Neler Yeni

Yardım sistem açılma kapanma yavaş oluyor ssd olmasina rağmen

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
BIOS'tan Quiet Boot veya Full Screen Logo Display ismi yada fast boot'u aktif edin.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Logoyu kaldırmanın mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece BIOS'tan kaldırılır.

louis bloom

80+ Silver
dediğinizi yapacağımda bunun çözümü yokmu eyer bu dediginiz olmazsa
reis yukaridaki arkadas bios ekrani logosunu kapatmayi yanlis soylemis full screen logo displayi acmayacaksin kapatacaksin ama acilma kapanmada hicbir seyi etkilemiyor ayriyeten csm yi kapa yalnizca uefi secili yap o bi tık etkiliyor. acilma hiziniz fast boot destekliyorsa anakartin boot sekmesinden fast bootu aktif et bazi sistemlerde o ozellik sayesinde 5 saniyede açılıyor sistem

Americano

80+ Bronze
reis yukaridaki arkadas bios ekrani logosunu kapatmayi yanlis soylemis full screen logo displayi acmayacaksin kapatacaksin ama acilma kapanmada hicbir seyi etkilemiyor ayriyeten csm yi kapa yalnizca uefi secili yap o bi tık etkiliyor. acilma hiziniz fast boot destekliyorsa anakartin boot sekmesinden fast bootu aktif et bazi sistemlerde o ozellik sayesinde 5 saniyede açılıyor sistem
dediginizi yapacagim

Sarper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Sarper Naki YURDAER
Merhabalar, Samsung 970 EVO Plus 1TB bir SSD'm bulunmakta. UEFI sistem zaten, anakartım ASUS-X570p fakat durum şöyle.

1. Durum bilgisayarı açarken bazzen o nokta nokta dönen logoyla açılıyor UEFI sistem olmasına rağmen.

2. Olarak bazen de açılişta hızlı açilıyor. ASUS logosu geliyor sönüyor, direkt ekran geliyor ama bu bazen Windows logosu dönerek açılıyor ve bu gerçektrn sinir bozucu bir durum. Bu konu hakkında yarfıma ihtiyacım var.

3. Olarak her zaman olan bir durum bu yeniden başlat atarken hep bu Windows logosu dönerek açılıyor ve şunu da belirteyim SSD badsector vesaire hiçbir problemi yok. Her şey de güncel.

4. Olarak da bazen sistem kapanırken uzun kapanıyor, mesela kapatıyorum moniyör kapanıyor. Klavye ışıkları 5 7 saniye kadar açik duruyor, kapanma süresini uzatıyor. Sonra ise klavye fare kulaklık ısıkları sönüp sonra kasa kapanıyor ve bu işlem çok uzun sürüyor ve bu hiç normal değil. Bazen ise direkt monitörle klavye ışığı direk sönüp hızlı bir şekilde kapanıyor. Ne yapmam gerek? Bu sorunlar gerçekten bana illet

merhabalar aşağıda bıraktığım görsel RevenKalr ait bana yardımcı olmaya başladı windows logosunu çözmem için ben asus kullanıyorum o galiba msi kullanıyor bende aşağıdaki görsel yok yardımcı olabilirmisiniz

konuya bakacak yokmu ? Acıl acıl

konuya bakacak yokmu ? Acıl acıl
yapabileceğin en başta güncel biosu indirip kurman ve sonra windowsun kendi sitesinden windowsu indirip usbye yazıp usbden windows setubunu açarkende uefi yi seçip enterlayıp kurulumunu yapmaktır

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Açacaksın yazmadım ama baktım da öyleymiş gibi gözüküyor.

louis bloom

80+ Silver
dediginizi yapacagim
hocam sorununuzu simdi okudum asil konuyu detayli ve tane tane anlatayım. Şimdi buna benzer sorunu bende yaşıyorum. Yeni monitör aldım bu pazar. (Samsung Odyssey G7 32" 250Hz) Display port ile bağladığımda sistem 22 saniyede açılırken, HDMI taktığımda 8 saniyede açılıyor. Display portun kusursuz çalışması için >

BIOS advenced'den UEFI/CSM yi yalnızca UEFI yapın

BIOS boot menusunden LEGACY/UEFI'i yalnızca UEFI yapın.

BIOS boot menüden (Anakartıniz destekliyorsa) Fast Boot'u aktif hale getirin.

Ayriyeten monitörde halihazırda gelen Display portu kullanmayın çünkü aşırı standart ve giriş seviyesi kablo gönderiyorlar. Bugün samsung'u aradım onlar da bunu kabul etti. 1.4 Display Port kablosu alın. Eğer Display Port takılı iken hala gecikme yaşıyorsanız HDMI 2.0/2.1 kablolar sorununuzu kesin olarak çözecektir. Kolay gelsin.

(BIOS güncellemesi ile uğraşmanızı önermiyorum ben sorunumu BIOS guncellemeden hallettim. Sistem 22 saniyede açılıyorken artık 7/8 saniyede açılıyor. İlla ki BIOS guncelleyim vb derseniz BETA olanı kesinlikle yüklemeyin.)

Ek olarak ise ChipSet guncellemesi ile anakarta bağlı donanımların daha düzgün ve stabil çalışmasını sağlayabilirsin.

Americano

80+ Bronze
hocam sorununuzu simdi okudum asil konuyu detayli ve tane tane anlatayım. Şimdi buna benzer sorunu bende yaşıyorum. Yeni monitör aldım bu pazar. (Samsung Odyssey G7 32" 250Hz) Display port ile bağladığımda sistem 22 saniyede açılırken, HDMI taktığımda 8 saniyede açılıyor. Display portun kusursuz çalışması için >

BIOS advenced'den UEFI/CSM yi yalnızca UEFI yapın

BIOS boot menusunden LEGACY/UEFI'i yalnızca UEFI yapın.

BIOS boot menüden (Anakartıniz destekliyorsa) Fast Boot'u aktif hale getirin.

Ayriyeten monitörde halihazırda gelen Display portu kullanmayın çünkü aşırı standart ve giriş seviyesi kablo gönderiyorlar. Bugün samsung'u aradım onlar da bunu kabul etti. 1.4 Display Port kablosu alın. Eğer Display Port takılı iken hala gecikme yaşıyorsanız HDMI 2.0/2.1 kablolar sorununuzu kesin olarak çözecektir. Kolay gelsin.

(BIOS güncellemesi ile uğraşmanızı önermiyorum ben sorunumu BIOS guncellemeden hallettim. Sistem 22 saniyede açılıyorken artık 7/8 saniyede açılıyor. İlla ki BIOS guncelleyim vb derseniz BETA olanı kesinlikle yüklemeyin.)

Ek olarak ise ChipSet guncellemesi ile anakarta bağlı donanımların daha düzgün ve stabil çalışmasını sağlayabilirsin.
dediklerinizi yapicam hocam bilgisayari acinca

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom