Neler Yeni

Seslerde Robotlaşma Takılma Sorunu Yardım

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Nasıl açıklarım tam bilmiyorum ama oyun oynarken özellikle çok belli oluyor hele bazen iyice artıyor. Sesler robotlaşıyor seslerde kasma takılma oluyor. 2 3 Farklı kulaklıkla test ettim daha 2 gün önce yeni sıfır kulaklık geldi nova pro wireless ve aynı şekilde problem yaşamaktayım. Keşke bu sorunu size dinletme şansım olsa. Oyunu oynarken oyunun sesini kayıt ettim 4 5 kayıt var elimde ama dinliyorum bazen o seslerde problem yok bazen dinliyorum var. Gerçekten hiç bir şey anlamadım çözemiyorum. Az kaldı kafayı sıyırıp 65k verdiğim pc yi kırıp çöpe atıcam. Sinirden ağlıycak duruma geldim. Bu sistem aldığım yere gitti tüm parçalar üreticilere gitti 1 sene olacak alalı huzurlu mutlu sorunsuz bir şekilde şu sistemi kullanamadım zevkle oyun oynayamadım zevkle film dizi izleyemedim. Allah rızası için şu konuya biri el atsın. Abdullah abiye defalarca instagramda vs mesaj attım görmedi. Oda haklı yüzlerce mesaj var hangisiyle ilgilensin. Ama ben çok bunaldım artık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk 10 saniye dinlerseniz o şekilde bir takılma da oluyor. Videodaki çözümü denemedim kayıt defterini kurcalamak istemedim. Bununla beraber seslerde robotlaşıyor.

Mai_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Naci
Nasıl açıklarım tam bilmiyorum ama oyun oynarken özellikle çok belli oluyor hele bazen iyice artıyor. Sesler robotlaşıyor seslerde kasma takılma oluyor. 2 3 Farklı kulaklıkla test ettim daha 2 gün önce yeni sıfır kulaklık geldi nova pro wireless ve aynı şekilde problem yaşamaktayım. Keşke bu sorunu size dinletme şansım olsa. Oyunu oynarken oyunun sesini kayıt ettim 4 5 kayıt var elimde ama dinliyorum bazen o seslerde problem yok bazen dinliyorum var. Gerçekten hiç bir şey anlamadım çözemiyorum. Az kaldı kafayı sıyırıp 65k verdiğim pc yi kırıp çöpe atıcam. Sinirden ağlıycak duruma geldim. Bu sistem aldığım yere gitti tüm parçalar üreticilere gitti 1 sene olacak alalı huzurlu mutlu sorunsuz bir şekilde şu sistemi kullanamadım zevkle oyun oynayamadım zevkle film dizi izleyemedim. Allah rızası için şu konuya biri el atsın. Abdullah abiye defalarca instagramda vs mesaj attım görmedi. Oda haklı yüzlerce mesaj var hangisiyle ilgilensin. Ama ben çok bunaldım artık.
Deneyebilecegin birkaç şey önericem. Buna birçok şey sebep olabilir o yüzden tekte bulamayabiliriz.

1- Kulakligin dongle ile varsa diğer cihazlarin dongleini uzaklaştır ( klavye/mouse ).

2- Etrafta 2.4 ghz ağ kullanan ne varsa uzaklaştır. ( Modem vb )

3- Dongle type c ise usb dönüştürücü alıp o şekilde tak. Eğer type c değils usb 3.0 ve 2.0 poşetlerini değiştir. ( 3.0 a takiliysa 2.0 da dene.)

Bunlar çözmezse başka şeyler ararız

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sefa KESKİN
benim de logitech 270 kameram var (yıllardır kullanırım hala sesi pahalı mikrofonlara taş çıkartır üstelik bu kamera :D ) ama bazen oyunlarda sesi robotmuşum gibi ya da programla sesimi çocuk yapmışım gibi çıkıyor. bilgisayarı yeniden açınca düzeliyor sorunun kaynağını bulamadım bir türlü başına gelen varsa ben de bu başlık altında bilgilerinden faydalanmak isterim :D

Valofren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mahmud Said Erdem
Instagram
valofren
Discord
mt09kedy
YouTube
valofren

İlk 10 saniye dinlerseniz o şekilde bir takılma da oluyor. Videodaki çözümü denemedim kayıt defterini kurcalamak istemedim. Bununla beraber seslerde robotlaşıyor.
Cloud 3 wireless tede bu sorun vardı kulaklıkla ilgili olabilir pc ile değilde

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
kral benim sistemde de oluyordu aynısı. Bios ve windows güncellemesi yaptıkça bunlar baya azaldı. Önceden günde 6 7 kere olurken birkaç günde 1 2 kere falan oldu. Bios güncellerken dikkatli ol ama. Geçen bios güncellemesi çıkmış onu yaparken sistem dondu. Bios çöktü. Bios pili çıkardım. Ram çıkardım falan ne yapsam olmadı. Servise yolladım. Bu ses robotikleşmesi sorununu da ilettim. Sistemi teslim aldıktan sonra sebebini öğrenirsem yazarım.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Deneyebilecegin birkaç şey önericem. Buna birçok şey sebep olabilir o yüzden tekte bulamayabiliriz.

1- Kulakligin dongle ile varsa diğer cihazlarin dongleini uzaklaştır ( klavye/mouse ).

2- Etrafta 2.4 ghz ağ kullanan ne varsa uzaklaştır. ( Modem vb )

3- Dongle type c ise usb dönüştürücü alıp o şekilde tak. Eğer type c değils usb 3.0 ve 2.0 poşetlerini değiştir. ( 3.0 a takiliysa 2.0 da dene.)

Bunlar çözmezse başka şeyler ararız
Kulaklığım nova pro wireless base station var base station kasaya bağlı kulaklık ordan bağlanıyor. bluetoothlu tüm cihazları kaldırdım mouse hariç klavyeyi kabloluya çektim uzun zamandır böyle mouse tek dongle ile çalışıyor mecbur öyle. 5.4 ekstra bluetooth adaptörünü iptal ettim anakart bluetooh geçtim. Daha önce denedim modem 2.4 kapattım sadece 5 aktif ettim çözülmedi.

Kulaklık değiştirdim nova pro aldım 12k ödedim devam etmekte problem. Yazdığım gibi elimde 4 5 farklı ses kaydı var afterburner donanım izleme ekranıyla beraber hepsini youtubea yüklerim sizler için dinlersiniz. Muhtemelen size düzgün gelecek tüm sesler.

kral benim sistemde de oluyordu aynısı. Bios ve windows güncellemesi yaptıkça bunlar baya azaldı. Önceden günde 6 7 kere olurken birkaç günde 1 2 kere falan oldu. Bios güncellerken dikkatli ol ama. Geçen bios güncellemesi çıkmış onu yaparken sistem dondu. Bios çöktü. Bios pili çıkardım. Ram çıkardım falan ne yapsam olmadı. Servise yolladım. Bu ses robotikleşmesi sorununu da ilettim. Sistemi teslim aldıktan sonra sebebini öğrenirsem yazarım.
Şöyle söyliyim defalarca format attım bios güncellemesi yapmamıştım ondandır dediler onuda yaptım. Sen günde 6 7 diyorsun ben her dakika bu problemi yaşıyorum nerdeyse. Ekran kartı drıverı kaldırdım siteden yeni kurdum. Msı anakart sitesinden realtek sürücü kaldırma ve tekrar kurması için gerekli programı indirdim ses drıverı sildi tekrar yükledi hala aynı.

Valofren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mahmud Said Erdem
Instagram
valofren
Discord
mt09kedy
YouTube
valofren
Kulaklığım nova pro wireless base station var base station kasaya bağlı kulaklık ordan bağlanıyor. bluetoothlu tüm cihazları kaldırdım mouse hariç klavyeyi kabloluya çektim uzun zamandır böyle mouse tek dongle ile çalışıyor mecbur öyle. 5.4 ekstra bluetooth adaptörünü iptal ettim anakart bluetooh geçtim. Daha önce denedim modem 2.4 kapattım sadece 5 aktif ettim çözülmedi.

Kulaklık değiştirdim nova pro aldım 12k ödedim devam etmekte problem. Yazdığım gibi elimde 4 5 farklı ses kaydı var afterburner donanım izleme ekranıyla beraber hepsini youtubea yüklerim sizler için dinlersiniz. Muhtemelen size düzgün gelecek tüm sesler.
Kablolu bir kulaklıkla deneyin sinyallerle alakalı olabilir ama sorun olsa olsa anakarttaki audio girişinde olabilir bluetoothla bağlıyorsanız sürücüyü güncellemeyi deneyin

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablolu bir kulaklıkla deneyin sinyallerle alakalı olabilir ama sorun olsa olsa anakarttaki audio girişinde olabilir bluetoothla bağlıyorsanız sürücüyü güncellemeyi deneyin
Kablolu kulaklık test ettim yukarıda youtube linki vermiştim bir başkasının onun ordaki gibi takılma sesleri geliyordu. Bluetooth güncellemesi yapıldı ekstra anakart bluetooth kötü diye 5.4 adaptör aldım ondada aynı. 5.4ü iptal ettim anakartı aktif ettim yine aynı. Bazen problem çoğalıyor bazen azalıyor. Öğlenden beri oyun oynuyorum test ediyorum

Mai_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Naci
Kablolu kulaklık test ettim yukarıda youtube linki vermiştim bir başkasının onun ordaki gibi takılma sesleri geliyordu. Bluetooth güncellemesi yapıldı ekstra anakart bluetooth kötü diye 5.4 adaptör aldım ondada aynı. 5.4ü iptal ettim anakartı aktif ettim yine aynı. Bazen problem çoğalıyor bazen azalıyor. Öğlenden beri oyun oynuyorum test ediyorum
Hangi anakarti kullaniyorsun?

Usb portlarini değiştir. 3.0 sa 2.0 a geç o şekilde dene. 2.0 sa 3.0 a geç

Eğer imkanin varsa farklı bir oda da dener misin?

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Problemin sistemden olduğundan emin olmanın sebeplerini sıralıyorum.
Ben sistemi aldığımda ilk zamanlarda bluetooth hoparlörü bağladığımda aynı sesler robotlaşıyordu sesler kesilip geri geliyordu sürekli olarak. Bunu 5.4 adaptör alarak çözdüm. Şuan yine test ettim anakart bluetooh aktif hoparlör bağladım sesler kesilip kesilip geri geliyor.
Sistem aldığım yere gitti parçalar üreticilere gönderildi anakart ses modülü değişti problem çözülmedi.
Şimdiye kadar sistemde 3 farklı kulaklık kullandım şuan nova pro var 1 hafta önce cloud 3 wireless vardı. Aynı robotlaşma ondada vardı. Benim sesim karşıya robot şekilde gidiyordu oyunun seside bana robot şekilde geliyordu. Kulaklıkta zaten böyle bir problem varmış iade ettim nova pro var yine benzer problemler var.

Mai_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Naci

Varsa laptopla başka bir oda da yine dongle ile bağlanarak dener misin

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu

MSI B650 GAMING PLUS WIFI DDR5 AM5 (ATX) anakartını kullanıyorum. Sistemi komple başka odaya taşımak çok zor iş neden derseniz evimde topraklama yok. Sırf bilgisayarın kurulu olduğu prize toprak hattı çektirdim. Ekstra ups var vs herşeyi taşımak tekrar kurmak çok sıkıntılı

Varsa laptopla başka bir oda da yine dongle ile bağlanarak dener misin
Laptop var ne yapacağım. Kulaklığı nova proyu base station bağlayıp kulaklığımı kullanıyım. Laptop çok eski valorant üzerinde test ettim ben. Laptopta oyun açmam mümkün değil. Dediğim gibi sistemi aldığımdan beri sürekli problem yaşıyorum çoğu konuda. O yüzden sistemden diyorum artık.

Mai_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Naci
MSI B650 GAMING PLUS WIFI DDR5 AM5 (ATX) anakartını kullanıyorum. Sistemi komple başka odaya taşımak çok zor iş neden derseniz evimde topraklama yok. Sırf bilgisayarın kurulu olduğu prize toprak hattı çektirdim. Ekstra ups var vs herşeyi taşımak tekrar kurmak çok sıkıntılı

Laptop var ne yapacağım. Kulaklığı nova proyu base station bağlayıp kulaklığımı kullanıyım. Laptop çok eski valorant üzerinde test ettim ben. Laptopta oyun açmam mümkün değil. Dediğim gibi sistemi aldığımdan beri sürekli problem yaşıyorum çoğu konuda. O yüzden sistemden diyorum artık.
Temelde sorunun kaynağı olabilicek şeyler anakart ses kodegi , 2.4 GHz çakışması ve usb portlar. Bunların hiçbiri çözmediyse yapılacak pek bir şey kalmıyor. En azından şu anda aklıma gelmiyor.

Bahsettiğin sorunun benzerini ben yaşadım. Oyunlarda özellikle sesin yükseldiği yerlerde ( bomba patlamalari, karakterin konuşmaları vb.) ses robotiklesiyordu. 2.4 ghz cihazlardan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Hala eğer oda da 2.4 ghz internete bağlı cihaz sayısı arttığında robotiklesme yapıyor. Onun haricinde seste bir problem yaşamıyorum. Bu sorunu çözene kadar 1.5 ay her gün araştırmıştım. Umarım sende yakında çizebilirsini

Top Bottom