
vay arkadaş milyar ile milyonun yazım farkını bilmeyen moderatörler forumda malum partinin pr'ını yapmaya başlamış ne yazık.... (not: 75M = 75 milyon, 75B=75 milyar)
Ülke adına olan guzel bir gelişme ki gercektem de mükemmel bir haber. Savunma sanayi bizim gibi savaş coğrafyasının dibinde olan bir ülke için önemlidir. Senin de sevinmen gerekir dostum bu habere. Pr konusunda da büyük saçmalamışsın :D, son zamanlarda senin gibi aşırıcı siyasal taraftırcıklar çok türedi. Devlet lehine olan şeylerle hükümet lehine olanın farkını yapamıyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

75m milyon olayında da patladım :kekw:

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon
Wikipedia verisinde de, haberde de milyar dolar olarak görünüyor yalnız. Başlık ise Türkçe zaten, gidip Billion yazılmasının bir mantığı yok.

Hiçbir moderatörümüz, yetkilimiz bu tarz işler yapmaz. Bütün ülkeyi ilgilendiren bir durum bu.
75M$ şeklinde yazılmaz dolar sembolü kullanıyorsun hem ingilizce hem türkçe yazılamaz

milenix

80+ Gold
Hayırlı olsun. Geç bile kaldılar.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,878
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
75M$ şeklinde yazılmaz dolar sembolü kullanıyorsun hem ingilizce hem türkçe yazılamaz
Dolar sembolu uluslararası bir sey yalnız, bir dile özel değil bütün dünyada tek.

• Beğen
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Cihan Duman
Dostlar 20 milyar dolar olan savunma sanayi bütçemiz 75 milyar dolara yukseltiliyormus. Bu öyle bir para ki Rusya ile aynı neredeyse. Hayal ettiğimiz herseyi uretecebilecegiz. Bir havacılık mezunu olarak eskiden ABD fimlerinde hava araçlarını gördüğümde neden bizde yok neden uretmiyoruz derdim. Şimdi bu paralar ile mümkün olacak...

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İlerleyen zamanlarda şu an olduğu gibi bizi dış bölgeden çok iç topraklarımızda tehdit eden unsurlar olacaktır yapılması gereken bir hareketti ama bu bütçeyi borç batağına biraz daha sokmadan nasıl sağlayacaklar onun hakkında bir fikrim yok
Gata açılmalı

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,481
İsim
Oğuz
Diyanetin 13 milyar dolarlık bütçesini alsaydılar geç kalmazdılar.

• Kızgın
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Bu coğrafya da olması gereken oldu. yanı başımızdaki Yunanistan bize karşı silahlanırken normal bir şey. Bu demektir ki tank ve uçak açığı bu sene kapatılacak. Eskiyen deniz filoları içinde milli gemilerin üretim hızı artmalı.
3 yeni MİLGEM için saç kesimi yapıldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hayırdır mehmet yazdığım çok mu koydu da 2 uyarı puanı verdiniz. hemde süresiz :DDD
yanlış bilgilendirmeymiş :D

amfibi hücum gemimiz oldu, mısırda 2 tane var ne büyük başarı. milletimize zeval gelmesin, reisten Allah razı olsun
Sen şimdi Mısır'ın elinde bulundurduğu 2 adet amfibi hücum gemisi ile bizim TCG Anadoluyu bir mi tutuyorsun? Gülme geldi.
Kendilerinin o iki gemiyi nasıl aldığını biraz anlatayım istersen. Rusya'nın talebi ile Fransa tarafından ortak yürütülen (%60Fransa - %40Rusya) bir projeydi. Fransa'nın kendine ait bölümünü inşa ettikten sonra gemi Rusya'ya gönderilmek üzere hazırlanırken Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgali bahane gösterilerek gemilerin yollanmasından vazgeçildi. Daha sonrasında geminin başka ülkelere pazarlanması öngörüldü ve dönemin hükümeti bir Mısır ziyaretlerinde bu konu üzerinde çalışmalar yürüttü. Ardından gemi Mısır'a satıldı. Mısır'ın gemi üzerinde herhangi bir teknolojik/avionik/mühendislik anlamında bir değeri söz konusu değildir. Ayrıntıları okumak istersen diye buraya bırakıyorum.
https://en.wikipedia.org/wiki/ENS_Gamal_Abdel_Nasser https://en.wikipedia.org/wiki/ENS_Anwar_El_Sadat

Sen de tutmuşsun Sedef Tersanesi'nde inşa edilen ve birçok alt sistemini ve en önemlisi gemi yönetim sistemi başta olmak üzere %70 yerli şekilde üretilen TCG ANADOLU ile bu iki gemiyi bir tutuyorsun. Vay haline diyorum.

Son düzenleme:
vay arkadaş milyar ile milyonun yazım farkını bilmeyen moderatörler forumda malum partinin pr'ını yapmaya başlamış ne yazık.... (not: 75M = 75 milyon, 75B=75 milyar)
images (2).jpeg

Megan

80+ Silver
Böyle gelişmelere bile siyasi yaklaşımla yaklaşıp doğru bir şey yapıldığı halde kötüleyenler olduğu sürece bu toplum düzelmez.
Türkiyenin savunma sanayisinde geldiği nokta küçümsenemeyecek kadar iyi ve iyileşmeye devam ediyor. Bu kadar sorunun arasından bunları görmek de güzel tabi.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Gayet normal bence Türkiye Orta doğu ülkesi muhakkak artması gerektiğini düşünüyorum.

Top Bottom