Neler Yeni

Yardım Sıfırdan ekonomiyi nasıl öğrenebilirim?

Suleiman Hetfield

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Süleyman Güzey
İlgilendiği Kategoriler
Havacılık, Uzay, Müzik, Sinema, Kitap, Masaüstü Bilgisayar ve Parçaları, Bilgisayar Oyunları, Yazılım,
Sıfırdan ekonomiyi nasıl öğrenebilirim?
Hocam Özgür Demirtaş'ın şöyle video serileri var finansal okur yazarlık diye. Hepsini izlemedim, ekonomi öğrenmek için işe yarar mı bilmem. Ama Özgür Demirtaş'ın izlediğim videolarından anlaştığım kadarıyla her şeyi çok anlaşılır şekilde anlatıyor. Bir bakın derim

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şöyle bir sıkıntı var Türkiye'de ne olup bittiğini anlamak için hem aşırı bilmek hem de çok az bilmek yetiyor : D
Basit kısmı şöyle 'Üretmiyoruz ,hazır alıyoruz ve dış yatırımcıya güven veremediğimiz için para birimimiz değer kaybediyor'

Compleks kısmı ise dış borçlarımız ,bunların sebepleri ,enflasyon ve Hiper enflasyon ,faiz'in para birimine etkisi gibi uzayıp gider.
Bunları öğrenmek için de yukarıda belirtildiği gibi Ekonomi Akademisyenlerini takip etmek ve aynı zamanda halk tarafından da ekonomi yorumu almak ,bunu da ortak paydada birleştirip kişisel yorum yapmak .

Bunlar bir yerde yazan şeyler değil bu arada belirteyim ,benim kişisel yorumum .
Kesinlikle böyle yap demem ama ben yararını gördüğüm için öneririm.
Ya abi Türkiye bir örnek. Yani A ülkesinde işler nasıl dönüyor, B ülkesinde noldu, Avrupa ne etti tabi bunlar uzun iş ama zamandan çok ne var?
Nasıl neyle başlayayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi ekonomi çok dallı ev ekonomisi mi ülke dünya ekonomisi mi?
Pardon sizin mesajınızı çokomelli diye okudum. Ben de bilmiyom niye öyle okudum. Ülke ekonomisi.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Ya abi Türkiye bir örnek. Yani A ülkesinde işler nasıl dönüyor, B ülkesinde noldu, Avrupa ne etti tabi bunlar uzun iş ama zamandan çok ne var?
Nasıl neyle başlayayım?
Çok güzel bir yere değindin ,Ekonomi Tarihi ile başla direk .
Zamanla zaten kendin nerelere yöneleceğini belirlersin.

Sanayi Devrimi'nin ekonomiye etkileri ve Osmanlı'nın kendini ekonomik açıdan güncelleyememesinden başla zaten okuduğun olaylar sana ekonomi hakkında bir sürü bilgi verecektir.

Güzel bir araştırma olur senin için çünkü çok keyifli bir alandır Sanayi Devrimi'nden günümüze kadar olan süreç.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Diyarhan
Ülke ekonomisinin en basit anlaşılır yolu.
Ülkeye Giren Para ÷ Ülkeden Çıkan Para = 1 ve üstü ise iyidir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Çok güzel bir yere değindin ,Ekonomi Tarihi ile başla direk .
Zamanla zaten kendin nerelere yöneleceğini belirlersin.

Sanayi Devrimi'nin ekonomiye etkileri ve Osmanlı'nın kendini ekonomik açıdan güncelleyememesinden başla zaten okuduğun olaylar sana ekonomi hakkında bir sürü bilgi verecektir.

Güzel bir araştırma olur senin için çünkü çok keyifli bir alandır Sanayi Devrimi'nden günümüze kadar olan süreç.
Önümde uzun bir bilgi maratonu var.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Önümde uzun bir bilgi maratonu var.
Uzun ama oldukça keyifli olacaktır.
Vaktim olsa da ben de tekrar tekrar okuyabilsem o makaleleri ,kitapları.

Kolay gelsin

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Ne anlamda keyifli? Bilgiler karmaşık.
Bilgi olarak değil de yaşanmış olaylar olarak baksan daha iyi olacak.
Mesela Sanayi Devrimindeki olaylar ,Osmanlı'nın o zamanı tam olarak yakalayamaması çok ders çıkarılası olaylar .
Allah rızası için abi bi senin makale ve kitap önerilerini yaz. YouTube'a baktım Google'a baktım ve bilgiler sayfalar karmaşık. Sistematik bir şekilde nasıl öğrenebilirim ?
Boş bir vaktimde kaynakları ben de bir göz geçirip yazayım sana ,bir sürü kaynak okumuştum ama böyle 'şu kitabı okuyayım öğreneyim' tarzı değil denk gelmesi üzerine okudum veya medyalı kaynakları izledim açıkçası.
Hızlı hızlı öğrenmek adına video içeriklere bak 'Sanayi Devrimi' yazıp ,güzel anlatan kanallar vardı diye hatırlıyorum .

Unutmazsam bi ara dediğim gibi detaylı bakayım senin için buraya editleyeyim kaynak ve kanalları.

Top Bottom