Sistem çökmesi problemi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,273
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?

Tamamdır, size tavsiyem şifre vs koymayın gerek yok, tabi eğer profesyonel olarak bir işiniz için şifre koyma gereği duyuyorsanız o zaman bir şey diyemem.
Yok hocam koymayacağım bir daha zaten. Şunu anlamış oldum biosta durumu çözmedim demek ki güncelleyince 😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamamdır, size tavsiyem şifre vs koymayın gerek yok, tabi eğer profesyonel olarak bir işiniz için şifre koyma gereği duyuyorsanız o zaman bir şey diyemem.
Bu arada biostwn sistemi nasıl sıfırlıyorduk hocam tamamen reset atarak.

Eğer o konuda bilginiz varsa söyler misiniz hocam nerdem sıfırladığımızı bulamadım.

Yok hocam koymayacağım bir daha zaten. Şunu anlamış oldum biosta durumu çözmedim demek ki güncelleyince 😂

Bu arada biostwn sistemi nasıl sıfırlıyorduk hocam tamamen reset atarak.
Hocam sıfırlamaktan kastınız bios sıfırlamak ise Clear CMOS şu şekilde;

Hocam sıfırlamaktan kastınız bios sıfırlamak ise Clear CMOS şu şekilde;

Yok hocam izah edemedim pardon, sistemi tamamen sıfırlıycam Microsoft çünkğ eski maile kod yolluyor giriş yapamıyorum. Mecbur sistemi sıfırlamam lazım. Veya kurtarma ekranına mı gitmek gerekiyordu sanırım hocam.

Yok hocam izah edemedim pardon, sistemi tamamen sıfırlıycam Microsoft çünkğ eski maile kod yolluyor giriş yapamıyorum. Mecbur sistemi sıfırlamam lazım. Veya kurtarma ekranına mı gitmek gerekiyordu sanırım hocam.
O kısmı tam bilemeyeceğim hocam, daha evvel hiç yapmadım, en hızlı chatgpt ye bir yazıverin.

O kısmı tam bilemeyeceğim hocam, daha evvel hiç yapmadım, en hızlı chatgpt ye bir yazıverin.
30 dk dır uğraşıyorum kurtarma ekranı gelsinde sıfırlıyım. İstemesem 30 sefer çıkar şimdş çıkmıyor şaka gibi. Biostanda bilgisayar sıfırlanmıyormuş. Kaldım böyle 😂

O mail adresine ulaşma imkanınız yok mu?
Hocam benim usb de zaten windows 11 home vardı taktım sıfırladım, şimdi güncellemeler iniyor sonra direkt testleri yapıcam. İlk hangisini yapmamı önerirsiniz hocam? İlk anaksrtı test edebileceğimiz bir şey olsa iyi olur en çok ondan şüpheleniyorum. Neden derseniz hocam benim eski psu hiç ekran kartına güç vermemeye başlamıştı, gidip değiştirdim düzeldi eski psu da bozuktur diye gittim hurda fiyatına sattım. Sattığım adam bana bir yazdı kardeşim psu sağlam ekran kartınada güç veriyor dedi. Ben o zamandan beri anakarttan şüpheleniyorum. Ama hata kodlarından birinde işlemci çekirdeği vs yazıyordu ondan da şüpheleniyorum.

Sizce win11 home mu pro mu kurayım? Şimdiye kadar 11 home vardı hep 11 pro ya geçsem düzelme acaba olur mu.
Şahsen ben win10 desteği bitmesine rağmen win11 kurma taraftarı degilim. Stabilite sorunları çözüldü dense de en son yaşanan ssd bozma durumu bile bence henüz win11 in stabilite sorunlarının sürdüğünü gösteriyor. Bazı kaynaklarda sorunun güncelleme kaynaklı olmadığı söylense de sorunu yaşayanlar güncelleme sonrasında ssd lerinin bozulduğunu belirtmiş, şahsen win11 arayüzünü de pek sevemedim.

Hocam benim usb de zaten windows 11 home vardı taktım sıfırladım, şimdi güncellemeler iniyor sonra direkt testleri yapıcam. İlk hangisini yapmamı önerirsiniz hocam? İlk anaksrtı test edebileceğimiz bir şey olsa iyi olur en çok ondan şüpheleniyorum. Neden derseniz hocam benim eski psu hiç ekran kartına güç vermemeye başlamıştı, gidip değiştirdim düzeldi eski psu da bozuktur diye gittim hurda fiyatına sattım. Sattığım adam bana bir yazdı kardeşim psu sağlam ekran kartınada güç veriyor dedi. Ben o zamandan beri anakarttan şüpheleniyorum. Ama hata kodlarından birinde işlemci çekirdeği vs yazıyordu ondan da şüpheleniyorum.
Siz yukarıdaki sıralamadaki gibi dediğim testleri yapın. İkinci test ramleri test etse de expo profilini açıp ve kapatarak test istememin sebebi aynı zamanda anakartın expo profillerinin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için aynı zamanda.

Şahsen ben win10 desteği bitmesine rağmen win11 kurma taraftarı degilim. Stabilite sorunları çözüldü dense de en son yaşanan ssd bozma durumu bile bence henüz win11 in stabilite sorunlarının sürdüğünü gösteriyor. Bazı kaynaklarda sorunun güncelleme kaynaklı olmadığı söylense de sorunu yaşayanlar güncelleme sonrasında ssd lerinin bozulduğunu belirtmiş, şahsen win11 arayüzünü de pek sevemedim.
Win 10 kurayım mı? Zaten yeni key satın almamıştım henüz. Yoksa önce testleri mi yapalım hocam?

Geri