Neler Yeni

silinsin!

etnetalw

80+ Bronze
Buyrun. Pingim gine yüksek Tek tt kendi omurgası+Twelve99 sunucularda aşırı iyi ping alıyorum 20-30ms farkettiriyor.
hhhhhhhhhhhh4ı.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.youtube.com/channel/UClywOP41MCzuByuAtoD9Q7A Tüm videolarıma tek tek bakabilirsiniz. Hem sol Hem TT Karşılaştırmasına. Türktelekom peering olma sebebi benim sayemde illgili birime yonlendirilmesini ve talebimi ben oluşturdumm uygun gorup tt oldu artık sol kullanmıyor cok fazla belki tt sol aktarırsa kullanıyor. Yeni peering+Ixp eklenebilir bilginiz olsun Önceden belirteyim :)

Diğer tt peering kullanan firmalar var onların müşterileri ile goruşme yaptım. İşte nasıl pingin vb Fark şu. Millenicom. Her yurtdışı cıkışına alternatif farklı routing peering sunarken. Diğer kucuk firmalar ise Tek yurtdışı cıkışı kullanıyorlar bu saçma. TT peering kullanıyorsun bari tüm peeringlerinden yararlan bu bence tasaruf ve yurtdışı dolar bazlı giderlerini min. İndirmek için yapıyorlar bazı kucuk firmalar birde tracert gizliyorlar. Time out veriyor direkt sunucu erişimi yapılmıyor. Bazı kucuk firmalarda ip bloğu az ip az ip değişmiyor bir cok sorun var. Kucuk firmalarda ıxp yok kısacası En iyi benim için TT-Milleni 2. Alternatif yok ama olursa net. Fixnet olur.

Son düzenleme:

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ticket'lara göre kullanıcı bildirimleri ile bir gelişme yapıyorlarsa güzel, belki daha iyi haline getirtebiliriz, bitince artık bakalım, mileni stabilete sağlamazsa turknet yolu gözükür :)

etnetalw

80+ Bronze
Ticket'lara göre kullanıcı bildirimleri ile bir gelişme yapıyorlarsa güzel, belki daha iyi haline getirtebiliriz, bitince artık bakalım, mileni stabilete sağlamazsa turknet yolu gözükür :)
Millenicom kullanıyorum 7/24 stabil bağlantı sunabilmekte satüre-kapasite yetmezliği gibi sorunlarla karşılaşmadım. 1 ay once akşam geç saate yaşadım yazdığım gibi bi kaç saat içinde yarım-1 saat içinde düzeltildi. Müşterinin istek önerilerini dikkate alıyorlar tt peering dedim oldu ip yetersiz müşteri sayısı cok artıyor dedim 104k olan ipv4 110.K ipv4 oldu yeni lokasyonlara ip aktif ettiler istanbul ankara kayseri eskişehir gibi bir cok şehirde ip her değiştiğinde hem ip hem ip havuzu lokasyon değişebilmekte. Sonra zula pingim cok dedim düştü sonra rust pingimden menmun değilim dedim düzeltildi. 9.9.9.9 Dns Cdn oluşturulsun dedim SoL peering iken cdn oluşturuldu istanbul lokasyon oldu. Sonra eskiden sofia meta bağlıyordu artık istanbul lokasyon oldu(SoL peeringde iken şuan tt geçti sofia bağlıyor) Ve daha fazlası. Millenicom kullanıcı isteklerini hangi birim bakıyorsa iletiyor iletildiği gibi onaylanırsa size geri donuş oluyor bakıyorum tt peering olmuş&zula pingim düşmüş filen filen. Hollanda+Sofia pingim ztn 20-24ms aşırı iyi. viyana 29-37ms Amerika pingim 48-55ms arası almanya 35-48ms arası Türknet neden kullanmıyorsun? Der iseniz bolgemde cok yüksek pingleri arkadaştan baktık valve 60ms amerika 70ms istanbul pingi 18ms filen filen. Birde wavefrom bufferbloat testinde pingim 30-50ms arası iken tt geçti 13-18ms oldu Cdn oluşturulmuş. Hem tt aboneliğim var hemde Milleni. Fiyat performans en iyisi milleni tt seçmenizi önermem. Zaten tt tahhüütüm bitsin milleni geçircem onuda. Milleni birde tt tüm peeringlerini kullanıyor Yurtdışı tek peering ile devam etmiyor başka firmalar için. Sol peering de full level3 dü o kadar yurtdışı peeringi varken. SoL peering istememe sebebim şuydu. Alternatif yurtdışı cıkışı+Bufferbloat sitesinin Cdn olmasıydı. Birde Hop düştü tt peering olunca. 7/24 Canlı destek olması cok güzel. geç saatlerde bile ilgineip mesaj atıyorlar. Yeni peering+Ixp yatırımları olabilir bekliyorum :) Amerika-Hollanda-Almanya-Türkiye-Bulgaristan lokasyon.

Siz şuan türktelekom kullanıyorsunuz sanırım? Testlerinizi paylaşabilirmisiniz?
Kanalımda sunucuların test ip leri var.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Millenicom kullanıyorum 7/24 stabil bağlantı sunabilmekte satüre-kapasite yetmezliği gibi sorunlarla karşılaşmadım. 1 ay once akşam geç saate yaşadım yazdığım gibi bi kaç saat içinde yarım-1 saat içinde düzeltildi. Müşterinin istek önerilerini dikkate alıyorlar tt peering dedim oldu ip yetersiz müşteri sayısı cok artıyor dedim 104k olan ipv4 110.K ipv4 oldu yeni lokasyonlara ip aktif ettiler istanbul ankara kayseri eskişehir gibi bir cok şehirde ip her değiştiğinde hem ip hem ip havuzu lokasyon değişebilmekte. Sonra zula pingim cok dedim düştü sonra rust pingimden menmun değilim dedim düzeltildi. 9.9.9.9 Dns Cdn oluşturulsun dedim SoL peering iken cdn oluşturuldu istanbul lokasyon oldu. Sonra eskiden sofia meta bağlıyordu artık istanbul lokasyon oldu(SoL peeringde iken şuan tt geçti sofia bağlıyor) Ve daha fazlası. Millenicom kullanıcı isteklerini hangi birim bakıyorsa iletiyor iletildiği gibi onaylanırsa size geri donuş oluyor bakıyorum tt peering olmuş&zula pingim düşmüş filen filen. Hollanda+Sofia pingim ztn 20-24ms aşırı iyi. viyana 29-37ms Amerika pingim 48-55ms arası almanya 35-48ms arası Türknet neden kullanmıyorsun? Der iseniz bolgemde cok yüksek pingleri arkadaştan baktık valve 60ms amerika 70ms istanbul pingi 18ms filen filen. Birde wavefrom bufferbloat testinde pingim 30-50ms arası iken tt geçti 13-18ms oldu Cdn oluşturulmuş. Hem tt aboneliğim var hemde Milleni. Fiyat performans en iyisi milleni tt seçmenizi önermem. Zaten tt tahhüütüm bitsin milleni geçircem onuda. Milleni birde tt tüm peeringlerini kullanıyor Yurtdışı tek peering ile devam etmiyor başka firmalar için. Sol peering de full level3 dü o kadar yurtdışı peeringi varken. SoL peering istememe sebebim şuydu. Alternatif yurtdışı cıkışı+Bufferbloat sitesinin Cdn olmasıydı. Birde Hop düştü tt peering olunca. 7/24 Canlı destek olması cok güzel. geç saatlerde bile ilgineip mesaj atıyorlar. Yeni peering+Ixp yatırımları olabilir bekliyorum :) Amerika-Hollanda-Almanya-Türkiye-Bulgaristan lokasyon.

Siz şuan türktelekom kullanıyorsunuz sanırım? Testlerinizi paylaşabilirmisiniz?
Kanalımda sunucuların test ip leri var.
Araç varken çok detaya gerek yok :) TT kullanıyorum ben de Kayseri'deyim. Belli bir IP atarsanız ona test yapabilirim.
1671970514181.png

etnetalw

80+ Bronze
Araç varken çok detaya gerek yok :) TT kullanıyorum ben de Kayseri'deyim. Belli bir IP atarsanız ona test yapabilirim.
Alıntıyı görüntüle
Yurtdışı pinginiz yüksek geldi. Yurtiçi gayyet ideal seviyede denilebilir.
Tracert 146.66.155.1
tracert 1.1.1.1
tracert 8.8.8.8
tracert www.meta.com
tracert 9.9.9.9
tracert 212.162.26.177
tracert 5.56.20.109
tracert 85.29.14.145
tracert 35.198.167.151
Tracert atarmısınız.

Son düzenleme:

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Konumuma göre -10 ping düşmeniz daha doğru olur. Ankara ile kayseri'nin yaklaşık ping değeri kadar yani. Bir de yönlendirme durumu var tabii ki.

1671973587756.png

EmreOFLU

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Emre
millenicom'u allahım alsın ya vallah bu kadar uğraştıran bir firma ben gördüm ama bunlar 1.ci şu an. İptal etmek istiyorum 10 dakika dil döküyorum iptal edin diye. Saçma sapan muhabbetler.

millenicom'u allahım alsın ya vallah bu kadar uğraştıran bir firma ben gördüm ama bunlar 1.ci şu an. İptal etmek istiyorum 10 dakika dil döküyorum iptal edin diye. Saçma sapan muhabbetler.
+ internet kopmaları mı diyeyim müşteri temsilcilsine ulaşmadım ona mı diyeyim ben +ları yok ya bu firmanın.

etnetalw

80+ Bronze

+ internet kopmaları mı diyeyim müşteri temsilcilsine ulaşmadım ona mı diyeyim ben +ları yok ya bu firmanın.
Dostum internet iptal yerine internetini başka firmaya geçir. Veya e devlet üzerinden mi ne iptal ettiriliyor iptal et kolay iş varken nie müşteri hizmetleri ile goruşuyorsun ki? İnternet kopması bolgesel-satüre-kapasite sorunu olabilir veya altyapısal tt kaynaklı veya sizlik iç tesisatla alakalı olabilir. Ben kendi kişisel yorumumu. Uzun kullanıcı müşterisi olarak açtım konuyu. Benden daha uzun 10 sene+ Kullananları ve halla menmun olan kişilerde var.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Fiber 50mbps + Keenetic modem, 100 TL fakat deidğim gibi bitmek üzere. Diğerleri'ne de çok takılmayın. TT kadar hiçbir firmanın peering'i yok :) Önemli olan doğru peeringi sağlayayıp, doğru yönlendirmeleri yapabilmek.

1671974435530.png

etnetalw

80+ Bronze
Fiber 50mbps + Keenetic modem, 100 TL fakat deidğim gibi bitmek üzere. Diğerleri'ne de çok takılmayın. TT kadar hiçbir firmanın peering'i yok :) Önemli olan doğru peeringi sağlayayıp, doğru yönlendirmeleri yapabilmek.

Alıntıyı görüntüle
TT Kadar dediniz sanırım? Şunu hatırlatmak isterim Yarısı boş peering yarısı tr peering. Yurtdışı peering max 20-40 vardır. Cok yetersiz sayı 200-300 peeringin içinden sayılı yurtdışı peering olması.

Alıntıyı görüntüle
Cok ucuza tt kullanıyorsunuz 50mbps?tt? 100tl? Aşırı iyi ben 100tl üzerinde 35mbps kullanıyorum 2017 den beri abone olmama rağmen. Bu yüzden millenicom geçicem 2. hatıda
Benim vr300 de canavar bufferbloat 0-18ms arası download upload olarak.

etnetalw

80+ Bronze
Güncellleme: 100Mbps Fiber 260TL Üzerinden devam etmekteyim. Eskisi gibi menmun değilim. Ulaşmak zorlaştı. Aynı zamanda yurtdışı,yurtiçi pinglerim stabil değil,düşük ping değil. Bilginize. :)
Farklı sağlıyıcılara yönelme durumum var sebebi üste belli ama şuan geçmeme sebebim geçeceğim firmanın zam yapmaması yapacağı zamanda yaptığı fiyata bağlı. Düşündüğüm sağlıyıcı. www.fixnet.com.tr/evinterneti firması.
Türktelekom internet'e aktif 50Mbps 8 Upload pakettidir. menmuniyet aynı mı? Aynı herhangi bir sorun yok. Fiyat türünde menmun değilim şuanki gelcek yeni zamlarla menmun kalabilme durumum değişebilir.

Son düzenleme:
Top Bottom