sgk ne zaman bitiyor

omrchn

80+
Reaksiyon skoru
65
18 yaşına gireceğim 10 eylülde ve üniversite tercihi yapmadım babamdan aldığım sgk yı hemen bitirecekler mi yoksa bi müddet devam edecek mi

18 yaşına gireceğim 10 eylülde ve üniversite tercihi yapmadım babamdan aldığım sgk yı hemen bitirecekler mi yoksa bi müddet devam edecek mi
Kız çocukları için evlenene kadar, yada boşandıktan sonra ölene dek iken, erkek çocuklarında şartsız 25 yaşına kadar ebeveyn SGK'sından yararlanabilirler.

Kız çocukları için evlenene kadar, yada boşandıktan sonra ölene dek iken, erkek çocuklarında şartsız 25 yaşına kadar ebeveyn SGK'sından yararlanabilirler.
okumasam bile değil mi çevremdekiler okula gitmezsen sgk bitti senin dediler de

okumasam bile değil mi çevremdekiler okula gitmezsen sgk bitti senin dediler de
Hayır. İki cinsiyet çocuk için de öğrenim belgesine gereksinim yok. Erkekler 25 yaşından sonra doktora yada yüksek lisans öğrenim belgesi tebliğ edilirse, yine faydalanabilir. İstisnai durumlar var fakat 25'e kadar şart aranmıyor.

Hayır. İki cinsiyet çocuk için de öğrenim belgesine gereksinim yok. Erkekler 25 yaşından sonra doktora yada yüksek lisans öğrenim belgesi tebliğ edilirse, yine faydalanabilir. İstisnai durumlar var fakat 25'e kadar şart aranmıyor.
peki teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

• Lisede okuyanlar 18 yaşından sonra babanın sigortasından yararlanma hakkına 20 yaşın tamamlandığı tarihe kadar sahip olmaktadırlar. Üniversitede öğrenim görülmesi durumunda ise yararlanma süresi 25 yaşın tamamlandığı tarih olmaktadır. Bu durumda 18 yaşına girince sigortanız kapandı ise ancak lisede öğrenim görmeye devam ediyorsanız vakit kaybetmeden öğrenci belgeniz ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yaparak sigortanızı aktifleştirebilirsiniz.
  • Üniversitede okuyanlar için anne baba sigortasından yararlanma yaşı 25 yaşın tamamlandığı tarihtir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

böyle yazıyor

Bu durumda 18 yaşına girince sigortanız kapandı ise ancak lisede öğrenim görmeye devam ediyorsanız vakit kaybetmeden öğrenci belgeniz ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yaparak sigortanızı aktifleştirebilirsiniz.
Bu doğru bilgi.
Bende 18 yaşıma girdiğimde SGK'dan düşmüştüm. Öğrenci belgesi alıp tekrar başvuru yaptığımda ailemin SGK'sından faydalanmaya devam ettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,112
Üyeler
190,861
Son üye
furkankaankarahasanoglu
Geri