Sistem çökmesi problemi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,110
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?

Pratik bir test ve daha uzun bir test için farklı şeyler önermiş, uzun süre bilir sorun olmaz maç var zaten o ara onu izlerim. Onu yapayım mı hocam?
Usmus1 config ile 30 döngü yaparsanız daha iyi olacaktır. Döngü sayısını ayarlamayı hem kendi mesajımda hem de attığım rehberde göstermişler. Bakabilirsiniz. Uzun olması daha iyi olur. Bir kez expo/xmp açık olarak bir kez de kapalıyken yapın. Bakalım ramlerde mi sorun var yoksa Expo profilini açan anakartta mı. Bunu bir görelim.

Usmus1 config ile 30 döngü yaparsanız daha iyi olacaktır. Döngü sayısını ayarlamayı hem kendi mesajımda hem de attığım rehberde göstermişler. Bakabilirsiniz. Uzun olması daha iyi olur. Bir kez expo/xmp açık olarak bir kez de kapalıyken yapın. Bakalım ramlerde mi sorun var yoksa Expo profilini açan anakartta mı. Bunu bir görelim.
Hocam tamamdır, cycles 30 yaptım da sonrasında ok deyince uygulama kendini kapatıyor. Ben bi yerde yanlışlık mı yapıyorum acaba? Nasıl başlatacağımı tam çözemedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an böyle kalsın mı başlamış mı?

Ekler

• 1000044980.webp
    1000044980.webp
    3.7 MB · Hit: 9
Hocam tamamdır, cycles 30 yaptım da sonrasında ok deyince uygulama kendini kapatıyor. Ben bi yerde yanlışlık mı yapıyorum acaba? Nasıl başlatacağımı tam çözemedim.

Evet başlamış bırakabilirsiniz bu şekilde. İlk uygulamayı yönetici olarak açtığınızda random teste başlar, yapacağınız testin config dosyasını seçtikten sonra program kendini kapatır, tekrar yönetici açtığınızda bu sefer seçtiğiniz config dosyası ile teste başlar, işleyişi bu şekilde.

Bu arada yönetici olarak açmadıysanız yönetici olarak açın. Bir de test sonuçlarını Expo açık kapalı şekilde kategorilendirirsiniz.

Evet başlamış bırakabilirsiniz bu şekilde. İlk uygulamayı yönetici olarak açtığınızda random teste başlar, yapacağınız testin config dosyasını seçtikten sonra program kendini kapatır, tekrar yönetici açtığınızda bu sefer seçtiğiniz config dosyası ile teste başlar, işleyişi bu şekilde.

Bu arada yönetici olarak açmadıysanız yönetici olarak açın. Bir de test sonuçlarını Expo açık kapalı şekilde kategorilendirirsiniz.
1757270006852.webp

Hocam bu xmp açık şekilde ramler 3600mhz iken. Dediğiniz gibi 30 yapmıştım açmadan önce döngüyü. Ama yönetici olarak açmamıştım uygulamayı aynısını tekrar yönetici olarak açıp yapayım mı?

Alıntıyı görüntüle
Hocam bu xmp açık şekilde ramler 3600mhz iken. Dediğiniz gibi 30 yapmıştım açmadan önce döngüyü. Ama yönetici olarak açmamıştım uygulamayı aynısını tekrar yönetici olarak açıp yapayım mı?
Cycles kısmı 30 dimi? Biraz hızlı bitmiş, gerçi 2x8 GB için normal de olabilir. Yönetici olarak da yapabilirsiniz.

Evet evet hocam 50 yapayım mı? 50 yapıp bu sefer yönetici olarak çalıştırayım.
Olabilir, bitince bir de xmp vs kapatıp yapın bakalım. Expo açıkken hata vermemiş, kapalıyken de vermez diye tahmin ediyorum. Muhtemelen ram ve anakart temiz ama bir görelim test sonuçlarını.

Testmem5 e sağ tıklayın yönetici olarak çalıştırı bulup işaretleyin. Bir kez açın yine aynı mesajı verirse pc yi bir yeniden başlatın ve testi bir daha açmayı deneyin.
İlk dediğinizi deneyşnce attığım hatayı verdi hocam. Bilgisayarı yeniden başlattım yönetici olarak sorunsuz başladı şimdi bekliyorum. 20 dk ya biter sanırım.

Testmem5 e sağ tıklayın özellikler diyin, yönetici olarak çalıştırı bulup işaretleyin. Bir kez açın yine aynı mesajı verirse pc yi bir yeniden başlatın ve testi bir daha açmayı deneyin.
Xmp kapalıda böyle hocam. Başka bi test kaldı mı? Yapabileceğimiz test var mıdır daha.
1000044993.webp

Testmem5 e sağ tıklayın özellikler diyin, yönetici olarak çalıştırı bulup işaretleyin. Bir kez açın yine aynı mesajı verirse pc yi bir yeniden başlatın ve testi bir daha açmayı deneyin.
SSD de bu şekilde başka test aklımada gelmiyor detaylı anakart testi nereden yapılıyor acaba onu araştırıyorum.
Ekran görüntüsü 2025-09-07 232246.webp

Geri