Silindi

Bu kadar çabuk solman çok zayıf olduğunu gösterir. Büyük ihtimalle Dinini araştırmayan, ailenden duyduklarınla yetinen birisisin. İlk işin Dinini detaylıca doğru kaynaklardan araştırmak olsun. Sonra Bilim konularına yönel, bağdaş kur falan filan.
Allah korkusunu yeterince benimsersen bir şey olmaz. Bide "az kalsın Ateist oluyordum" diye de bir şey yok, korkarak Ateist olan birisi "yapmacık Ateist"tir. Ek olarak arkadaşın sana ne söyledi de seni "Dinden çıkarmaya" yöneltti anlamadım. Sen namazını kıl, orucunu tut. Dinini araştır, sorgula. Mantıklı gelmeyen ya da aklına yatmayan konuları hocalara falan sor (güvendiğin hocalar olsun, çoğu hoca ayet sallayıp geçiyor) yine cevap bulamazsan Makalelere başvur. Ben böyle yaparım, ya da forumda en azından Din hakkında bilgisi olan "Kerem" hocamız gibi kişilere başvur. Çoğu konuyu kendisine başvurdum, güzel açıklamalarda bulunuyor.

Kimsenin 3-5 açıklamasıyla dinden çıkma sakın. Arkadaşın açıklamalarını da araştır, doğru muymuş, değil miymiş diye.
Kimse objektif yorum yapmıyor neye inanıyorsa onu savunarak yorum yapıyor adam dini boşlukta ona araştır demek yerine sen namazını kıl orucunu tut diyorsun

Kimse objektif yorum yapmıyor neye inanıyorsa onu savunarak yorum yapıyor adam dini boşlukta ona araştır demek yerine sen namazını kıl orucunu tut diyorsun
Ya arkadaşım siz iyi misiniz? Adam Müslümanlığa daha yatkın, ne diyeyim "git Ateist ol" mu diyeyim? İnanç konusu zaten bu, isteyen istediğine inanır. Buna karışmak kimsenin haddine de değil. Hem "araştırma" falan da demedim zaten. Yazıyı tekrar oku.
Adam Namazını ve Orucunu tutan birisiymiş zaten. Daha dinden de çıkmamış, dinden çıkacağını da zannetmiyorum. Ben hiç kimseye "araştırma, sorgulama" falan demem ki forumda beni bilen bilir her şeyi objektif olarak eleştiririm.

Ya arkadaşım siz iyi misiniz? Adam Müslümanlığa daha yatkın, ne diyeyim "git Ateist ol" mu diyeyim? İnanç konusu zaten bu, isteyen istediğine inanır. Buna karışmak kimsenin haddine de değil. Hem "araştırma" falan da demedim zaten. Yazıyı tekrar oku.
Adam Namazını ve Orucunu tutan birisiymiş zaten. Daha dinden de çıkmamış, dinden çıkacağını da zannetmiyorum. Ben hiç kimseye "araştırma, sorgulama" falan demem ki forumda beni bilen bilir her şeyi objektif olarak eleştiririm.
Peki

Alıntıyı görüntüle
bu ne kanka ironi mi bu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka "bunu kim yarattı, şu nasıl oldu?" sorularının sonu asla gelmez. Bilim 1 adım atsa teistler 1 adım ilerisi "nasıl oldu?" diye soruyorlar, cevap verilemeyenince de tanrı vardır kanısına varıyorlar. Teistlerin inandığı dinler cevap verilemeyen sorulara cevap bulduğu için bilimin her buluşunda bir ötesini sorup cevap bekliyorlar, çünkü böyle inanmışlar.
EVEt copypasta o

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,473
Üyeler
189,274
Son üye
secret8080
Geri