İşte bak İstanbul'a rota oluşturuyor, İstanbul'dan çıkış alıyorsun. Sivas'ta yaşayan bir kullanıcıysan İstanbul'a gidiyorsun ordan çıkış alıyorsun.
TT veya Superonline gibi firmalar da ne oluyor? Başka nerde pop noktam var, atıyorum şu an; Ankara/Kayseri - Sivas'tan kullanıcıyı çakıyor buraya burdan doğrudan Avrupa sunucusuna paketliyor. Ne olmuş oluyor, İstanbul'a giderken yapacağı aktarmalar yerine doğrudan Avrupa sunucusuna kısa yoldan gitmiş oluyor.
İç anadoludaki insanın dolaşmadığını o kadar iyi siz bilemezsiniz işte

Bunlar anlık olarak değişebiliyor. Bu konuda firmaların bu söylemlerini genel olarak çok inanmam, bir testte öyle gözükür diğer testte başka bir şey. Bu söylemim tüm firmalar için geçerli.
Başka bir forumdaki Kocaeli - Netspeed kullanıcısı, Netspeed'in sadece TT ile peeringi olmasına rağmen İstanbul çıkışı yerine ya ankara ya izmir çıkışlarına yönleniyordu

2 ay kadar sürdü galiba bu sorun.
Gıbırnet'te bu değerleri 2 yıldır alıyorum derseniz buna inanmam yeni geçmişsinizdir, o şekilde bir yorumsa okey. Çünkü retrn çıkışları yanlış hatırlamıyorsam yılbaşından sonra kullanmaya başladı bu firmalar.
Bu arada geçmişte Comnet/Gıbırnet kullandım. Hatta gıbır o zaman piyasada çok yeniydi. MH. iyiydi fakat kopma ve genel arıza çok oluyordu, sonra comnet'te geçtim benzer şekilde, sonra gıbır'ın, comnet sunucularında tutulduğunu öğrendim, daha sonrasında birçok kez comnet cortladığında gıbırda gidiyordu, bunları da tespit etmiştim
Alıntıyı görüntüle
Quad9 için bir şey diyemem.
İşte bu konuda işi bilen kişilerin kurumların başında / ana işlerin başında olması önemli. Maalesef neredeyse her kurumda bu şekilde. Dışarıya giden veya oradan dönüp bu konuda bilgin kişiler bu kurumların başında olsa çok daha iyi işler olur fakat maalesef bilgin personel devletin her kurumunda eksik.
Bu saatten sonrada açıkcası ben net konusunda çok bir şey beklemiyorum yatırım olarak, anca Marmara bölgesinde yerel firmalar bir şeyler yapabilir o da belli sunucularda.
Bu döviz kurunda milyon dolarlık makine yatırımları Avrupa veya dünya geneli için artık çok zor olarak görüyorum. Anca yeni belki peeringler gelir, bazı sunucularada 5-10 ping daha düşer daha ötesi açıkca bir beklentim yok.
Konuda genel olarak TT'yi övüyor gibi gözüksem de, Marmara dışında iyi ping ve stabil internet isteyen kişi için en iyi seçenek. Fakat Marmara bölgesinde yaşayan kullanıcı kendisine göre diğer firmaları şekillendirebilir genel olarak.