Sınıfı geçiyor muyum?

Hayır bizzat tanıdığım kazandı. Meslek liselerinin çoğu da bir işe yaramıyor.
Meslek liseleri fen ve anadolu liselerinden kesinlikle daha uygun liseler.
Fen ve Anadolu liselerinde 4 yıl boyunca teorik ıvır zıvırları gördükten sonra bize uğraşacağımız şeyi seçmemizi söylüyorlar fakat bilin bakalım ne eksik? Neyden keyif aldığımızı, neyden hoşlandığımızı, neyden sıkılacağımızı bilmiyoruz. Kumar oynar gibi tercih yapıyoruz, gelen bölüme gidiyoruz, uygun olmadığını görünce bölümü bırakıp yeniden hazırlanıyoruz; bırakmayanlar da mutsuz bir şekilde o işi sürdürüyor. Oysaki bu bilince üniversiteye gitmeden önce sahip olmamız gerekiyor. Meslek liselerinde öğrenciler teorikten çok pratikle uğraştığından hangi işten zevk aldığını biliyor, hangi işi iyi yapabildiğini görüyor. Fen lisesindeki biri evinde utana sıkıla Türev çözerken meslek lisesindeki 11.sınıf öğrenci araba yapıyor.

Geçmiş olsun hocam

aha ben bende kalıyom bu sene :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam gayet kolay aslında tüm yıl yatınca oluyor :D
sonrada dionuz yok böyle sistem kötü yok şöyle sistem kötü olm iki dk tonguç izleseniz meslek lisesini rahat 65 ortalama ile bitirirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sonrada dionuz yok böyle sistem kötü yok şöyle sistem kötü olm iki dk tonguç izleseniz meslek lisesini rahat 65 ortalama ile bitirirsiniz
genelleme manasına demedimde bizim okulda sınıfta kalanlar öyle diordu

meslek değil hocam anadoluym ben beni vermediler mesleğe :/
sağlık olsun hocam anadoluya iyi gözü ile bakıyorlar ancak kaliteli meslek lisesi orta kalite bi anadoluyu geçer bence

sağlık olsun hocam anadoluya iyi gözü ile bakıyorlar ancak kaliteli meslek lisesi orta kalite bi anadoluyu geçer bence
hocam okulun adı anadolu önceden meslekti meslekten dönme yaptılar yarısı anadolu yarısı meslek değişik bi okul hiç anadolu havası yok

Kalmak Çok kötü bir durum + 2. kalışın.
Genel Ortalama 48 felan olsa gidip hocalardan not isteyip bir şekilde geçebilirdin ama o da olur gibi değil.
Geçmiş olsun kardeşim, açıktan okuyup iş hayatına atıl, takma kafana okuyan da işsiz okumayan da...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,937
Üyeler
185,004
Son üye
Blackeye183
Geri