Neler Yeni

Şeriatçilar neden Atatürk ü sevmezler

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Yüce başbuğ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sevmeme diye bir durum yok Kurtuluş savaşı gazilerinden Atatürke emrinizdeyim paşam diyen Kazım karabekir paşada şeriati savunmuyormuydu? Dini konularda genelleme yapılmamalı

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1

robin

80+ Silver
Evet eğer ilk eşin istemiyorsa ve 2 sine birden bakamazsan bırak 4 ü 2. Yi bile alamıyorsun ayrıca o 4 kişi arasından 1 si ile ilgilenince diğer 3 ile ilgilenmemezlik yapamazsın ki bu çocuk zor bir olay şey gibi bişey elinde ateşi tutabilirsin bunda sakınca yok ama tutabiliyorsan tut gibi bişey ayrıca şuan da tek eşlilik muhtemelen şu yüzden var mesela kendimden örnek vereyim diyelim ben ölünce iki eşimden olan çocuklarda miras kawga sına girişip kan dökülecek. Ayrıca boşanmalar çok olacaktır, bir süre sonra 2 eşimde birbirinden nefret etmeye başlayacaktır ayrıca kimsenin kalbinde 2 insan bulunamaz 2. Si şuan için hizmet için kullanılır ama gidipte zulmün çok olduğu peygamberimizin döneminde bence kadınları korumak için kabul edilebilir bişey peygamberimizn yaptığı şey bence çünkü o zamanda insanlar en azından bir kadına şiddet uygulayamıyordu evli olan birisine özellikle bu tanınmış ve saygın bir peygamberin eşi ise bu yüzden peygamberimizin bence çok evliliği kabul edilebilir tabi eleştirilebilir bir durum da
Peki bir kadın 4 adamla evlenebilir mi?

Mojo jojo

80+ Silver
Ben Atatürk sevmeyipte adam gibi savunması olan kimseyi görmedim.
Bizim köyde Atatürk e ana avrat sövenden tut Atatürk Türk değildi diyen vardı.. Hiç birinin de savunması yoktu.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Peki bir kadın 4 adamla evlenebilir mi?
Güzel soru sjsjsj
Bilmiyorum hocam ama zaten 1 erkeğinde çok eşlilik yapmasını pek mantıklı bulmuyorum hatta etik değil bence şu dönem için

robin

80+ Silver
Güzel soru sjsjsj
Bilmiyorum hocam ama zaten 1 erkeğinde çok eşlilik yapmasını pek mantıklı bulmuyorum hatta etik değil bence şu dönem için
Bir zahmet doğru bir şey değil. Hatta korkunç bir şey bana göre. Düşünsene 5 tane annen var. Bide o kadınların psikolojisini düşün. Hangi kadın eşini 3 kişiyle daha paylaşmak ister? Yani genelde zorunlu olarak evlendiriyorlar kadını.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Bir zahmet doğru bir şey değil. Hatta korkunç bir şey bana göre. Düşünsene 5 tane annen var. Bide o kadınların psikolojisini düşün. Hangi kadın eşini 3 kişiyle daha paylaşmak ister? Yani genelde zorunlu olarak evlendiriyorlar kadını.
Aynen hocam da ben zaten savunmadım jsjfsk ya zaten dediğim gibi dinde onun şartları var ama çok zor şartlar yan uzatan yapamazsın onları

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,388
Üyeler
163,488
Son üye
tyiklhmni987
Top Bottom