Neler Yeni

Sıfır Rampage V902 mi Yoksa İkinci El Logitech DFGT mi?

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Can inan
sıfır v902 veya 2. el dfgt alacağım sizce hangisini almak daha mantıklı?
ets2 ve nascar oynayacağım. ağırlıklı nascar ets arada giricem.
ilk direksiyon setim olacak uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.
sizce hangisi daha mantıklı bir tercih olur?

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Can inan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Sıfır V902 zaten 7200 TL'ye satılıyor. İkinci el 27 veya G29'u da o paralara bulabilirsin.

Yine de sorunu cevaplayayım. Kesinlikle Logitech DFGT daha iyi bir tercih olur. Bunun en önemli sebebi ise Rampage V902'de Force Feed Back bulunmaması. Biliyorum daha önce direksiyon seti kullanmadığın için bu özellik sana hiçbir şey ifade etmiyordur. Ancak ben 240 derecelik Force Feed Back'li bir direksiyon setini 900 derecelik Force Feed Back olmayan direksiyon setine tercih ederim.

Force Feed Back özelliğini en basit şekilde açıklamaya çalışayım. Aslında kısacası gerçek araba direksiyonunu taklit etme yeteneği diyebiliriz. Mesela gerçek hayatta duran bir arabada olduğunu düşün. Direksiyonu en sağa kırıp bıraktığında direksiyon o şekilde kalır. Sen gaza basıp ilerlediğinde ise direksiyonu tutmuyorsan direksiyon kendini toplar ve standart pozisyonuna gelir. Logitech DFGT ile bir oyun oynarken de birebir aynısını yaşarsın. Ancak V902 ile oynarken aynısını yaşayamazsın çünkü Force Feed Back yok. Bu sadece ufak bir örnek, dediğim gibi bu özelliğin amacı direksiyon hareketlerini gerçeğe en yakın şekilde yansıtmak. V900-S ve V902'de olmadığı için de hiçbir yerde bu setleri önermiyorum. Gidip kaliteli bir gamepad alın paranız cebinizde kalsın diyorum. Pedal ve vites sorunlarından bahsetmiyorum bile.

Top Bottom