executter38
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
- Bütçe
- 5000
Arkadaşlar yeni bir ses kartı alacağım. Yayınlarda ve videolarımda kullanmak için sesim kaliteli olsun istiyorum. HyperX Cloud 2 Kulaklığım var ve kendi mikrofonunu kullanıyorum. Ama sesi bilgisayarın kendi ses kartından aldığım için ses biraz cızırtılı geliyor. anakartım "asus prime h610 mk-d4." ses yongaları cok dandik. iyi bir ses kartı alacagım. sesi pürüzsüz, net bir şekilde kayıt edebilecek bir şey.
Benim aklımda şu iki soru var.
1. Kulaklığımın mikrofonundan kayıt alırken "Creative sound blaster ae-5 yada ae-7" almayı düşünüyorum. Sizce almalı mıyım?
2. soru ise biraz daha profesyonel olan mikrofonlardan bir tane alıp yani XLR MİKROFONlardan alıp (Mesela Rode NT1 gibi) onu kullansam nasıl olur. XLR F/P mikrofon tavsiyesi de verirseniz sevinirim.
ve tabi bu xlr mikrofonlardan alınca ona göre de ses kartı almak gerekiyor galiba. yani "behringer umc202hd" gibi yada "scarlet solo gen3" gibi. sizce ne yapmalıyım akıl fikir önerilerine açığım.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Benim aklımda şu iki soru var.
1. Kulaklığımın mikrofonundan kayıt alırken "Creative sound blaster ae-5 yada ae-7" almayı düşünüyorum. Sizce almalı mıyım?
2. soru ise biraz daha profesyonel olan mikrofonlardan bir tane alıp yani XLR MİKROFONlardan alıp (Mesela Rode NT1 gibi) onu kullansam nasıl olur. XLR F/P mikrofon tavsiyesi de verirseniz sevinirim.
ve tabi bu xlr mikrofonlardan alınca ona göre de ses kartı almak gerekiyor galiba. yani "behringer umc202hd" gibi yada "scarlet solo gen3" gibi. sizce ne yapmalıyım akıl fikir önerilerine açığım.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.