** Sharkoon vs FSP **

Bergee

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,681
Evet herkese selamlar dostlarım, öncelikle nasılsınız iyi misiniz? Keyifler nasıl diyerek konuma geçiş yapmak istiyorum :) Bu bir tartışma konusudur lütfen münakaşa şeklinde seviyemizi düşürmeden tartışıp konuşursak sevinirim. Ve yorumlarınızı rica ediyorum tarafsız olarak yapın.. Şimdiden teşekkürler.

Bundan yaklaşık 1 bilemedim 2 sene öncesine kadar bir elektronik kart tamiri yapan bir yerde çalışıyordum. İşe başladım sıfır bilgi ile ve kendisi beni çok sağolsun yetiştirdi. Anakartın a'dan z'sine her şeyini öğretti çalışan anakart ile çalışmayan bir anakartı nasıl kıyaslayıp arızalı parçayı nasıl bulacağıma kadar her şeyi gösterdi. Buradan tekrar tekrar ona teşekkür ediyorum hayatıma kattığı bu tecrübelerden ötürü.

Her neyse konumuza geçelim; konumuz şu neden sharkoon tavsiye etmeyip neden fsp tavsiye ediliyor? Bana göre bu çok saçma ikiside f/p ürün ikiside birbirine yakın malzemeleri kullanıyorlar neredeyse.
Çalıştığım yerde o kadar çok psu-ups-inverter tamir ettik ki anlatamam çoğuda fsp ürünüydü. Adam alalı 1 ay olmuş getirmiş hocam böyle lanet psu olmaz diyor 1 ay olmuş 1 ay fspye götürmüş çözememişler o derece nasıl çözememişler onuda bilmiyorum. Mosfetlerin bacaklarını kontrol ettiğinizde kısa devreyi çok rahatlıkla bulabilirsiniz tüm mosfetleri kontrol ettik ve mosfetler kısa devre gözüküyordu kimisi gözükmüyordu daha sonra o bozuk olanları çıkardım yenisini taktım ettim derken yine kısa devre gözüküyordu. O kadar dandik bir anakart yapısına sahip ki en ufak bir voltaj fazlalığında ya da elektrikler gidip geldiğinde yolları patlamaya çok müsait yani. İnanın içinde olduğum için biliyorum yüzlerce belki binlercesini tamir ettim fsp kadar dandik bir anakart yapısına sahip marka yok. İstediğiniz kadar fsp şöyle fsp böyle deyin ama dandik dediğiniz sharkoonun anakartı bile daha kaliteli cidden. Bir kere bile elektrikler gitti diye gelmedi sharkoon psu ama dediğim gibi adam alalı 1 ay olmuş getiriyordu alalı 2 hafta olmuş getiriyordu. Garanti kapsamında yapıyorduk tabi bu işi. Fsp kendi ürünlerini yapamıyordu :D Bize getiriyordu siz düşünün. Bu yüzden sharkoon vs fsp dendiğinde sharkoon deme hakkına sahibim ve bu durumda kimsenin beni yargılama gibi bir lüksü yok. Ego gibide düşünmeyin gerçekten bildiğim için gördüğüm için konuşuyorum. Özellikle bu FSP 1200W modellerinde deli gibi coil whine sesi için milyon tane müşteri geliyordu buda aklınızda bulunsun.

Sharkoon 650W v2 modelinde voltaj dalgalanmaları var o yüzden tavsiye edilmiyor. FSP yıllardır kendini kanıtlamış iyi bir marka Sharkoon'da öyle lakin şu an ki ürünleri çok kaliteli değil 400 lira altında ki hiç bir güç kaynağı HV Pro olamaz.

Sharkoon 650W v2 modelinde voltaj dalgalanmaları var o yüzden tavsiye edilmiyor. FSP yıllardır kendini kanıtlamış iyi bir marka Sharkoon'da öyle lakin şu an ki ürünleri çok kaliteli değil 400 lira altında ki hiç bir güç kaynağı HV Pro olamaz.
Tabii ki öyle ama dediğim gibi fsp ile sharkoon kıyaslandığında aralarında pek bir fark göremiyorum ben anakart olarak sharkoon daha iyi bir yapıya sahip aksine. Gelen tüm fsp ürünlerinde yollar kopuk oluyordu sürekli yol yap yol yap yorulmuştum vallahi :D

Peki size gelen ürünler hangi modellerdi?
AHBC gibi modeller 300 TL civarına satılıyor. 300 TL'ye alınabilecek şeyler belli, kalite beklenilmemeli. Ayrıca her PSU bozulur. O mantıkla bakarsak PSU kalmaz piyasada. Mesela Amazon yorumlarında bir sürü kişinin RMX serisi PSU'su, GF1 serisi PSU'su, RM serisi PSU'su patlamış, yanmış ve sistemini çöp etmişti. FSP'nin 1200W modelinde coil whine'a çok şaşmamak lazım, tutkal olmayan veya az tutkal olan 3 tane büyük bobin var.
Bir videoda FSP'nin PSU üretimini görmüştüm. Her aşamada makine ve insan kontrolü yapılıyordu, çok iyi bir üretim var. Fakat üretimi yapılan PSU üst seviye bir model idi. Düşük seviye ürünlerinde o kadar az kontrol oluyordur muhtemelen.
Yani ne kadar ekmek o kadar köfte :)

Peki size gelen ürünler hangi modellerdi?
AHBC gibi modeller 300 TL civarına satılıyor. 300 TL'ye alınabilecek şeyler belli, kalite beklenilmemeli. Ayrıca her PSU bozulur. O mantıkla bakarsak PSU kalmaz piyasada. Mesela Amazon yorumlarında bir sürü kişinin RMX serisi PSU'su, GF1 serisi PSU'su, RM serisi PSU'su patlamış, yanmış ve sistemini çöp etmişti. FSP'nin 1200W modelinde coil whine'a çok şaşmamak lazım, tutkal olmayan veya az tutkal olan 3 tane büyük bobin var.
Bir videoda FSP'nin PSU üretimini görmüştüm. Her aşamada makine ve insan kontrolü yapılıyordu, çok iyi bir üretim var. Fakat üretimi yapılan PSU üst seviye bir model idi. Düşük seviye ürünlerinde o kadar az kontrol oluyordur muhtemelen.
Yani ne kadar ekmek o kadar köfte :)
Kendinizde söylüyorsunuz aynı şeyi :D Sharkoon neden bu kadar eziliyor peki onu anlamadım?
Hydro-K serisi ve Hydro-G serisinden de bahsediyorum AHBC serisinden de özellikle 60ahbc modellerini yapan fspnin buradan Allah belasını vermesin ya :D :D Hayatımda gördüğüm en kötü psu abi sorunu buluyorsun ama çözemiyorsun mosfetleri değiştiriyorsun diyotları değiştiriyorsun kapasitörü değiştiriyorsun yok Allahın cezası düzelmiyor aynı şekilde 1200W olan modelleride böyle osiloskop ile kontrol ediyoruz osiloskopta bile anlaşılmıyor farkı :D

Kendinizde söylüyorsunuz aynı şeyi :D Sharkoon neden bu kadar eziliyor peki onu anlamadım?
Hydro-K serisi ve Hydro-G serisinden de bahsediyorum AHBC serisinden de özellikle 60ahbc modellerini yapan fspnin buradan Allah belasını vermesin ya :D :D Hayatımda gördüğüm en kötü psu abi sorunu buluyorsun ama çözemiyorsun mosfetleri değiştiriyorsun diyotları değiştiriyorsun kapasitörü değiştiriyorsun yok Allahın cezası düzelmiyor aynı şekilde 1200W olan modelleride böyle osiloskop ile kontrol ediyoruz osiloskopta bile anlaşılmıyor farkı :D

Sharkoon'u tanıyan pek kişi yok. Ben markaya pek takılmam ama Sharkoon'un TR'de pek fazla PSU'su yok.
AHBC serisinden pek fazla bir şey beklememek lazım. Vergi dahil 40 dolara PSU yapmış adamlar :D
1200W modeli yanlış hatırlamıyorsam 9 yıl önce üretime girmişti, hâlâ üretiliyor mu?

Sharkoon'u tanıyan pek kişi yok. Ben markaya pek takılmam ama Sharkoon'un TR'de pek fazla PSU'su yok.
AHBC serisinden pek fazla bir şey beklememek lazım. Vergi dahil 40 dolara PSU yapmış adamlar :D
1200W modeli yanlış hatırlamıyorsam 9 yıl önce üretime girmişti, hâlâ üretiliyor mu?
Hala üretiliyor diye biliyorum hocam koli koli getiriyordu fsp bize hemde sıfır olarak biz kontrolleri sağlıyorduk 1 kolide 10 tane varsa rahat 4'ünde coil whine sorunu vardı :D Sıfır olmasına rağmen kutularını ilk biz açıp tekrar garanti etiketini yapıştırıp gönderiyorduk. Bobin değiştiriyorduk ediyorduk ama yok o coil whine sorununa çözüm yok. Sanırım var bildiğim kadarıyla da bu fsp psuların projeleri hindistanlı ya da çinli birinde varmış bize getiren adamın demesine göre söylüyorum coil whine'ın çözümü varmış hatta bize söylemişti şunu değiştirin diyotlardan düzeliyor diye ama değiştirmemize rağmen düzelmemişti :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,657
Üyeler
190,776
Son üye
Nisa Nur
Geri