LineaTurco
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,097
- İsim
- Zeki Müren
hiç alakası yok dostum ben bugün tüplü televizyon satışları istatistiğini alarak televizyon kullanımı azaldı şeklinde bir istatistik çıkarsam şu an senin yaptığınla aynı şey olur. Türkiyede resmiyet dışı o kadar çok fazla şey var ki. Her alanda. Neden? Çünkü hükümet bunları denetleyerek bunları yapmayanlar ceza kesmek yerine hala daha çok vergi getiriyor. Bu ülkede tonlarca kaçak ımei kayıtlı telefon var. Tonlarca kaçak silah var. Vergi silinmesi vs cabası. he bu kaçakçılık zamdan dolayı olmuyor diyebilirsin ben bunun bu yüzden olduğunu düşünüyorum çevremde hiç kullanmayan olsa böyle düşünmezdim ama benim arkadaşlarım vape kullanıyor daha ucuza geliyor diye. yani Türkiye şu an halktan para toplama peşinde ama bütün yük halkın sırtında birileri bunun için çalışmazken her şey bizden çıkarılıyor. Bunlar yetmezmiş gibi ig vb platformlar da yasaklanıyor. Benim de bunlara tepki göstermek en doğal hakkım.Kral valla hiçbir halt anlamıyorsun ya. Tahsilin, görüp geçirmişliğin ne bilmiyorum ama birkaç sene sonra şu yazdıklarına bakıp ne avel adammışım diyeceksin orası garanti. O elektronik ürünler Türkiye’den önce yurtdışında lisanslı olarak satılıyordu getirttim sigara içtiğim zamanlar şimdi Puff çıktı onlar da dışarıda lisanslandıktan sonra Türkiye’ye kaçak yollarla girdi. Türkiye direkt olarak yasakladı, yurtdışında ise zararı görüldükten sonra yasaklandı. Yani burada sağlık açısından öngörülü davranan taraf yine Türkiye olmuştu. Uzun vadeli etkileri bilinmiyor çünkü elektronik alternatiflerin.
Türkiye’deki içicinin vaziyeti kimsenin bir tarafında değil yani Çin’den çıkarıyor adam satabildiğine satıyor.
Kaçakçılık zamdan dolayı var zam olmasın kaçakçılık biter ya da dünyadaki elektronik alternatifler Türkiye’de zam var diye geliyor falan sanıyorsunuz. Akıl hastalığı bu.
Ayrıca kaçakçılığın zamlardan dolayı olduğu çok bariz xiamo telefonları ırakta daha mı ucuza satıyor hayır şirketin belli bir satış politikası var belli bir kar yüzdesi belirleyerek satıyor. devlet gidip eğer %60 gümrük vergisi koyarsa tabii ki insanlar kaçağa yönelecek bir de bu akıl hastalığı demişsin gülüp geçiyorum. Umarım eğitimin başarılı olur da tanımadığın insanların ilerde kendi geçmişine bakıp ne avel adammışım demesi gibi saçma öngörülerde bulunmazsın bir daha.