LahmatsuDcr
80+ Silver
Arkadaşlar dili hafif olan sıkmayan tarih konulu kitap öneriniz var mı? İslamiyet öncesi Türkleri ile ilgili olursa daha iyi olur.
3 de 4 de sorduğun için olabilirmi ?Kitap önerisi yerine "Ne yapıyorsunuz?" diye başlık açsam 400 yanıt gelir.
Çok sağ ol önerdiğin kitapların arasından seçeceğim.Kitapların dili her ne kadar akıcı da olsa burada mühim olan senin ilgin.
Ben tarih, siyaset ve ekonomi kitaplarının düz bir şekilde okunmasına karşıyım şu şekilde ben bir kitap okumaya başladı isem sırf o kitaba özel bir defter alırım yanıma ve bir sayfada gördüğüm önemli yerleri not ederim.
O yüzden bu kitaplar okundu-bitti'den ziyade öğrendim-bitti şeklinde olmalı ve bu uygulama da kitabı okuma süresini uzatıyor.
Önerdiğim kitaplar,
-Hunlar ve Göktürkler Üzerine
Hunlar ve Göktürkler Üzerine - POST YAYINEVİ - Pulat Otkan - Japonya’da 1868’de başlayan Meici (aydın yönetim) çağı ülkeyi kısa bir zamandwww.kitapyurdu.com
-Gökbörü’nün İzinde & Kadim Türklerin Topraklarında
Gökbörü’nün İzinde & Kadim Türklerin Topraklarında - KRONİK KİTAP -Prof. Dr. Ahmet Taşağıl - TARİH ÖNCESİNDEN COĞRAFYALAR ÖTwww.kitapyurdu.com
-Hunlar
Hunlar - PHOENİX YAYINEVİ - Edward Arthur Thompson - Bu kitap Avrupa'daki Hunların Kuzey Karadeniz'de Gotlara saldırmalarından efsanevi Attilalarınwww.kitapyurdu.com
https://www.kitapyurdu.com/kitap/ta...silent-language-of-history-damgas/361327.html (Bu kitap sıkıcı olabilir ama gerçekten müthiş bilgiler barındıran bir kitap.)
-
-Kök Tengri'nin Çocukları & Avrasya Bozkırlarında İslam Öncesi Türk Tarihi
Kök Tengri'nin Çocukları & Avrasya Bozkırlarında İslam Öncesi Türk Tarihi - BİLGE KÜLTÜR SANAT -Prof. Dr. Ahmet Taşağıl - Türkler… Esiwww.kitapyurdu.com
-Taşa Kazınan Tarih & Türklerin İlk Yazılı Belgeleri
Taşa Kazınan Tarih & Türklerin İlk Yazılı Belgeleri - KRONİK KİTAP -Prof. Dr. Erhan Aydın - BOZKIR TÜRKLERİNİN TARİHİNEİLKwww.kitapyurdu.com
https://www.kitapyurdu.com/kitap/yasayan-tengricilik/408571.html
-
-Türk Kavram Sisteminde Renkler
Türk Kavram Sisteminde Renkler - SFN YAYINLARI - Zhazira Otyzbay - Renk adları ve onların çeşitli yan anlamları toplumun kültürünü temsil etmeklewww.kitapyurdu.com
''Türk Kavram Sisteminde Renkler'' kitabı çok güzel bir kitaptır yeri gelmişken küçükte bir bilgi vereyim;
Eski Türklerde yön kavramları renklerle ifade edilmiş. Kuzey - Kara, Güney - Kızıl, Batı - Ak, Doğu ise Gök rengine ithaf olunur. Türkiye haritasını göz önünde bulundurduğumuzda Akdeniz, Karadeniz, Kızıldeniz bir yönü temsilen bu isimleri almıştır.
Milattan 200 yıl önce önce Hunlar Çin sınırına dayandığında Başbuğ Mete emrindeki 400 bin süvariyi Türk ayrımına göre düzenlemişti. Süvariler atlarının rengine göre dört tümene ayrıldı. Gök renkli tümen doğuya, kızıl güneye, kara renkli tümen kuzeye, ak renkliler ise batıya.
Çinliler ise bu sistemi 5’li sistem olarak değiştirmiş ve merkeze de sarı rengini vermişlerdir. 20. Yüzyılın başındaki Çin bayrağı da bunu temsil ediyor.