hocam bende aldım montajladım bugun bios a gir fan info kısmında ayarlar dişli işareti çıkıyor oraya girince pompa kısmına tıklayınca DC ve PWM var hep son devirde ise diğeirni tıkla ozaman 0 ile son devir arası değişiyor bunundışında sende de
inilti sesi varmı svı soğutmada pompa sesi sanki ses geliyor geçiyor geliyor geçiyor
FAN'lar hangi sıcaklığa gelince yüzde kaç hızda çalışsın diye ayarlanıyor aynen burada CPU FAN hızı ile pompa hızını paralel mi yaptınız yani diyelim CPU fanlarına 55 dereceye gelince %66 ile çalış dedim, pompaya da aynı şeyi mi ayarlamam lazım?
Yani kasa açık ve ortam sessizken ince ince bi ses geliyor pompadan ama fanlar devreye girip kasa kapağını da kapatınca bende ses kalmadı.
Bu arada SE ile normali arasında görebildiğim farklar,
- SE'nin Pompa üzerindeki ekranı sabit. Sağa sola dönmüyor.
- SE'nin fanlarında, fanların birbirlerine kolay bağlanmalarını sağlayan aparat kablo yok. Her fanı birbirinden bağımsız olarak bağlıyorsunuz.
- Eğer her ne şartta olursa olsun FAN'ların maksimum hıza çıkmasını istemiyorsanız, kutunun içinden 2 fan için de birer kablo çıkıyor. O kabloları FAN'ları anakarta bağlarken araya eklerseniz normalde 2250 olan maximum RPM hızı, 1600 RPM'e düşüyor.
- SE'nin fanlarının motor kısmında 'Hydro Bearing' kullanılmış. Okuduğuma göre bu SE olmayan modellerde kullanılan 'Fluid dynamic Bearing'e göre daha başarılı... (Bu tabi gözle görebildiğim bir şey değil, kendi sitesinden okuduğum kadarı ile)
Bunun haricinde normali ile SE arasında teknik açıdan bir fark yok.
13600K için kullandım. LS520 SE benim için yeterli geldi. CPU-Z stress testi max 70 gördüm. (İşlemci stock ayarlarında, sadece XMP açık)