Neler Yeni

Şeriatı bilmeyip savunan kişiler hakkında

mental bey

80+ Bronze
Şeriat temelde insanların canını, malını ve namusunu kısaca haklarını en üst seviyede koruyan bir yönetimi biçimidir ama günümüzde uygulanmaması gerekir.

Nedenleri;
1. Şeriatı kafalarına göre kullanıp onu bunu idam edebilirler.
2. Günümüzde ahlaksız olarak yapılan işler yada bir takım suçlar aslında bir çok insan için normal sayılacak şeyler olduğu için şeriatı bilemeyecekler, istemeyecektir.

Yokşa şeriat, suçlara karşı çok etkin bir caydırıcı aracıdır.
Kısasa kısas vardır.
Bir de insanlar yanlış biliyor. Her şey idam yada kol kesme falan olayı değil. Şeriat suçların önüne geçmek için büyük caydırıcı önemler alır. İnsanlar egoist, bencil ve inatçıdır yoksa. Hafif cezaları takmazlar ama caydırıcı olursa hiç bir halt yiyemezler.

Son düzenleme:

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
İsmi ismi.
Arkadaşlar şeriatı değilde şeriatı uygulayanları eleştirseniz.
İşte bu anlaşılmıyor şeriat böyle uygulanacak potansiyel bi sistem direk onun sebebi olmasa bile güç zehirlenmesi yaşayıp halkın içinden geçecek ve medeniyetin m si bilinmeyecek. Bu tahmin değil gerçek bak coğrafyaya.

arturo

80+ Silver
İşte bu anlaşılmıyor şeriat böyle uygulanacak potansiyel bi sistem direk onun sebebi olmasa bile güç zehirlenmesi yaşayıp halkın içinden geçecek ve medeniyetin m si bilinmeyecek. Bu tahmin değil gerçek bak coğrafyaya.
Hocam ben uygulanabilir gibi bir şey demedim zaten. Sadece insanların süslümanlara bakarak şeriatı eleştirmesine doğru bulmuyorum.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,587
İsim
İsmi ismi.
Hocam ben uygulanabilir gibi bir şey demedim zaten. Sadece insanların süslümanlara bakarak şeriatı eleştirmesine doğru bulmuyorum.
Evet biraz şeriat algısı var sanki düzgün uygulandığında bile herkese idam yada herkesin başörtü takma zorunluluğu olcakmış gibi diyorlar ama asla hala şeriat savunmam.

RileyT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ghost miller
Şeriat ne olduğunu bilmiyor ama gelsin istiyen bir kısım var neden böyle düşünüyorlar sizce
Şeriat, Kur'an ve Hz.Muhammed'in sözlerinden veya eylemlerinden yola çıkılarak oluşturulan bir dini hukuk sistemini ifade eder. Şeriat, Müslümanların yaşadıkları dönem ve coğrafyaya göre ilahi mesajı yorumlayarak ortaya koydukları hukuk sistemine verilen isim olarak kabul edilir.

Fakat hiç bir toplum Şeriat ile yönetilmemelidir. Din ile Devlet birbirinden ayrı kalmalıdır. Din, kişi ve Allah arasındadır. Büyük Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu din yüzünden yıkılmıştır.
din yüzünden değil hocam konuyu çarpıtmadan doğru bilgiler verelim lütfen . Tarihi bilen bilen bi insan az çok bilir zaten saygılar

arturo

80+ Silver
Bunlar Tarihi cemaat yurtlarından öğreniyor o yüzden böyleler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

91136.jpg

la casada papel cinsel içerikli sahneler full hd izle adam sus artık.
İstediğim pp'yi kullanırım seni alakadar etmez. Fikir özgürlüğünden bahsediyon chp trolü benim ifade özgürlüğüme karışıyorsun olm sen kimsin lan.

arturo

80+ Silver
Nasıl da kudurdu hemen gerçekleri yüzüne çarpınca böyle kudurursun hadi evine AKtrol şeriat sevici seni.

Bu forumda şeriat savunanlara kalıcı ban atılması lazım özgürlük falan değil anayasayı çiğnemeye çalışanların başını ezeceksin.

Laikliğe karşı olanın gözünü oyacaksın.
Allahın izniyle Reisimizi yüzde 55'le seçeceğiz
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⠄⠄⣀⣀⣰⣬⣤⣴⣶⣿⣿⣿⣆⠘⣿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⠄⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠄⢿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⠄⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡇⠺⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⢠⢸⡝⣿⠭⠉⢻⣿⠉⢐⢚⣯⣻⣷⢿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⡿⠄⠄⠄⢰⡸⢷⣤⣌⣧⣾⣿⣷⣬⣾⣿⣿⣿⣶⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⡟⠄⠄⠄⠄⠅⢽⣿⡟⣱⠻⡿⠟⣮⡻⣿⣿⣿⣿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⡇⠄⠄⠄⠄⠄⠐⢿⠰⠋⠷⠄⠼⣛⡛⣹⡿⢿⣿⣿⠸⠿⠿⣿⣿
⣿⣿⣿⡇⠄⠂⠄⢀⠄⠄⢀⠉⣾⣍⣉⣩⣿⣷⢏⣽⠄⠈⠙⠿⢿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⠇⠄⠄⠈⠄⠄⠄⢸⣦⠈⠛⠛⠛⡻⢵⣾⡟⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠉⠛
⠟⠋⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⣿⣿⣷⣌⡀⢈⣽⣿⣿⡇⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄
⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⣻⣿⣿⡋⠉⠈⠙⡻⣿⠃⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Nasıl da kudurdu hemen gerçekleri yüzüne çarpınca böyle kudurursun hadi evine AKtrol şeriat sevici seni.

Bu forumda şeriat savunanlara kalıcı ban atılması lazım özgürlük falan değil anayasayı çiğnemeye çalışanların başını ezeceksin.

Laikliğe karşı olanın gözünü oyacaksın.
Bunlar tarihi cemaat yurtlarından öğreniyor o yüzden böyleler.

91136.jpg

La Casada Papel cinsel içerikli sahneler full hd izle adam sus artık.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaşın çok düşük belli.
Öncelikle laiklik karşıtı değilim .
Tarih konusunda cemaatlerden öğreniyorlar demişssin . Kaç farklı kursa gittim . Kaç farklı tür kitap okudu. Kaç farklı tarih videosu izledim sayamıyorum bile. Burada arkadaş tarih bilmediğini gözler önüne seriyordu . Ben de daha fazla devam ettirmemesini daha gülünç duruma düşeceğini söyledim .
Neden ağrına gitti ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,543
Üyeler
166,947
Son üye
batın000
Top Bottom