Neler Yeni

🟠 SİGARAYA ZAM GELİYOR! 🚬

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Görkem çetinkaya
Lafım ciddi yazanlara kardeşim çünkü böyle yorum yapan bir hayli insan var .
Hocam onlara birsey anlatamazsin. Ben secimden sonra biraktim, kafam daha rahat. Bosa kurek cekiyorsun cunku.

WhoCares

80+ Gold
her market alışverişinde sigaranin fiyatlarini görünce höh bu kadar oldumu bunlar millet nasıl alip içiyor diye sormuşumdur hep :kekw:

Gird4p

80+
Lafım ciddi yazanlara kardeşim çünkü böyle yorum yapan bir hayli insan var .
Gelişmiş hiçbir ülkede sigara ucuz değildir. Benim yaşadığım yerde Marlboro 56 dolar. 3 kilo et parası. Eğer zam içmesinler diye yapılıyorsa iyi yapıyorlar. Onlar da içmesin. Türkiye’ye bi geldim her yer leş gibi sigara kokuyor. Yerler kaldırımlar duraklar kafeler parklar durmadan pasif içicisin. Yerler izmarit, balgam pislik içinde. Tam bir 3. Dünya ülkesi toplum imajı.

Kaldı ki zamlar ile sigara bırakma oranları arasında doğru orantı var. Ben de içtim bıraktım. 2 sene oldu. Ben bıraktıysam herkes bırakır. Kara tren gibi ağzımdan duman eksik olmazdı benim. Hiç ağlamaya gerek yok yani. Çok lazım bir şeymiş gibi tepki koyuyorsunuz bir de. Sen içmesinler demedin diye mutlak surette doğru olanı yapmış da olmuyorsun. Kendine göre doğru olanı yapmış oluyorsun.

Son düzenleme:

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Rusty
10 ay önce bıraktım çok iyiyim, her sabah öksürür dururdum fena iştah keserdi kilo alma sorunum vardı. Bıraktığım zaman 62 kg idim şuan 70kg oldum. Sabahları öksürüğüm ciğerim cikana kadar devam ediyordu. 15 sene içtim sizde birakabilirsiniz irade çok önemli kimsenin ne dediğine bakmayın, inandiktan sonra kralı gelsin bir daha baslamazsiniz. İlaçsız bıraktım hatta biraktigim gün masanın üstünde son içtiğim sigaranın paketi dolu şekilde 1 ay durdu ben ona baktım o bana, sonra annem çöpe atmış.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
snop02

3-5 LİRA ARASI ZAM YOLDA​

Zammın, eylül ayının ilk haftalarında geleceğini belirten Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, "Zammı eylül ayının içinde bekliyoruz. Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz" dedi.

Tekel bayilerin, ellerindeki ürünün kısıtlı olduğunu belirten Dündar, "Şu anda da ürünler kısıtlı. Kısıtlama kalkmadı. Stok sorunu mevcutta devam ediyor. Firmalar, üretimden kaynaklı diyor ama öyle değil. Maliyetleri kurtarmadığı için her ay düzenli zam geçiyorlar. Onun içinde ellerindeki malı çok fazla eritmek istemiyorlar" dedi.

Alıntıyı görüntüle
Adamsın reyizzz!!!
Verrr küsküyüüüü…
“Hiç kimse sevmedi,
Senin bu milleti sevdigi kadar”
Yetmez daha, daha ofşşt🤣🤣

Gelişmiş hiçbir ülkede sigara ucuz değildir. Benim yaşadım yerde Marlboro 56 dolar. 3 kilo et parası. Eğer zam içmesinler diye yapılıyorsa iyi yapıyorlar. Onlar da içmesin. Türkiye’ye bi geldim her yer leş gibi sigara kokuyor. Yerler kaldırımlar duraklar kafeler parklar durmadan pasif içicisin. Yerler izmarit, balgam pislik içinde. Tam bir 3. Dünya ülkesi toplum imajı.

Kaldı ki zamlar ile sigara bırakma oranları arasında doğru orantı var. Ben de içtim bıraktım. 2 sene oldu. Ben bıraktıysam herkes bırakır. Kara tren gibi ağzımdan duman eksik olmazdı benim. Hiç ağlamaya gerek yok yani. Çok lazım bir şeymiş gibi tepki koyuyorsunuz bir de. Sen içmesinler demedin diye mutlak surette doğru olanı yapmış da olmuyorsun. Kendine göre doğru olanı yapmış oluyorsun.
Hiç bir şey yasaklandı veya içmesin, kullanmasınlar diye fiyatı artınca tüketimi düşmez. Her şeyin bir ideal oranı vardır. Eğer oranı bozarsan millet alternatiflere yönelir ve kazanacağın vergi düşer, tüketicinin sağlığını daha riskli hale getirirsin. İçmesinler diye zam yapmak ve zam ile toplumun daha sağlıklı olacağını düşünmek tamamen boş bir düşüncedir.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
snop02
her market alışverişinde sigaranin fiyatlarini görünce höh bu kadar oldumu bunlar millet nasıl alip içiyor diye sormuşumdur hep :kekw:
Mesele sadece sigara değil yegen,
Yanındaki ürünlerin veya aldıgın ürünlerin fiyatı aynımı duruyor.
Mesele bu..
Milletin yarısı kimyager,
Yarısıda sarmacı oldu🤪

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,146
İsim
Diyarhan
Etiye 1 daha zam geliyor. Temmuz sonu geldi ağustos ortası geldi Eylül ortası birdaha geliyor.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren
Gelişmiş hiçbir ülkede sigara ucuz değildir. Benim yaşadığım yerde Marlboro 56 dolar. 3 kilo et parası. Eğer zam içmesinler diye yapılıyorsa iyi yapıyorlar. Onlar da içmesin. Türkiye’ye bi geldim her yer leş gibi sigara kokuyor. Yerler kaldırımlar duraklar kafeler parklar durmadan pasif içicisin. Yerler izmarit, balgam pislik içinde. Tam bir 3. Dünya ülkesi toplum imajı.

Sigarayı bırakma oranlarıyla zamlar arasinda oranti olduğunu asla dusunmuyorum. Artik yolda her 4 kisinin 3u sigara iciyor. Sigara olmasa tutun iciyor. Boyle yapinca zaten esrar gibi maddelerin bulunmasi cok kolayken onlari yayginlastiriyorsun zaten onlardan vergi alinmiyor fiyat ne kadar yakinlasirsa o kadar insan esrar kullaniyor. Hic esenler, sultangazi, esenyurt civarinda bulundun mu bulunsan bu dediklerimi anlardın. Ayrıca buna vergi getirmek insanlarin hayatlarini kisitlamak ve insanlarin hayati her yerden kisitliyorlar sadece burasi degil artik insanlar hiçbir şey yapamiyor. Alkol kullananlar alkol alamiyor deli para, alkol kullanmayanlar kahve alamiyor kahve deli para, sigara icenler sigara alamiyor deli para. Hicbir sey yapilmiyor ulkede artik tabii disarda yasiyorsun konusmasi kolay disardan pacasi yiyen gelsin dertleri yasasin da oyle konussun

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
tugay t
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
Discord
Zippo#2401
1725434871982.png

Son sigara bükücü

eneskaya6

80+ Silver
Hiç bir şey yasaklandı veya içmesin, kullanmasınlar diye fiyatı artınca tüketimi düşmez. Her şeyin bir ideal oranı vardır. Eğer oranı bozarsan millet alternatiflere yönelir ve kazanacağın vergi düşer, tüketicinin sağlığını daha riskli hale getirirsin. İçmesinler diye zam yapmak ve zam ile toplumun daha sağlıklı olacağını düşünmek tamamen boş bir düşüncedir.
Asıl seninki boş bir düşüncedir. Turkiye gibi yerlerde ekonomik olarak insanlar zaten rahat değil bide üstüne ayda 2.5-3k sigara icmek icin para harcamak koyuyor insana. hicbir artisi yokken dünyanin en bos seyi icin cebinden her ay 3k para cikacak bunu hesaplayan orta ve alt kesim ya birakmak zorunda kaliyor ya da sigara sayisini istesede istemesede dusuruyor. Sigaraya zam geldi diye tütüne gecen cok az insan var çünkü tütün icenler cigersizdir. 2024 yilina kadar sigaraya para ayirabilen biri bu zamlar geldi diye tütüne gecmiyor cevremde yuzlerce insan var tutun icen sadece 5-10 kişi ve 10yildir falan iciyorlar. Birseyi birakmak için fiyati yukari cekmek en büyük etkendir. Öğrenciler ayda 2.5-3k parayi nasil verecek sigaraya? imkani yok ya cok azaltacak sigarayi ya da mecbur birakacak. asgari ücrete calisan adam istese de istemese de 3k verdigi icin birakmak zorunda kalacak. bütün avrupada sigara fiyatları alırken 2 kere düşündürecek şekilde avrupada bile insanlar hem fiyattan ötürü icmiyor hem zararli olduğu icin.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
İçenler düşünsün bana ne a... !

Asıl seninki boş bir düşüncedir. Turkiye gibi yerlerde ekonomik olarak insanlar zaten rahat değil bide üstüne ayda 2.5-3k sigara icmek icin para harcamak koyuyor insana. hicbir artisi yokken dünyanin en bos seyi icin cebinden her ay 3k para cikacak bunu hesaplayan orta ve alt kesim ya birakmak zorunda kaliyor ya da sigara sayisini istesede istemesede dusuruyor. Sigaraya zam geldi diye tütüne gecen cok az insan var çünkü tütün icenler cigersizdir. 2024 yilina kadar sigaraya para ayirabilen biri bu zamlar geldi diye tütüne gecmiyor cevremde yuzlerce insan var tutun icen sadece 5-10 kişi ve 10yildir falan iciyorlar. Birseyi birakmak için fiyati yukari cekmek en büyük etkendir. Öğrenciler ayda 2.5-3k parayi nasil verecek sigaraya? imkani yok ya cok azaltacak sigarayi ya da mecbur birakacak. asgari ücrete calisan adam istese de istemese de 3k verdigi icin birakmak zorunda kalacak. bütün avrupada sigara fiyatları alırken 2 kere düşündürecek şekilde avrupada bile insanlar hem fiyattan ötürü icmiyor hem zararli olduğu icin.
At gözlüğü ile kendinden genelleme yaparsan olmaz. Senin için ciğersizdir ama mecbur kalınca gidiyor alıp sarıyor veya direk kaçak alıyor. 2010 larda 2015lerde tütüncüyü özellikle arayıp bulman lazımdı. Şuan tüm avmler ve mahallelerde neredeyse en az 1 tane tütüncü var. Hepsinde tütün ve kaçak sigara dolu. Hatta öyle durumdaki kaçak tütünün sahtesi bile gırla. At gözlüğünü çıkarıp çık mahallene bak. Onu geçtim git sor arkadaşlarına kaç tanesi fiyattan bıraktım diyor, kaç tanesi sağlığım için bıraktım diyor. Kaç tanesi tütün veya kaçak sigara içiyor.

Sahibindene gir bakayım 30-40 bin tlik otomatik sigara sarma makine satışları dolu. 5-6 yıl önce 1 tane var mıydı bunlardan? Saatte 50 karton sigara saran makineyi millet evine mi alıyor ? Yoksa zamlardan dolayı kaçakcılar, tütüncüler mi alıp vergi kaçırıyor ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,404
Üyeler
160,691
Son üye
AyBoOoO
Top Bottom