Neler Yeni

Şeriatı bilmeyip savunan kişiler hakkında

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,383
İsim
Ahmet Sevinç
Tarihi nerden öğreniyorsunuz? Osmanlı Dünya'nın yaklaşık 1/3'üne hükmetmiş devlet. Onlarca millet barındırıyordu. Fransız İhtilali'yle gelen fikir akımları -özellikle milliyetçilik- devletin toprak bütünlüğünü yıkılışa sürükledi. Ayriyeten Sanayi Devrimi'ne ayak uydurumadı. Her ne kadar fabrikalaşma denemelerinde bulunmuş olsada bunların hiç biri sonuç vermedi. Böylelikle Avrupa'nın ham madde pazarı haline gelindi ve devlet borçlanmaya başladı. Bu yüzden ekonomi çöktü. Dış borçlar arttı. Devletin gelir kapılarının çoğuna el koyuldu. Bu ve bunun gibi nedenlerin hiç biri dinle alakalı değildi. Madem dinle alakalı olduğunu iddia ediyorsan o zaman anlat dinleyelim.

Ayriyeten Atatürk'ün kararları şeriatın kötü olmasından kaynaklı değildi, bazı sahışlar tarafından kötü yola sürükleneceği içindi -tıpkı İran, Afganistan vb. olduğu gibi- Mesela Atatürk normalde halifeliği kaldırmıyordu fakat bu mevkinin başına geçenler cumhuriyet düşmanlığı yaptığı için kapatmak zorunda kaldı tıpkı çok partili düzene geçilememesi gibi.
eğer 3 eski kıtayı kabul edersek belki osmanlı dünyanın 1/3 ne hükmetmiş olabilir ama ben sanmıyorum
kesinlikle osmanlının parçalanmasında dininde az çok etkisi var hiç kimse yok diye inkar edemez
1) dediğiniz gibi bir çok millet vardı ve onlarda bağımsız olmak istediler eğer müslüman olmasaydık veyahut emirlerine uymasaydık belkide otorite daha sağlam olacaktı ( şahsen orada katliamlar soykırımlar yapmamamız daha iyi olmuş hem bu sayede osmanlının kötü bir itibiarı yok , yalanlar dışında , hemde eğer eski coğrafyalara geri dönersek bir sorun olmaz )
2) Osmanlı belki sanayi devrine ayak uydurabilirdi hatta bunun için afrikada bol bol devlet bile vardı ama teknolojinin geri olması hemde islamın sömürgeyi yasaklaması yüzünden çok fazla fabrika kurulamadı
onun dışında ben sorun görmüyorum özellikle işini doğru yapan yöneticiler gerçekten islami yönetime çok iyi örnek oldular hatta din devletin büyümesinede vesile oldu mesela fetret dönemimde balkanlarda isyan çıkmamasının temel nedeni zulümü yasaklayan islamdır .
Din hem bizi ileri götürdü hemde geriye götürdü fakat geriye götürdüğü zamanda bile hiç bir zulüm yapmadık ki bence iyi ki yapmamışız yoksa fransa gibi olurduk

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

milenix

80+ Gold
eğer 3 eski kıtayı kabul edersek belki osmanlı dünyanın 1/3 ne hükmetmiş olabilir ama ben sanmıyorum
kesinlikle osmanlının parçalanmasında dininde az çok etkisi var hiç kimse yok diye inkar edemez
1) dediğiniz gibi bir çok millet vardı ve onlarda bağımsız olmak istediler eğer müslüman olmasaydık veyahut emirlerine uymasaydık belkide otorite daha sağlam olacaktı ( şahsen orada katliamlar soykırımlar yapmamamız daha iyi olmuş hem bu sayede osmanlının kötü bir itibiarı yok , yalanlar dışında , hemde eğer eski coğrafyalara geri dönersek bir sorun olmaz )
2) Osmanlı belki sanayi devrine ayak uydurabilirdi hatta bunun için afrikada bol bol devlet bile vardı ama teknolojinin geri olması hemde islamın sömürgeyi yasaklaması yüzünden çok fazla fabrika kurulamadı
onun dışında ben sorun görmüyorum özellikle işini doğru yapan yöneticiler gerçekten islami yönetime çok iyi örnek oldular hatta din devletin büyümesinede vesile oldu mesela fetret dönemimde balkanlarda isyan çıkmamasının temel nedeni zulümü yasaklayan islamdır .
Din hem bizi ileri götürdü hemde geriye götürdü fakat geriye götürdüğü zamanda bile hiç bir zulüm yapmadık ki bence iyi ki yapmamışız yoksa fransa gibi olurduk
Hangi dine mensup olmuş olursak olalım o ayaklanmalar çıkacaktı ve devlet parçalanacaktı. Burda sorun din değil ırktı. Kaldı ki Osmanlı bütün milletlere ve inanışlara karşı en iyi davranan devletti. Mesela ermenilere millet-i sadıka denirdi. Ya da eğer din yüzünden devlet parçalanıyor olsaydı müslüman olduğunu iddia eden araplar fransızlar ve ingilizler ile birlikte karşımızda değilde yanımızda bulurduk.

Sanayi Devrimi ile sömürgeciliğin alakası yok. O zamanlar fabrikalaşma denemeleri oldu ama çoğu tutunamadı ve yetersizdi.

Biliyordur şeriatı bencede şeriat şart onca katledilen hayvanlar tecavüzler vs osmanlı doneminde yada şeriat ile yönetilen ülkelerde çok düşük irak a gittiğimde millet namaza giderken kapıyı bile kitlemiyordu
hee karını bakkala yolladıgında tekl basına gidiyo diye dövsünler de gör

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Kardeşim her müslüman şeriatla yönetilmek istemeyebilir ve şeriatı istemeyen müslümanın imanına zarar gelebilir.
Fakaat bu zamanda şeriatın iktidarların kişisel menfaatlerine göre uygulanacağını hepimiz biliyoruz :D
Zaten bu ülke laik bir ülke herkes müslüman değil bir kitleyi zorla bir yere dahil edemezsiniz.
Devletin yönetimi kabile yönetmeye benzemez.
Ve ahir zamandayız bu zamanda şeriat uygulamak imkansızdır bekleyin mehdiyi...

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Emirhan Erdem
Bunlar tarihi cemaat yurtlarından öğreniyor o yüzden böyleler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

91136.jpg

La Casada Papel cinsel içerikli sahneler full hd izle adam sus artık.
?????
cevap bulamayınca nasılda hakarete başvuruyorsun, bu nasıl bir ucubeliktir? Kimsenin düşüncesine böyle saldıramazsın.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Şeriat şu anda bilindiği gibi değil. Yobazların saçmalığı şu andaki yoksa düşünüldüğü gibi baskı vs yok. İslam'ı kendisinde kadına önem vermek çok öne çıkan bir şey neden kadınlara karşı bir şey yapılsın ki?

ReyMysterio619

80+ Bronze
Hayvan katletmek doğru bir şey değil fakat şahsi düşüncem yurt dışında belirli ülkelerde yapıldığı gibi uyutulması gereken çok fazla başı boş hayvan var.
Hayvan severlerin boş çeneleri yüzünden motorcular, sokakta, köyde gezenler köpeklerden yürüyemez oldu. Bu kadar başı boş hayvan doğru değil.
Köye gittim motor süreyim dedim, az kalsın köpek paçayı kapıyordu manevra yapayım derken de aynayı park halindeki arabaya vurdum kırıldı.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,252
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Köye gittim motor süreyim dedim, az kalsın köpek paçayı kapıyordu manevra yapayım derken de aynayı park halindeki arabaya vurdum kırıldı.
Devletimizin bu başıboş hayvanlar hakkında ciddi bir çalışma yapması lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,542
Üyeler
166,947
Son üye
batın000
Top Bottom