Neler Yeni

Silindi

Livaković

80+ Silver
Sabah bir uyandım konu konuluktan çıkmış tartışmaya dönmüş konuya kilit vurulsa yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emmree hocam konuyu kiltilteyebiliyormusunuz ciddi bir konuda cıvıtan bir kitle konuma geldiği için daha açık kalsın istemiyorum konu teşşekkürler

Son düzenleme:

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Ayrancım.
Maalesef deli değilsen veya düz tabanlık yoksa askerliğini yapmak zorundasın.
Ne kadar fikirlerin bu sisteme karşı da olsa yıllardan beri gelen zorunlu bir mekanizma var ortada.
Süregelen yıllarda şekil de değiştirse yine de hâlâ varlığını koruyor.
İlerleyen bir kaç yılda zorunlu askerliğin kalkması da pek muhtemel değil.
Üzgünüm ama buna alışman lazım.
Düz tabanlı kişiler de askere alınıyor. Hatta belli oranda skolyozu olanları dahi alıyorlar diye biliyorum.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT

über

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan Şefik TOPAL
Hocalarım merhabalar yaşım 17 bu sene itibari ile seneye 18 diğer sene 19 kısacası şurada 2 senem kaldı askerlik için ve ben askerliğe gitmek istemiyorum raporum olmasada OKB sosyal anskiyete gibi psikolojik rahatsızlıklarım var ve askerlik tamamen hapishane gibi ben askerliğe gitmek istemiyorum babam falan alay ediyor yok orayı burayı temizlicen ter kokacak oralar felan bende rahatıma düşkün bir insan olduğumdan böyle alttabaka insanlarla aynı yere düşmek istemiyorum liseden sonra üni gibi bir hayalim yok o yüzden bu durumla karşı karşıyayım kimisi diyor zorunlu askerlik kalkacak kimisi diyor askerlik 1 yıla çıkacak 6 ay bile dayanamezken 1 yıl ben orda kalırsam gerçekten ben ölürüm psikolojim bozulur zorunlu askerlik kalkacak diyorlar 2023te bu sene içinde bir haber yok her gündemi takip ediyorum bu durum ne olacak?
ordunun kapasitesi günden güne doluyor taşacak neredeyse TSK buna dur derse bence zorunlu askerlik kalkar

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Vatan görevi diye 6 ay komutanların çin işkencesine katlanıyorum neymiş vatana borcum varmış elin suriyelisini benden daha gören bir ülkeye vatan borcum olduğunu düşünmüyorum
vatan görevi vatan borcu vs. zımbırtısı gibi şeyler insanları karşılıksız böyle bir kişisel ve siyasi menfaat şeylerine sürüklemek için bir uydurma beyin yıkama gibi bir şey ve oldukça başarılı olmuş gibi duruyor insanlar üzerinde.

3.George

80+ Bronze
Hocalarım merhabalar yaşım 17 bu sene itibari ile seneye 18 diğer sene 19 kısacası şurada 2 senem kaldı askerlik için ve ben askerliğe gitmek istemiyorum raporum olmasada OKB sosyal anskiyete gibi psikolojik rahatsızlıklarım var ve askerlik tamamen hapishane gibi ben askerliğe gitmek istemiyorum babam falan alay ediyor yok orayı burayı temizlicen ter kokacak oralar felan bende rahatıma düşkün bir insan olduğumdan böyle alttabaka insanlarla aynı yere düşmek istemiyorum liseden sonra üni gibi bir hayalim yok o yüzden bu durumla karşı karşıyayım kimisi diyor zorunlu askerlik kalkacak kimisi diyor askerlik 1 yıla çıkacak 6 ay bile dayanamezken 1 yıl ben orda kalırsam gerçekten ben ölürüm psikolojim bozulur zorunlu askerlik kalkacak diyorlar 2023te bu sene içinde bir haber yok her gündemi takip ediyorum bu durum ne olacak?
Tuvalet temizleme herkese yaptırılmıyorki. Benim bir kuzenim full masa başında sanırsam cezaevi girişinde nöbet tuttu. diğer kuzenimde aynı şekilde. aşırı rahat geçirdiler. Ha aşırı dediğim normal ev rahatlığı değil tabii.

Zepett8

80+ Bronze
Sabah bir uyandım konu konuluktan çıkmış tartışmaya dönmüş konuya kilit vurulsa yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emmree hocam konuyu kiltilteyebiliyormusunuz ciddi bir konuda cıvıtan bir kitle konuma geldiği için daha açık kalsın istemiyorum konu teşşekkürler
Şahsen benimde çocukluğumda bile korktuğum şey askerliğe gitmekti ama kader. Bari üniversite falan okuyun uzatın. Ayrıca psikolojim bozuk falan diyerek okuldan bile çıkamazsınız haberiniz olsun. Maalesef babanızın dediği gibi olacak.

Utanmadan gideceksin. Vatani görevin o senin. Oraya gidince alışırsın dostum. Yapabileceğin bir şey yok bedelliden başka.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Okb gitmemek için bir bahane değil bunu baştan söyleyeyim. Askerlik paralı yapılmadığı sürece çokta mantıklı geçmeyen birkaç aydan oluşan bir süreç. Kısacası meslek olarak yer almıyorsa hiç gerek yok. Şahsi fikrim askere gitmek için erteleme şansınız olduğu sürece erteleyin lakin neden Çin işkencesi yada zorunluyuz arkadaş gibi savsak düşünceler ile savunmayın fikirlerinizi.

Her Türk genci askere gitmeden önce can atar gitmek için. Çünkü toplum içinde bir statü sembolüdür askerlik yapmak. Birde komando olduysan deme keyfine. E tabii geldikten sonra hepsinin ağzında ynı cümle. "Aklınız varsa bedelli yapın". 6 ayın hepsi yerleri temizleyerek geçecekse öp başına koy ayrıca.

Konu içinde çok saçma öneriler verilmiş. Bu önerileri verenler askerliğin A'sından anlamayan genç kitle bu çok bariz fakat askerlikten kurtulmanın 3 yolu var. Akli dengenin yerinde olmaması(evet cinsiyet değişim tercihlerinin birçoğu bu kapsama giriyor çünkü onlar gerçek deliler), ileri derece fiziki engel(kol, bacak vb uzuv eksikliği ya da ileri derece görme bozukluğu vb.) ve aşırı kilo(çok ileri seviye obezite). Bunlar arasında 1 yıl erteleme sonrası gelişme kaydedilmezse çürük alabileceğiniz sadece obezite var. Bir diyet verilir ve bir yıl sonra tekrar heyete girersiniz.

Paranız yoksa, kendinize beyinsiz demiyorsanız, homoseksüelseniz ve ileri derece obeziteniz yoksa; askere gidince ortama alışmanız 2 ay kadar sürüyor benden söylemesi...

Şimdiden kolay gelsin ayran kardeş.

Top Bottom