Neler Yeni

Sinyaller dengesiz çalışıyor

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör

Sağ sinyali kontak açıkken verdiğimde çalışıyor. Sol sinyal de çalışıyor. Dörtlüler ve korna çalışmıyor. Dörtlü düğmesi açıkken iki sinyal de çalışmıyor. Arabayı kitlediğimde bütün sinyaller 1, kilit açtığımda 2 sefer yanar. Kilitleyip açtığımda sol sinyal olması gereken şekilde yanarken sağ sinyal hiç yanmıyor. Ancak görünürde değil, göstergede de yanmıyor. Anlamadım gerçekten :D

Son düzenleme:

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam işin üstadı değilim ancak sigortaları kontrol ettiniz mi acaba?
Hocam efsane kasalarda 3 farklı sigorta kutusu bölmesi var. Kaputun altında 2 tane, sürücü tarafında, yolcu tarafında. Kaputun altındakileri kontrol ettiğimde bi' sıkıntı göremedim. Hepsi sağlam gözüküyordu. Sürücü tarafındakini açtım, içindeki kablolar arap saçına dönmüş. Işık yardımıyla bile baksam göremedim. İnternette kullanım kılavuzu var, orada hangisi olduğu yazıyor fakat elimde yedek sigorta yok. İnternetim de olmadığı için o an erişemedim kılavuza.

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Kerem Mungan
Hocam efsane kasalarda 3 farklı sigorta kutusu bölmesi var. Kaputun altında 2 tane, sürücü tarafında, yolcu tarafında. Kaputun altındakileri kontrol ettiğimde bi' sıkıntı göremedim. Hepsi sağlam gözüküyordu. Sürücü tarafındakini açtım, içindeki kablolar arap saçına dönmüş. Işık yardımıyla bile baksam göremedim. İnternette kullanım kılavuzu var, orada hangisi olduğu yazıyor fakat elimde yedek sigorta yok. İnternetim de olmadığı için o an erişemedim kılavuza.
Hocam sigortalardan olabilir aslında. Bizim arabada bu tarz bir sorun olmuştu gösterge paneli hiçbir şekilde çalışmıyordu ancak kapıyı kapattığımda vs. gösterge panelindeki ışıklar geliyordu sorun sigortadan çıkmıştı.

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör
Hocam sigortalardan olabilir aslında. Bizim arabada bu tarz bir sorun olmuştu gösterge paneli hiçbir şekilde çalışmıyordu ancak kapıyı kapattığımda vs. gösterge panelindeki ışıklar geliyordu sorun sigortadan çıkmıştı.
Biraz daha araştırdım hocam. 4 tane sigorta kutusu var. 2'si kaput altında, 1'isi sürücü tarafında, 1'isi de yolcu tarafında. Yolcu tarafında olan sigorta kutusunda sinyaller ve 4'lü flaşör için 1 tane 7,5 amper değerine sahip sigorta var. Bir tane de kaput altındaki sigorta kutularının birisinde 4'lü flaşör ve korna aksamı için 20 amper değerinde bir sigorta var. Yüksek ihtimal 20 amper olan sigorta patladı. Sol sinyal çalışıp sağ sinyalin çalışmaması da yüksek ihtimal elektrik aksamının kafasının karışıyor olmasından kaynaklı.

1734044302741.png

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Kerem Mungan
Olabilir hocam ilk bu şüphelendiklerinize bakın eğer bulamazsanız diğerlerine de bakarsınız tek tek. İnşallah çözersiniz rahat bir şekilde

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör
Olabilir hocam ilk bu şüphelendiklerinize bakın eğer bulamazsanız diğerlerine de bakarsınız tek tek. İnşallah çözersiniz rahat bir şekilde
İnşallah hocam. Yarın bi' sanayiye gidip sigortayı kontrol ettireceğim. Eğer çıkıp da 500-1000 TL fiyat çekerlerse zaten ellerine sigorta verir geri gelirim :D

Top Bottom