Atatürk gerçekten iyi biri mi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Kötüleyenlerin büyük kısmının dedeleri yada şehy lerini astırdığı için sevmezler . Ne de olsa yalan din i dinleyip , mezar toprağı yemenin , deve sidiği içmenin iyi olduğuna inananların işine gelmez. İnsanlar dini işlerine geldiği zaman severler o yüzden peygamberin sözü diye bize çaktıkları sözlerin çoğu kendi uydurmasyon Arap gelenekleri ve cahil düşünme tarzı.

Ben o yüzden dini açıdan da şuna inanıyorum tek kesin doğru kaynak kuran .

ben iyi bir insan olmaya çalışıyorum , kimseye zararım yok . Elimden geldiğince çevreme yardımcı oluyorum . Şimdi benle namaz kılıp , alkol tüketip , kumar oynayan etrafına zarar veren bir insan sırf namaz kıldığı için cennete gidecek ise ben o cennete gitmeyi istemem.

Kötüleyenlerin büyük kısmının dedeleri yada şehy lerini astırdığı için sevmezler . Ne de olsa yalan din i dinleyip , mezar toprağı yemenin , deve sidiği içmenin iyi olduğuna inananların işine gelmez. İnsanlar dini işlerine geldiği zaman severler o yüzden peygamberin sözü diye bize çaktıkları sözlerin çoğu kendi uydurmasyon Arap gelenekleri ve cahil düşünme tarzı.

ben iyi bir insan olmaya çalışıyorum , kimseye zararım yok . Elimden geldiğince çevreme yardımcı oluyorum . Şimdi benle namaz kılıp , alkol tüketip , kumar oynayan etrafına zarar veren bir insan sırf namaz kıldığı için cennete gidecek ise ben o cennete gitmeyi istemem.

Son paragrafta belirttiğiniz şekilde bir insan profili yok zaten. Çok önceleri bunları kapatmak için namaz kılmak zorunda kalıyor olabilirlerdi ama günümüzde ülkedeki hakim siyasi güçle aynı duruş ve düşüncede olduklarından buna ihtiyaç duymuyorlar.

Bir kaç kaynakta okuduğum ve çok dindar bir arkadaşımın söylediğine göre Atatürk okulda anlatılan gibi biri değil de aşırı kötü bir insan olduğunu anlattılar. Söylediğine göre Atatürk Allah a küfür edip sürekli Allahı alçaltmaya çalışıyormuş. Sizce bu bir iftiramı yoksa gerçek mi?

Burada olayı ayıkman gerekiyordu dostum.

Son paragrafta belirttiğiniz şekilde bir insan profili yok zaten. Çok önceleri bunları kapatmak için namaz kılmak zorunda kalıyor olabilirlerdi ama günümüzde ülkedeki hakim siyasi güçle aynı duruş ve düşüncede olduklarından buna ihtiyaç duymuyorlar.
Var hocam günlük hayatta baya görüyorum . Faizi yer alkolü içer sonra namazını kılan pek çok insan da biliyorum .

Çoğu öyle değil mi zaten. Namaz kılmayan çevremizde bir ton insan var. Direkt olarak Cuma'ya gitmemek bile farza karşı gelmek değil mi?

Ülkede beş vakit namaz kılma en fazla %15 civarı. Cemaati olmayan camiler bile var.

Müslümanım demişsin ben müslümanlığını ölçemem inancın Allahla senin aranda fakat benim attığım kaynakları eğer okuduysan ve doğru olduğunu kabul ediyorsan ben müslümanlığın hakkında bir çıkarımda bulunurum. Parantezdeki cümlen ile bi önceki cümlen çok uyumsuz cevap veriyim Allahın kuluyum kulun kulu deyilim.Ne demek istediğini açıkça ifade edersen daha iyi bir cevap veririm. hayırlı geceler. Son cümleyi bana söylediğini düşünüyorum. Zaten üstteki mesajımda cevabını vermişim üste kaydırıp "Oku" emrini yerine getirebilirsin tekrardan Hayırlı akşamlar dilerim.
insan cümleyi anlamak istediği gibi anlarmış
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen öyle

İslam ile Atatürkü karıştırmayın kardeşim Atatürk ateist olsa ne olur olmasa ne olur sonuçta şuan bu ülkede olmamızın tek sebebi Atam. O arkadaşında büyük ihtimalle ampulü destekliyordur işlerine gelmeyince Atamıza sallarlar.

Hani bizim ülke 99% müslümanmış ya senin verdiğin rakam daha iyi bir istatistik emin ol.
Daha bunun ahlaki çöküntü boyutu var. Üstelik her koldan! %99'u Müslüman olan ülkede "Ben domuz eti yemedim karşim!" diyebilen Müslüman var mıdır örneğin? Tarihin sözde en dindar hükümeti döneminde yapılanlar ve sonuçları ortada. Boşuna maval okumasın kimse.

Güzel ahlaklı olmanın din ile alakası olmadığını anlayınca bir gelişme kaydedeceğiz ama zor gibi

Bir kaç kaynakta okuduğum ve çok dindar bir arkadaşımın söylediğine göre Atatürk okulda anlatılan gibi biri değil de aşırı kötü bir insan olduğunu anlattılar. Söylediğine göre Atatürk Allah a küfür edip sürekli Allahı alçaltmaya çalışıyormuş. Sizce bu bir iftiramı yoksa gerçek mi?
şeriat sevdalıları yüzünden böyle dindar çocuklar ATATÜRK'Ü kötü sanıyor adama bütün dünya saygı duyuyor yeri geliyor yunanlar bile saygı duyuyor sadece bu tarz dindar türk demeye bin şahit isteyen arkadaşlar saygı duymuyor sevmiyor :D çok ironik.

apsjfaljflkasjf Bunları ben uydurmadım yalnız istersen git ingiltereye şikayet et. Sonrada git instada yorumlarda özgürlüğümüzü elimizden aldılar hiçbirşey konuşamıyoruz diye yorumlar yaz :) Sonrada gel körü körüne kendi aleyhine konuşulamaz diye kanun çıkaranları bana savun.

Yaşım 27 başkalarının yazdığı, söylediği şeyleri burada mış miş olarak söylediğim için cahil isem EyvALLAH. Yalnız bir dönüp kendinize bakın. İçinizdeki kibir size hiçbir zaman ileri götürmeyecek. Biraz anlayışlı ve edepli olun. Sizin gibi düşünmeyen birine cahil, koyun demekten vazgeçin bu sizi "cool" bir birey yapmıyor maalesef. Siyasete çevirmeye çalışıyorsunuz yalnız oralı olmuyorum herkes olmasa bile birileri hak ettiği yerde... Hadi EyvALLAH.
bizim gibi düşünmediğin için cahil demiyorum 18924809190 tane kaynakta doğru olarak anlatılan ATAmızı 1 tane kaynakta yanlış yazıldığı için kötülediğin için cahil diyoruz ve bu ülkede yaşıyorsan saygı duymak zorundasın o kadar ben nasıl bir ateist olarak senin dinine saygı duyuyorsam sen de benim değerlerime saygı duyacaksın 2. el ***** saçma kaynaklardan öğrendiğin bilgilerle gelip burda ATATÜRK'ü kötüleme.

Güzel ahlaklı olmanın din ile alakası olmadığını anlayınca bir gelişme kaydedeceğiz ama zor gibi
ülke din ile yönetildiği sürece ne gelişme kaydederiz ne de düzeliriz.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,097
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri