Neler Yeni

[ŞİDDETLİ ÖNERİ] Peygamberliğin İspatı; Haber Delili | Dr. Altay Cem Meriç

mfimmel

80+ Silver
kankam bana katılır mısın bilmem ama en mantıklı 2 seçenek varya ya tamamen ateist nihilist olacan yada teist agnostik ve deizm pek mantıklı gelmiyor bana ama kişiden kişiye değişir aslında dinden çıktıktan sonra ateist veya deist önemli değilya bence çünkü genelde öbür dünya anlayışı olmadığı için bir şey değişmiyor sence ?
Bu arada sana yazdığım çoğu şeyi aslında üstte ki arkadaşa yazdım sana da şöyle cevap vereyim.

Dediğim gibi tam olarak kendimi öyle görmüyorum veya öyleyim demiyorum. Düşünce yapımın en çok uyuştuğu düşünceler neyse kendimi öyle tanımlıyorum agnotik deizm diyebiliriz.

Barissta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Barış
@Mehmet Yılmaz konu kapanmalı çünkü insanımız bi süre sonra kaos ortamı oluşturuyor

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
İslam evrensel bir din değil mi?

Sen hayatında islamı hiç duymamış birine islamı anlatırken ve islama davet edeceğin zaman sadece bunu yapmasını bekleyerek müslüman olmasını mı beklersin? Bak yine bir çelişki çıktı ortaya. Büyük ihtimalle diyalogun devamı şöyle olur.

X:Y Ben kuran-ı kerimi baştan aşağıya okudum fakat aklıma takılan ve ne kastedildiğini kestiremediğim bazı yerler var. Bunları neye göre yorumlayacağım?
Y:Yorumlamana gerek yok neyse odur inanacaksın.
X:Ee peki hangi anlamı çıkaracağım ki ben buradan, neye inanacağım yani?
Y:İcma ve kıyasa göre yani Diyanet ve Mezheplere göre.
X:Hmm, Peki 1500 yıl önce olmayıpta günümüze kadar gelişen herhangi bir teknoloji,buluş,icat islami açıdan nasıl yorumlanacak? Peygamberler Allah'ın seçtiği, sahabeler ve halifeler ise peygamberlerin seçtiği kaynaklardı. Fakat mezhepler kendileriyle uyuşmuyor ve fikir ayrılıklarına düşüyor. Diyanette söz sahibi olacak kişi ise Allah'ın kelamına göre değil insani yöntemlere göre belirleniyor. Ve yer yer devlet diyanete karışarak algoritma bozuluyor.

Dediğim gibi günümüzü yorumlamak için 4 kaynaktan sadece İcma ve Kıyas uygun olabiliyor. Fakat onlarda ki çelişkilerde üstte tarladaki iğne kadar verdiğim örnekler gibi azımsanacak derecede değil.
Evrensellik dediğin şeyin ne olduğuna veya ne olduğuna inandığına bakar. Bu tür kavramların tuzak dolu bir avcı malzemesi olduğuna inanıyorum. Şu ara piyasada revaşta olan renkli ibnelik evrensel bir olğu sözüm ona! islam bu ibneleri lanetler, yani islam evrensel değil derler. Ya tamam tanrı var ama, benim ne olarak doğmak istediğimi sormadı ben şimdi cinsiyet değiştireceğim diyorlar. Evrensellik adına birileri çıkıyor hıristiyan yahudi de cennete girecek diyerek dinler arası diyaloğ diye evrensel bir paydaşlık arıyor sözüm ona. Bu gibi argumanlar kullananlar sadece nefslerine tatlı gelene yol bulmak için evrenselcilik falan filan diye tabirler arkasına saklanıyorlar. İslam evrensel değil bunlar gibi, islam insanın olduğu her yer ve zamanda insanın istemsizce adını koyamadan aradığıdır aslında. mitolojik mi dersiniz taş devrimi dersini büyük patlama öncesi mi dersiniz ne derseniz deyin insanın olduğu her anda bir inanç arayışı var olmuştur. İslamda diyor ki la ilahe illallah muhammeden resulullah de kurtul. günah sevap bunu diyerek inanan için var zaten. İnanmayanın nesine.
Bugün ben kalkıp bir geometri kitabı okusam onda kafama yatmayan yerler var şurda şu kuram hatalı dersem yerine koymam gereken tezim olmalı. Hem Alemlerin rabbi sensin diyeceğim hem de ver bakalım şu kitabına bir bakalım nerde çelişki var nerde, bak bura kafama yatmadı mı diyeceğim kitabın sahibine. İtikadi olarak zaaflarım var demek ki.
Mezheplerin diyanetin neden nasıl kimler tarafından hangi gerekçeler ile oluşturulan dinsel organizasyonlar olduğuna bakarsak ve inancımızın süzgecinden geçirirsek zaten cevap ortaya çıkar. Yoksa kitapta yazan faiz haramdır. ayetine rağmen faizi -teşvik-eden bir diyanet olmazdı! Bir mezhepte Allahın ayeti olan kurban kesimi ile ilgili hüküm farklı iken, diğerinde farklı olmazdı.
İslama inanmış birey için 30 liraya benzin alıp arabaya mı binmek, 3 liraya elektrikli arabaya mı binmek yoksa bu sıcakta 1500 yıl önceki gibi deve sırtında hacca gitmek mi? Bu sorunun cevabı açık ve nettir.
Yani şehadet edip iman ettikten sonra böyle fantaziler ne bileyim ilginç.

mfimmel

80+ Silver
Evrensellik dediğin şeyin ne olduğuna veya ne olduğuna inandığına bakar. Bu tür kavramların tuzak dolu bir avcı malzemesi olduğuna inanıyorum. Şu ara piyasada revaşta olan renkli ibnelik evrensel bir olğu sözüm ona! islam bu ibneleri lanetler, yani islam evrensel değil derler. Ya tamam tanrı var ama, benim ne olarak doğmak istediğimi sormadı ben şimdi cinsiyet değiştireceğim diyorlar. Evrensellik adına birileri çıkıyor hıristiyan yahudi de cennete girecek diyerek dinler arası diyaloğ diye evrensel bir paydaşlık arıyor sözüm ona. Bu gibi argumanlar kullananlar sadece nefslerine tatlı gelene yol bulmak için evrenselcilik falan filan diye tabirler arkasına saklanıyorlar. İslam evrensel değil bunlar gibi, islam insanın olduğu her yer ve zamanda insanın istemsizce adını koyamadan aradığıdır aslında. mitolojik mi dersiniz taş devrimi dersini büyük patlama öncesi mi dersiniz ne derseniz deyin insanın olduğu her anda bir inanç arayışı var olmuştur. İslamda diyor ki la ilahe illallah muhammeden resulullah de kurtul. günah sevap bunu diyerek inanan için var zaten. İnanmayanın nesine.
Bugün ben kalkıp bir geometri kitabı okusam onda kafama yatmayan yerler var şurda şu kuram hatalı dersem yerine koymam gereken tezim olmalı. Hem Alemlerin rabbi sensin diyeceğim hem de ver bakalım şu kitabına bir bakalım nerde çelişki var nerde, bak bura kafama yatmadı mı diyeceğim kitabın sahibine. İtikadi olarak zaaflarım var demek ki.
Mezheplerin diyanetin neden nasıl kimler tarafından hangi gerekçeler ile oluşturulan dinsel organizasyonlar olduğuna bakarsak ve inancımızın süzgecinden geçirirsek zaten cevap ortaya çıkar. Yoksa kitapta yazan faiz haramdır. ayetine rağmen faizi -teşvik-eden bir diyanet olmazdı! Bir mezhepte Allahın ayeti olan kurban kesimi ile ilgili hüküm farklı iken, diğerinde farklı olmazdı.
İslama inanmış birey için 30 liraya benzin alıp arabaya mı binmek, 3 liraya elektrikli arabaya mı binmek yoksa bu sıcakta 1500 yıl önceki gibi deve sırtında hacca gitmek mi? Bu sorunun cevabı açık ve nettir.
Yani şehadet edip iman ettikten sonra böyle fantaziler ne bileyim ilginç.
Dediğin şey aşırı saçma kastettiğim şey islamı bilmeyen birine alemlerin rabbini kanıtlaman.

Sen var demenle kanıtlamış olmazsın X kişisi var dedi Y kişisi başka bir şey dedi hatta Y kişisi bana daha mantıklı açıklama yaptı ve Y kişisinin davet ettiği dine girdim. Kafir mi sayılıyorum :D senin dediğinin olması için doğamızda bir mekanizma olması lazım alemlerin rabbi olduğuna inanmak için. Yoksa kanıt olmadan kim niye inansın. Aynı şeyleri farklı kelimelerle tartışıp duruyoruz anlatmaya çalıştığım şey net olarak islamın kanıtının olmamasıdır eğer olsaydı çoğunluğu müslüman olan bir ülkede son yıllarda dine inançta düşüş görülmezdi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bu adamın kitabını aylardır bekliyorum ve ben paramı bitirince kitabın haberi geliyor bana. Nasip kısmet işte n'aparsınız? Ama para bulur bulmaz alacağım ilk kitap budur.

Kitap şu an 67 TL'den bkmkitap'ta satılıyor.
Biri bana hediye etmek isterse ret etmem (!)

Kitap arka açıklaması:

Hz. Muhammed (s.a.v.) bir haberle geldi: “Cebrail benimle görüşüyor ve Allah’tan vahiy getiriyor.” dedi. Bu kitap bu “haber”in
değerlendirmesini yapmaktadır.
Kendine ait bir metodu olan bu eserde sadece deliller ortaya atıp bırakılmamaktadır. Bir gayrımüslimden gelebilecek muhtemel
itirazlar kitap boyunca yazar tarafından kendisine yöneltilmiş ve cevaplandırılmıştır. Deyim yerindeyse “kapalı devre” bir nübüvvet
ispatı yöntemi aktarılmıştır.
Bu “haber kurgusu” dışında daha önce işaret edilmeyen bazı mucize iddiaları temellendirilmiştir.
Yazar haber kaynağı olarak kullanacağı Kur’an’ın tahrif edilmediğini ispat etmektedir. Ayrıca İslam tarihi verilerinin güvenilirliğinin
gayrımüslim bir okuyucuya anlatılmasının zor olması sebebiyle tarihî arka plan Müslüman olmayan yazarlardan nakillerle tasvir
edilmiştir. Bu sayede gayrımüslimlerin sözleri ile Hz. Muhammed’in peygamberliği ispat edilmektedir.

SATIŞ LİNKİ:

YAZAR YT KANALI:
Biraz ucuz olsaydı alırdım.bu fiyattan malesef alamam .Kitap güzele benziyor.

Hahacıoğulları

80+ Bronze
Dediğin şey aşırı saçma kastettiğim şey islamı bilmeyen birine alemlerin rabbini kanıtlaman.

Sen var demenle kanıtlamış olmazsın X kişisi var dedi Y kişisi başka bir şey dedi hatta Y kişisi bana daha mantıklı açıklama yaptı ve Y kişisinin davet ettiği dine girdim. Kafir mi sayılıyorum :D senin dediğinin olması için doğamızda bir mekanizma olması lazım alemlerin rabbi olduğuna inanmak için. Yoksa kanıt olmadan kim niye inansın. Aynı şeyleri farklı kelimelerle tartışıp duruyoruz anlatmaya çalıştığım şey net olarak islamın kanıtının olmamasıdır eğer olsaydı çoğunluğu müslüman olan bir ülkede son yıllarda dine inançta düşüş görülmezdi.
Gayet haklısın dostum mesela başka bir dine mensup olan birisi çocukluktan beri kendisine dayatılan bir şeyin dışına çıkması kolay değildir o adama görede islam dini yanlış dindir ve bunu doğru olarak görür ve gerçek dini araştırarak bulma gibi bir şansı yoktur

mfimmel

80+ Silver
Gayet haklısın kardeşim mesela başka bir dine mensup olan birisi çocukluktan beri kendisine dayatılan bir şeyin dışına çıkması kolay değildir o adama görede islam dini yanlış dindir ve bunu doğru olarak görür ve gerçek dini araştırarak bulma gibi bir şansı yoktur
Aynen öyle fakat müslümanların bu konuda tartışmakta en büyük engelleri olaya islamik açıdan bakmalarıdır tarafsız ve objektif bir açıdan bakamadıkları için sundukları argümanlarda yanlış oluyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Aynen öyle fakat müslümanların bu konuda tartışmakta en büyük engelleri olaya islamik açıdan bakmalarıdır tarafsız ve objektif bir açıdan bakamadıkları için sundukları argümanlarda yanlış oluyor.
Objektif bakmaktan kastın nedir? Bir Müslüman'ın Allah, Peygamberi yok sayarak bir şeye cevap vermesini mi bekliyorsun?

Hahacıoğulları

80+ Bronze
Objektif bakmaktan kastın nedir? Bir Müslüman'ın Allah, Peygamberi yok sayarak bir şeye cevap vermesini mi bekliyorsun?
Eğer bir şeyi birilerine kanıtlamak istiyorsan nesnel olmalısın herkesin anlayabileceği dilden konuşmalısın kendine özel argümanlarla bir yere varamazsın

mfimmel

80+ Silver
Tam olarak öyle değil fakat eğer akıl yoluyla kendi mantığına uydurabilecekse İslam'ı yok sayıp varlığın oluşmasında neyin rol oynadığını araştırabilir. Ama bunu yaparken objektif olması şart.

Bu arada aslında objektiflik açısından kastettiğim farklıydı. Cevap verdiğim arkadaş alemlerin rabbi dediğin vasfa kanıtlanabilirliğinin sorgulanmasını reddetmiş. Asıl sitemim bunaydı.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Eğer bir şeyi birilerine kanıtlamak istiyorsan nesnel olmalısın herkesin anlayabileceği dilden konuşmalısın kendine özel argümanlarla bir yere varamazsın
Bu düşüncenin yüzde yüz hatalı olduğunu söylemeliyim. Din sizin için basit bir şey olarak görünebilir. Fakat bir Müslüman için mutlak doğru ve ciddi bir şeydir din. Bu bir.
Kimse birine bir şey kanıtlamak istemiyor. Kanıtlamak zorunda da değil. Görevi yani İslam'ı anlatır bitti. İnanıp inanmamak o kişiye kalmış bu iki.
Kimse burada argüman yarıştırmıyor bu üç.

mfimmel

80+ Silver
Bu düşüncenin yüzde yüz hatalı olduğunu söylemeliyim. Din sizin için basit bir şey olarak görünebilir. Fakat bir Müslüman için mutlak doğru ve ciddi bir şeydir din. Bu bir.
Kimse birine bir şey kanıtlamak istemiyor. Kanıtlamak zorunda da değil. Görevi yani İslam'ı anlatır bitti. İnanıp inanmamak o kişiye kalmış bu iki.
Kimse burada argüman yarıştırmıyor bu üç.
Dinin müslüman için önemli olması için önce inanç evresini geçmesi gerekmektedir. Bizim tartıştığımız nokta bu, konuyu çarpıtıyorsunuz hocam.

TahinPekmez

80+ Silver
Dr. Naik Zakir kuranda çelişki var diyen kişiye çok güzel anlatıyor. Kuranın %80 i doğu ama 20 si yanlış yada belirsiz diyenler izleyebilir. Türkçe çok zengin bir dil değil. Milyar izlenen yabancı şarkı türkçe çevirisi çok saçma gelebiliyor bazı cümlelerde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,183
Üyeler
164,628
Son üye
Tiseasx
Top Bottom