Hocam Özgür Demirtaş'ın şöyle video serileri var finansal okur yazarlık diye. Hepsini izlemedim, ekonomi öğrenmek için işe yarar mı bilmem. Ama Özgür Demirtaş'ın izlediğim videolarından anlaştığım kadarıyla her şeyi çok anlaşılır şekilde anlatıyor. Bir bakın derimSıfırdan ekonomiyi nasıl öğrenebilirim?
Ya abi Türkiye bir örnek. Yani A ülkesinde işler nasıl dönüyor, B ülkesinde noldu, Avrupa ne etti tabi bunlar uzun iş ama zamandan çok ne var?Şöyle bir sıkıntı var Türkiye'de ne olup bittiğini anlamak için hem aşırı bilmek hem de çok az bilmek yetiyor : D
Basit kısmı şöyle 'Üretmiyoruz ,hazır alıyoruz ve dış yatırımcıya güven veremediğimiz için para birimimiz değer kaybediyor'
Compleks kısmı ise dış borçlarımız ,bunların sebepleri ,enflasyon ve Hiper enflasyon ,faiz'in para birimine etkisi gibi uzayıp gider.
Bunları öğrenmek için de yukarıda belirtildiği gibi Ekonomi Akademisyenlerini takip etmek ve aynı zamanda halk tarafından da ekonomi yorumu almak ,bunu da ortak paydada birleştirip kişisel yorum yapmak .
Bunlar bir yerde yazan şeyler değil bu arada belirteyim ,benim kişisel yorumum .
Kesinlikle böyle yap demem ama ben yararını gördüğüm için öneririm.
Pardon sizin mesajınızı çokomelli diye okudum. Ben de bilmiyom niye öyle okudum. Ülke ekonomisi.Şimdi ekonomi çok dallı ev ekonomisi mi ülke dünya ekonomisi mi?
Çok güzel bir yere değindin ,Ekonomi Tarihi ile başla direk .Ya abi Türkiye bir örnek. Yani A ülkesinde işler nasıl dönüyor, B ülkesinde noldu, Avrupa ne etti tabi bunlar uzun iş ama zamandan çok ne var?
Nasıl neyle başlayayım?
Önümde uzun bir bilgi maratonu var.Çok güzel bir yere değindin ,Ekonomi Tarihi ile başla direk .
Zamanla zaten kendin nerelere yöneleceğini belirlersin.
Sanayi Devrimi'nin ekonomiye etkileri ve Osmanlı'nın kendini ekonomik açıdan güncelleyememesinden başla zaten okuduğun olaylar sana ekonomi hakkında bir sürü bilgi verecektir.
Güzel bir araştırma olur senin için çünkü çok keyifli bir alandır Sanayi Devrimi'nden günümüze kadar olan süreç.
Uzun ama oldukça keyifli olacaktır.Önümde uzun bir bilgi maratonu var.
Allah rızası için abi bi senin makale ve kitap önerilerini yaz. YouTube'a baktım Google'a baktım ve bilgiler sayfalar karmaşık. Sistematik bir şekilde nasıl öğrenebilirim?makaleleri ,kitapları.
Ne anlamda keyifli? Bilgiler karmaşık.keyifli olacaktır.
Bilgi olarak değil de yaşanmış olaylar olarak baksan daha iyi olacak.Ne anlamda keyifli? Bilgiler karmaşık.
Boş bir vaktimde kaynakları ben de bir göz geçirip yazayım sana ,bir sürü kaynak okumuştum ama böyle 'şu kitabı okuyayım öğreneyim' tarzı değil denk gelmesi üzerine okudum veya medyalı kaynakları izledim açıkçası.Allah rızası için abi bi senin makale ve kitap önerilerini yaz. YouTube'a baktım Google'a baktım ve bilgiler sayfalar karmaşık. Sistematik bir şekilde nasıl öğrenebilirim ?