Neler Yeni

Savunma Sanayi Bütçesi 75M$'a Yükseltildi!

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz
Dostlar 20 milyar dolar olan savunma sanayi bütçemiz 75 milyar dolara yukseltiliyormus. Bu öyle bir para ki Rusya ile aynı neredeyse. Hayal ettiğimiz herseyi uretecebilecegiz. Bir havacılık mezunu olarak eskiden ABD fimlerinde hava araçlarını gördüğümde neden bizde yok neden uretmiyoruz derdim. Şimdi bu paralar ile mümkün olacak...

Screenshot_20230410_152026_YouTube.jpg
Screenshot_20230410_152312_Samsung Internet.jpg

Kara*

80+ Silver
Umarım hayırlı olur geç bile kalındı, sadece seçim vakitleri göz boyamak yerine seri üretim 1-2 tank vs koymak yerine böyle güzel şeyler görünce sevindim. Lafımı hiçbir siyasi partiye değildir yalnış anlaşılmasın. Aynı şekilde altay tankı seri üretime geçmeli artık.

TİTAN.

80+ Platinum
Dostlar 20 milyar dolar olan savunma sanayi bütçemiz 75 milyar dolara yukseltiliyormus. Bu öyle bir para ki Rusya ile aynı neredeyse. Hayal ettiğimiz herseyi uretecebilecegiz. Bir havacılık mezunu olarak eskiden ABD fimlerinde hava araçlarını gördüğümde neden bizde yok neden uretmiyoruz derdim. Şimdi bu paralar ile mümkün olacak...

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
O sırada evde 2 ekmeğin hesabını yapan ben

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
55 milyar dolar nereden buraya aktarıldı?

Critaes

80+ Bronze
Parti gözetmeksizin iyi yapılan şeye iyi demek lazım ve bu ciddi anlamda iyi bir gelişme tebrik etmek lazım. Aynı şeyi ekonomik alanda da görmek istiyoruz. Üretime ayırılan bütçe arttırılmalı, üreticiler desteklenmeli. Yakın bir tarihten örnek verecek olursak soğan üreten çiftçilerin elinde kalan ürünler nedeniyle birçok çiftçi soğandan alternatif tarım ürünlerine yöneldi ve soğan üretimi azaldı ki soğan fiyatları ne kadar arttı son zamanlarda bellidir.

Ek olarak daha şeffaf bir yol izlememiz lazım, tüm devlet giderleri, nelere harcama yapıldığı, bu bütçenin nereden geldiği şeffaf bir şekilde halka açık sunulmalı. Hukuk sistemimiz gelişmeli, adaletin olmadığı yerde refah olmaz, yatırımcı olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

vay arkadaş milyar ile milyonun yazım farkını bilmeyen moderatörler forumda malum partinin pr'ını yapmaya başlamış ne yazık.... (not: 75M = 75 milyon, 75B=75 milyar)
Haberin içeriğinde öyle yazıyor fotoğrafa dikkatli bakarsan. Adam napsın teyit etmek için cumhurbaşkanını mı arasın?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,878
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
vay arkadaş milyar ile milyonun yazım farkını bilmeyen moderatörler forumda malum partinin pr'ını yapmaya başlamış ne yazık.... (not: 75M = 75 milyon, 75B=75 milyar)
Wikipedia verisinde de, haberde de milyar dolar olarak görünüyor yalnız. Başlık ise Türkçe zaten, gidip Billion yazılmasının bir mantığı yok.

Hiçbir moderatörümüz, yetkilimiz bu tarz işler yapmaz. Bütün ülkeyi ilgilendiren bir durum bu.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,763
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
75 milyon dolar savunma sanayisi için para mı? Savunma sanayii başkanı geçen gün 1 Harpoon füzesinin maliyetinin 1 milyon dolar olduğunu açıkladı zaten sence milyon olmasının ihtimali var mı ki bunu düşündün gerçekten? Herkes anlar onun milyar olduğunu ki iki resimde de milyar olarak yazıyor zaten.

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,712
İsim
Lokman Doğan
akıl var mantık var hiç düşündün mü 75 milyon nasıl olur diye diyanetin ki bile 13 milyarken :D

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Evren avcı
Bu coğrafya da olması gereken oldu. yanı başımızdaki Yunanistan bize karşı silahlanırken normal bir şey. Bu demektir ki tank ve uçak açığı bu sene kapatılacak. Eskiyen deniz filoları içinde milli gemilerin üretim hızı artmalı.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
75 milyon aylık maaşlara giden ücret etmez :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,218
Üyeler
161,254
Son üye
44ep44
Top Bottom