Dostlar 20 milyar dolar olan savunma sanayi bütçemiz 75 milyar dolara yukseltiliyormus. Bu öyle bir para ki Rusya ile aynı neredeyse. Hayal ettiğimiz herseyi uretecebilecegiz. Bir havacılık mezunu olarak eskiden ABD fimlerinde hava araçlarını gördüğümde neden bizde yok neden uretmiyoruz derdim. Şimdi bu paralar ile mümkün olacak...
Umarım hayırlı olur geç bile kalındı, sadece seçim vakitleri göz boyamak yerine seri üretim 1-2 tank vs koymak yerine böyle güzel şeyler görünce sevindim. Lafımı hiçbir siyasi partiye değildir yalnış anlaşılmasın. Aynı şekilde altay tankı seri üretime geçmeli artık.
Dostlar 20 milyar dolar olan savunma sanayi bütçemiz 75 milyar dolara yukseltiliyormus. Bu öyle bir para ki Rusya ile aynı neredeyse. Hayal ettiğimiz herseyi uretecebilecegiz. Bir havacılık mezunu olarak eskiden ABD fimlerinde hava araçlarını gördüğümde neden bizde yok neden uretmiyoruz derdim. Şimdi bu paralar ile mümkün olacak...
Parti gözetmeksizin iyi yapılan şeye iyi demek lazım ve bu ciddi anlamda iyi bir gelişme tebrik etmek lazım. Aynı şeyi ekonomik alanda da görmek istiyoruz. Üretime ayırılan bütçe arttırılmalı, üreticiler desteklenmeli. Yakın bir tarihten örnek verecek olursak soğan üreten çiftçilerin elinde kalan ürünler nedeniyle birçok çiftçi soğandan alternatif tarım ürünlerine yöneldi ve soğan üretimi azaldı ki soğan fiyatları ne kadar arttı son zamanlarda bellidir.
Ek olarak daha şeffaf bir yol izlememiz lazım, tüm devlet giderleri, nelere harcama yapıldığı, bu bütçenin nereden geldiği şeffaf bir şekilde halka açık sunulmalı. Hukuk sistemimiz gelişmeli, adaletin olmadığı yerde refah olmaz, yatırımcı olmaz.
vay arkadaş milyar ile milyonun yazım farkını bilmeyen moderatörler forumda malum partinin pr'ını yapmaya başlamış ne yazık.... (not: 75M = 75 milyon, 75B=75 milyar)
vay arkadaş milyar ile milyonun yazım farkını bilmeyen moderatörler forumda malum partinin pr'ını yapmaya başlamış ne yazık.... (not: 75M = 75 milyon, 75B=75 milyar)
75 milyon dolar savunma sanayisi için para mı? Savunma sanayii başkanı geçen gün 1 Harpoon füzesinin maliyetinin 1 milyon dolar olduğunu açıkladı zaten sence milyon olmasının ihtimali var mı ki bunu düşündün gerçekten? Herkes anlar onun milyar olduğunu ki iki resimde de milyar olarak yazıyor zaten.
Bu coğrafya da olması gereken oldu. yanı başımızdaki Yunanistan bize karşı silahlanırken normal bir şey. Bu demektir ki tank ve uçak açığı bu sene kapatılacak. Eskiyen deniz filoları içinde milli gemilerin üretim hızı artmalı.