Neler Yeni

Silindi

Tümer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Tümer Atlı
49 yaşını dolduranlar muaf oluyor. 😁 30 olsa yüksek lisans doktora felan derken askerlik yapmaya gerek kalmazdı.
Hocam benim arkadaş da sırf 30 u doldurup askerlik yapmamamk için üni okuyor bende bilgiyi ondam almıştım yanlış biliyomuş demek o da 😂

Saian SS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Mehmet
çocuk, burda kendine dert edindiği bir problemi anlatıyor. saçma sapan şeyler söyleyip, boş boş konuyu kirletiyosunuz. @bwNN eğer yardımcı olamayacaksanız boş yapmayın.

ayrıca askerlik yaparak ne vatansever ne de milliyetci olursunuz arkadaşlar. vatansever olmak istiyorsanız en iyi yol, işinizi iyi yapmak.

sorununa gelirsek en iyi ihtimalle açıktan veya normal olarak üniversite okuyup askerliği tecil ettirmek ve belki sistem değişir diye beklemek.

bwNN

80+ Silver
çocuk, burda kendine dert edindiği bir problemi anlatıyor. saçma sapan şeyler söyleyip, boş boş konuyu kirletiyosunuz. @bwNN eğer yardımcı olamayacaksanız boş yapmayın.

ayrıca askerlik yaparak ne vatansever ne de milliyetci olursunuz arkadaşlar. vatansever olmak istiyorsanız en iyi yol, işinizi iyi yapmak.

sorununa gelirsek en iyi ihtimalle açıktan veya normal olarak üniversite okuyup askerliği tecil ettirmek ve belki sistem değişir diye beklemek.
Senin derdin ne hepsine kizgin atıyorsun. Çocuğun yazdiklarina bak yok cin iskencesiymis yok komutanlarin keyfini etmeymis hayirdir ya neyin tribi bu kendini bulunmaz nimet saniyorsunuz heralde hepiniz

Son düzenleme:

NightWish2434

80+ Silver
Hocalarım merhabalar yaşım 17 bu sene itibari ile seneye 18 diğer sene 19 kısacası şurada 2 senem kaldı askerlik için ve ben askerliğe gitmek istemiyorum raporum olmasada OKB sosyal anskiyete gibi psikolojik rahatsızlıklarım var ve askerlik tamamen hapishane gibi ben askerliğe gitmek istemiyorum babam falan alay ediyor yok orayı burayı temizlicen ter kokacak oralar felan bende rahatıma düşkün bir insan olduğumdan böyle alttabaka insanlarla aynı yere düşmek istemiyorum liseden sonra üni gibi bir hayalim yok o yüzden bu durumla karşı karşıyayım kimisi diyor zorunlu askerlik kalkacak kimisi diyor askerlik 1 yıla çıkacak 6 ay bile dayanamezken 1 yıl ben orda kalırsam gerçekten ben ölürüm psikolojim bozulur zorunlu askerlik kalkacak diyorlar 2023te bu sene içinde bir haber yok her gündemi takip ediyorum bu durum ne olacak?
Yer temizlemekten çok başka şeyler yaparak kendine anı kazandırırsın. Tabii herkesin bakış açısı farklı. Bu arada abim 23 yaşında ve sene sonu gitmeyi düşünüyor yani 19 yaşında gitme zorunluluğu diye bir şey duymadım

SerhatCC

80+ Bronze
dostum yapacak bir şey yok yani parayı vereceksin 1 ay takılacaksın en iyi ihtimalle. ben daha geçen gün 104 bin lira yatırdım kimse eşşek değil yani

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,510
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
18 ay askerlik yaptım. Bu zaman diliminde oldukça tip tip adamlar gördüm. Ne günlerdi ama.

Ben askerlikte rüyadan uyandım sanki. Gitmeni öneririm.

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Kilo fazlaysa almazlar. Beni almadılar.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocalarım merhabalar yaşım 17 bu sene itibari ile seneye 18 diğer sene 19 kısacası şurada 2 senem kaldı askerlik için ve ben askerliğe gitmek istemiyorum raporum olmasada OKB sosyal anskiyete gibi psikolojik rahatsızlıklarım var ve askerlik tamamen hapishane gibi ben askerliğe gitmek istemiyorum babam falan alay ediyor yok orayı burayı temizlicen ter kokacak oralar felan bende rahatıma düşkün bir insan olduğumdan böyle alttabaka insanlarla aynı yere düşmek istemiyorum liseden sonra üni gibi bir hayalim yok o yüzden bu durumla karşı karşıyayım kimisi diyor zorunlu askerlik kalkacak kimisi diyor askerlik 1 yıla çıkacak 6 ay bile dayanamezken 1 yıl ben orda kalırsam gerçekten ben ölürüm psikolojim bozulur zorunlu askerlik kalkacak diyorlar 2023te bu sene içinde bir haber yok her gündemi takip ediyorum bu durum ne olacak?
Lise mezunu olduktan sonra üniversite okumasanız bile 3 seneye kadar erteleme yapabiliyorsunuz. İlla 2 sene sonra gitmek zorunda değilsin.

cukumera21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Hasan Kaya
Askerde anksiyeteni yenersin sıkıntı yok.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,244
İsim
Taha Efe
Haddime değil ama Üniversite okursanız Askerliği 12 Ay Astteğmen olarak yapıyorsunuz ve Düsündüğünüz tarz bir askerlik olmuyor.

Top Bottom