Neler Yeni

🔥İndirim 🔥SİNERJİ DeepCool İndirimleri🔥

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,129
İsim
Emre
Ag400 ün boyutları nedir? Marka modelini bilmediğim bi kasaya sığıp sığmayacağını nasıl anlarım?

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,575
İsim
Deniz Bey
Arkadaşlar, ilk defa sıvı soğutucu kurdum. LS520 SE, az önce montajı bitti.
Ancak Pompanın ucunu anakarttaki AIO portuna bağladım. Bu port 4 pinli olmasına rağmen benim bağladığım uç 3 pinli.
Bu sebepten sanırım Pompa devri hep maksimumda çalışıyor. Bu normal mi?
hocam bende aldım montajladım bugun bios a gir fan info kısmında ayarlar dişli işareti çıkıyor oraya girince pompa kısmına tıklayınca DC ve PWM var hep son devirde ise diğeirni tıkla ozaman 0 ile son devir arası değişiyor bunundışında sende de
inilti sesi varmı svı soğutmada pompa sesi sanki ses geliyor geçiyor geliyor geçiyor

bado6100

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Ahmet Oz
hocam bende aldım montajladım bugun bios a gir fan info kısmında ayarlar dişli işareti çıkıyor oraya girince pompa kısmına tıklayınca DC ve PWM var hep son devirde ise diğeirni tıkla ozaman 0 ile son devir arası değişiyor bunundışında sende de
inilti sesi varmı svı soğutmada pompa sesi sanki ses geliyor geçiyor geliyor geçiyor
FAN'lar hangi sıcaklığa gelince yüzde kaç hızda çalışsın diye ayarlanıyor aynen burada CPU FAN hızı ile pompa hızını paralel mi yaptınız yani diyelim CPU fanlarına 55 dereceye gelince %66 ile çalış dedim, pompaya da aynı şeyi mi ayarlamam lazım?
Yani kasa açık ve ortam sessizken ince ince bi ses geliyor pompadan ama fanlar devreye girip kasa kapağını da kapatınca bende ses kalmadı.

Bu arada SE ile normali arasında görebildiğim farklar,
- SE'nin Pompa üzerindeki ekranı sabit. Sağa sola dönmüyor.
- SE'nin fanlarında, fanların birbirlerine kolay bağlanmalarını sağlayan aparat kablo yok. Her fanı birbirinden bağımsız olarak bağlıyorsunuz.
- Eğer her ne şartta olursa olsun FAN'ların maksimum hıza çıkmasını istemiyorsanız, kutunun içinden 2 fan için de birer kablo çıkıyor. O kabloları FAN'ları anakarta bağlarken araya eklerseniz normalde 2250 olan maximum RPM hızı, 1600 RPM'e düşüyor.
- SE'nin fanlarının motor kısmında 'Hydro Bearing' kullanılmış. Okuduğuma göre bu SE olmayan modellerde kullanılan 'Fluid dynamic Bearing'e göre daha başarılı... (Bu tabi gözle görebildiğim bir şey değil, kendi sitesinden okuduğum kadarı ile)

Bunun haricinde normali ile SE arasında teknik açıdan bir fark yok.

13600K için kullandım. LS520 SE benim için yeterli geldi. CPU-Z stress testi max 70 gördüm. (İşlemci stock ayarlarında, sadece XMP açık)

Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert Şahan İLHAN
5600 var bende stok fanla kullanıyorum ilerde işlemci degiştirdiğimde üzmeyecek olan seriyi almak istiyorum hangisini alsam acaba
RGB istiyorsan ve kasan destekliyorsa ls720 RGB olmasın daha iyi olsun diyorsan lt720 kasa desteklemiyorsa yine aynı şekilde ls520 lt520 zaten 1 kere alıyorsun en iyisini al ilerde 500tl vermeyip le serisi aldım diye pişman olma.

merthas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
mert has
Deepcool lt720 ile noctua nh-d15 arasında kaldım 7800x3d için sizce hangisini almalıyım? Karar veremiyorum.

Eko1910

80+
RGB istiyorsan ve kasan destekliyorsa ls720 RGB olmasın daha iyi olsun diyorsan lt720 kasa desteklemiyorsa yine aynı şekilde ls520 lt520 zaten 1 kere alıyorsun en iyisini al ilerde 500tl vermeyip le serisi aldım diye pişman olma.
Kasam destekliyo almışken rgb de olsun istiyorum. Ls720 ile lt720 nin farkı fan hızlarımı ?

extheist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
alper
Deepcool lt720 ile noctua nh-d15 arasında kaldım 7800x3d için sizce hangisini almalıyım? Karar veremiyorum.

bende 7800x3d kullanıyorum, bende ag620 var oyunlarda 80 dereceyi geçiyor yetmiyor tam olarak hem de çok kaba duruyor kasada, biraz estetik birazda sıvı soğutucu istediğimden lt720 aldım ben dün.

ConquerorXIV

80+ Gold
@Ckribrahim ls 720 se boşta r5 7600 4.50-4.70ghz 45-50 derece bu kasa da nasıl sence ?

ddae0206-58db-4575-9931-e4abd57b2cbc.jpg

ConquerorXIV

80+ Gold
2023-08-23 163152.png

Boşta önemli değil. Yük lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

65 dereceyi geçmiyor.

@Ckribrahim hocam bir de rgb kontrol yazılımı sitesinde yok nası değiştiricez bunu

Son düzenleme:

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle

65 dereceyi geçmiyor.

@Ckribrahim hocam bir de rgb kontrol yazılımı sitesinde yok nası değiştiricez bunu

Güzel o zaman. RGB yazılım değil anakartın ile kontrol etmen lazım. ARGB bağlantısını yaptıysan.

Top Bottom