RevDeisDou
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 18
- Reaksiyon skoru
- 50,212
5600g ile 5500 aynı islemci nasıl daha iyi5600G, 5500 den daha iyi fakat ekran kartı olan sistemde kullanılması mantıksız biraz
5600g ile 5500 aynı islemci nasıl daha iyi5600G, 5500 den daha iyi fakat ekran kartı olan sistemde kullanılması mantıksız biraz
Aynı değiller yabancı bir sürü platformun performans testi karşılaştırmasına bakabilirsin. Ha Türkiye deki fiyat farklarına bakıp aradaki fiyat farkına değer mi dersen değmez. Ekran kartı varsa da direk en kötü 5600 ve üzeri işlemci bakılmalı. 5500 fiyat performans olarak kötü bir işlemci.5600g ile 5500 aynı islemci nasıl daha iyi
Yukarda da öyle belirt o zaman senin gibi boş yorum yapanlardan geçilmiyor forumİkinci el 3070 sistem toplarım daha iyi.
İkisi de cezanneAynı değiller yabancı bir sürü platformun performans testi karşılaştırmasına bakabilirsin. Ha Türkiye deki fiyat farklarına bakıp aradaki fiyat farkına değer mi dersen değmez. Ekran kartı varsa da direk en kötü 5600 ve üzeri işlemci bakılmalı. 5500 fiyat performans olarak kötü bir işlemci.
Temel frekans ve turbo frekans değerleri aynı değilİkisi de cezanne
turbo aynı
önbellek aynı
Mimari de aynı
E aynı işte
Turbo / temel farklı ki o kadar az farklar fps farkı yaratmazTemel frekans ve turbo frekans değerleri aynı değil
Gerçekçi değil ki ayrıca çok az bile değil o fark test anomalisi biri 108 diğeri 109 almıs biri önde diyosun eşit dicene. Ayrıca kanal zaten etik değilBenchmark ve oyun testlerinde çok az farkla 5600g önde.
Turbo frekanslar farklı diye hatırlıyorum. 5600g nin 4.45 Ghz olması lazım hatta denemek için PBO açıp 4.65 Ghz yapmıştım. 5500 de turbo frekans 4.25 Ghz.Turbo aynı temel farklı ki o kadar az farklar fps farkı yaratmaz
Evet 200 MHz fark var zaten de ikisi de tam yukte aynı frekansta kalması lazım. Ayrıca zaten o 200 MHz size 5600 deki gibi 0,6 lık bir gain veriyorTurbo frekanslar farklı diye hatırlıyorum. 5600g nin 4.45 Ghz olması lazım hatta denemek için PBO açıp 4.65 Ghz yapmıştım. 5500 de turbo frekans 4.25 Ghz.
Farkları 5600x le 5600 gibi
Frekans farkı olduğu için daha iyi dedim onun haricinde fiyattan dolayı ekran kartlı sistemde kullanmak mantıklı olmaz diye belirttimTurbo / temel farklı ki o kadar az farklar fps farkı yaratmaz
Bende dedim ki o frekans farkının pratikte etkisi yok. Aynı 5600 ve 5600X arasındaki farkın ortalamaya vurunca %1 olması gibiFrekans farkı olduğu için daha iyi dedim onun haricinde fiyattan dolayı ekran kartlı sistemde kullanmak mantıklı olmaz diye belirttim