Çözüldü✓ SIFIRDAN WİNDOWS 10/11 KURMAK

Reaksiyon skoru
0
Dostlar selamlar aklımda bir soru var ve hiçbir yerde ne videosu ne de cevabını bulabildim. Hali hazırda kullandığımız bir bilgisayara freedos muamelesi yaparak yeniden(Sıfırdan) windows nasıl kurabiliriz veya kurabilir miyiz?
Format atma gibi taptaze yeni bir iso dosyalı(Rufussuz) direkt flash bellek ile Windows kurmak.

Üstte Windows’u silip yeniden yüklemek istediğini belirtmişsin, yapacağın şey belli. Windows iso dosyasını flaşa atacaksın PC’yi yeniden başlatıp setup kısmından flaşı seçip depolama birimlerini silip tekrardan oluşturup biçimlendirip sıfırdan kuracaksın işte. Deveye hendek atlatmak değil normal format diyoruz zaten buna. Freedos veya Windows olması bir şeyi değiştirmiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gelişmiş başlangıca gidip diski biçimlendirip denesem ve öyle windowsu yeniden yüklesem ssd’ye fazla yüklenmiş olur muyum? Biçimlendirmek falan sıkıntı yaratmaz değil mi?
Arkadaşın attığı videoyu izle detaylıca anlatımı var zaten

Üstte Windows’u silip yeniden yüklemek istediğini belirtmişsin, yapacağın şey belli. Windows iso dosyasını flaşa atacaksın PC’yi yeniden başlatıp setup kısmından flaşı seçip depolama birimlerini silip tekrardan oluşturup biçimlendirip sıfırdan kuracaksın işte. Deveye hendek atlatmak değil normal format diyoruz zaten buna. Freedos veya Windows olması bir şeyi değiştirmiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşın attığı videoyu izle detaylıca anlatımı var zaten
Sadece C diski var 1tb birde ufak tefek Kurtarma diskleri vs. Varsa onlar vardır. Biliyorum ama emin olmak istediğim için yinede fikir alışverişi yapayım dedim. Önceden de yapıyordum kendim bir askere gittim geldim unutmuşum halbuki saatlerim bilgisayar üstünde geçiyor eyvallah sağolasınız.

Nasıl yani? Hali hazırda windowsum var diyelim, bıos’a girip içinde iso dosyalı Win10 UEFI Flash belleği boot ayarlarında ilk sıraya alsam sistem tanıyıp ssd’deki herşeyi silip bu yeni windowsu temiz şekilde kurabilir mi?
Aynı olay hocam. Bios'dan USB'yi ilk sıraya alacaksın, sonra restart, restarttan sonra sana diskler gösterilecek orada hepsini siliyorsun, windows fln gidiyor dosyalarla birlikte, sonra kurmak istediğin diski seçiyorsun, sonra home/pro /10/11 artık neyse, sonra kod sonra kurulum, hoşgeldiniz etc.

Sadece C diski var 1tb birde ufak tefek Kurtarma diskleri vs. Varsa onlar vardır. Biliyorum ama emin olmak istediğim için yinede fikir alışverişi yapayım dedim. Önceden de yapıyordum kendim bir askere gittim geldim unutmuşum halbuki saatlerim bilgisayar üstünde geçiyor eyvallah sağolasınız.
En sağlıklı olanı 1 diskin varsa hepsini komple sil sonra tekrardan oluştur, otomatik olarak kurtarma diskleri oluşturacak zaten. En fazla yer olan diski seçip Windows’u yüklüyorsun yukarıda arkadaşın dediği gibi ürün anahtarı hesap açma vs yapıp geçeceksin daha sonrasında.

Aynı olay hocam. Bios'dan USB'yi ilk sıraya alacaksın, sonra restart, restarttan sonra sana diskler gösterilecek orada hepsini siliyorsun, windows fln gidiyor dosyalarla birlikte, sonra kurmak istediğin diski seçiyorsun, sonra home/pro /10/11 artık neyse, sonra kod sonra kurulum, hoşgeldiniz etc.
Eyvallah hocam sağolasın konuyu kapatıyorum geceniz iyi pinginiz düşük olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,001
Üyeler
185,012
Son üye
Apollo3131
Geri