Neler Yeni

Çözüldü✓ Server işlemleri İçin 128gb Ram Yükseltmesi

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
Senin RAM'ler 8+8 di doğru. Elindekileri satıp şuan alacağın RAM'leri gene sorunsuz bir şekilde kullanırsın. Sadece takmadan önce BIOS'u CLRTC ile sıfırlayıp tak hocam. Piyasada daha uygunu var mı diye baktım da göremedim. Bu RAM'leri alabilirsin. A2 ve B2'ye takılmasının sebebi A1 ve B1'e öncelikli takılırsa RAM'lerin DOCP profilleri sıkıntı yaratabiliyor. Bütün anakart üreticileri 4 slotlu anakartlar da her zaman RAM'lerin A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takılması gerektiğini söylüyor. 128 GB RAM'e 10000 TL vereceksin. Bütçen varsa bir şey diyemem de şimdilik sadece 2x32'lik ile 2x8'liği bir arada kullanmandan yana %90 bir sıkıntı çıkmaz hocam.
Anlıyorum eyvallah sağolasın şimdi ayarladım tornavida ile kafasına vurdum kabustan uyanmış gibi nefes ala ala açıldı şuan çiçek gibi gözüküyor sayende, valla yeni Ram konusunda ileriye dönük düşünüyorum bir kerece cebimi sıkarım veririm parasını işime bakarım benim f/p olarak işimi görsün yeter şöyle bir durum var ki, gün gelecek almadığım her ram için yarın bana zam geldi diyeceksiniz ( ! ) :)

Ekler

• ikincigurup (1).jpg
    ikincigurup (1).jpg
    428.2 KB · Hit: 27

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
@Emre Zengin Selam tekrardan ram konusunda beni bir aydınlatırsan çok sevinirim, konuda belirttiğim model de ram şuan bulunmuyor alternatif olarak Link için ne dersin aralarında bir fark var mı
(not: pc ye sadece bundan 3 tane takılacak hepsi aynı marka ve model olacak)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,847
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin Selam tekrardan ram konusunda beni bir aydınlatırsan çok sevinirim, konuda belirttiğim model de ram şuan bulunmuyor alternatif olarak Link için ne dersin aralarında bir fark var mı
Bu 3'ü dışında diğer slota farklı bir RAM mi takılacak?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,144
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Canım benim neyi bu kadar düşünüyorsun 4x32Gb Ram alacaksın alt tarafı. Senin için en önemli faktör düşük gecikme hızı o kadar. Yüksek mhz'lere ihtiyacın yok. 2400Mhz cl14, 3000Mhz Cl15, 3200Mhz cl16 bu değerlerde herhangi bir ram kitinden alabilirsin. Attığın Kingston güzel 4 tane alıp kullanabilirisin.

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
Canım benim neyi bu kadar düşünüyorsun 4x32Gb Ram alacaksın alt tarafı. Senin için en önemli faktör düşük gecikme hızı o kadar. Yüksek mhz'lere ihtiyacın yok. 2400Mhz cl14, 3000Mhz Cl15, 3200Mhz cl16 bu değerlerde herhangi bir ram kitinden alabilirsin. Attığın Kingston güzel 4 tane alıp kullanabilirisin.
Ne düşünmesi ağa önceden sorduğumu tanıdığıma aldırdım, ben alamadım o zaman, şuan stokta olmadığı için alternatif olarak bunu buldum ve bilgim olmadığı için arasında ne gibi farklar olduğu konusunda ve uyumluluk problemi söz konusu mu gibi gibi bilgiler almak için yardım istedim, yine de senin de cevabın için teşekkür ederim canım benim.

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
Yakın zamana da Ram'leri aldım kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Prime indirimlerinden iyi bir fiyata aldım, bir kaç yorumdan dolayı acaba bir sıkıntı çıkar mı diye tedirgin olmuştum ama şahsen bir problem yaşamadım.

Ekler

• 23c.png
    23c.png
    42.3 KB · Hit: 6
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,263
Üyeler
160,055
Son üye