Neler Yeni

Şimdi Ben Müslüman Mıyım?

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,166
İsim
Yusuf Karakaya
Allaha ve Hz. Muhammete inanıyorum ama islamın bazı kuralları ve Allahın adaletini çok mantıklı bulmuyorum, bana bulamazsın demeyin lütfen, şimdi ben Müslüman sayılıyor muyum, sayılmıyorsam ne oluyorum?

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Bence sayılıyorsun, sorgulamak önemli, fakat Allah'a karşı inkar ve isyan olmaması şart.

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,166
İsim
Yusuf Karakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Allaha ve Hz. Muhammete inanıyorum ama islamın bazı kuralları ve Allahın adaletini çok mantıklı bulmuyorum, bana bulamazsın demeyin lütfen, şimdi ben Müslüman sayılıyor muyum, sayılmıyorsam ne oluyorum?
Mantıklı bulmuyor ama uyuyor musun? Yoksa mantıklı bulmadığın için uymuyor musun?

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,166
İsim
Yusuf Karakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
benim gibisin aynı

QuaiWaT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Kerem Işıkakdoğan
Sayılırsın hocam küfüre girmediğin zaman sayılırsın. Küfürden kastım sadece Allah'a sövmek değil, inkar etmek.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kat'a mantıklı bulmuyor musun doğru pencereden bakarsan değişecek düşünceye mi sahipsin?

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,166
İsim
Yusuf Karakaya
Kat'a mantıklı bulmuyor musun doğru pencereden bakarsan değişecek düşünceye mi sahipsin?
Çoğu pencereden baktım, bazı şeyler mantıklı değil bence, inkar ve küfür yok ama

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,166
İsim
Yusuf Karakaya
Şimdi kesin olarak mantıklı değil saçma dersen otomatik olarak inkara giriyor zaten.
Kankam baktım, düşündüm ve bana mantıklı gelmedi, ben bu kural yok veya buna uymuyorum demiyorum ama bana mantıklı gelmedi diyorum

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Kendini Müslüman görmesine rağmen İslam'ı hükümleri değiştiren yani helali haram yapan, İslami hükümlerle dalga geçen ve İslami hükümleri hafife alan kâfirdir. İttifakla sabittir. Bu üç hususa dikkat etmek gerekir. Bunlar sizde varsa Müslüman olmazsınız. "çok mantıklı bulmuyorum" lafzını da en iyi siz bilirsiniz. İlminizin eksikliğinden, cahilliğinizden, şeytanın vesvesesinden dolayı mı böyle düşünüyorsunuz yoksa cidden özgür iradeniz ile bu görüşün hak olduğuna mı vardınız? Şayet ilk dediğim durumsa ve vesveseden ibaretse bir sorun olmaz. Türlü düşünceler insanın aklına gelebilir, dinden çıkarmaz. Fakat ikinci dediğim durumsa yani duru aklınız ve özgür iradenizle İslam'dan şüphe ediyorsanız, hükümleri mantıksız buluyorsanız, itimat etmiyorsanız Müslüman olmazsınız. Kalbinizi yarıp bakmadıkça bizim sizin durumunuzu söylememiz mümkün olmaz, kendiniz tartın. Allah hepimize hidayet nasip etsin. Allah en iyi bilendir.

Top Bottom