Sistem çökmesi problemi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,102
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?

Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır oluyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?
Olay görüntüleyici/ özel görünümler/yönetim olayları

Minidump klasörü olur. Google'dan yerine bakabilirsiniz işletim sistemine göre
Kanka minidump dosyası çıkmıyor, yapay zekaya sordum otomatik yeniden başlatma açıksa minidump dosyası oluşmak için yeterli süreyi bulamıyor olabilir dedi. Onuda nasıl kapatcam bu sefer onu bulamadım. :kekw:

C/Windows Minidump yok mu. Gizli klasörde falan olmasın.
Hocam valla giriyorum yazıyorum, araştırıyorum bi türlü çıkmıyor. Olay görüntüleyici kaydını dosya yapıp atabiliyordun onu araştırıyorum. Valla artık soğudum bu bilgisayardan en azından sorun ney bulayım onu halledip satıcam başka sistem alıcam bıktım harbiden. Psu ile ilgili olsa hep aynı şeyi yapar diye düşünüyorum veya başka bir parça ile ilgili olsa. Eski psu da da görüntü vermedi sistem gittim başka psu aldım denedim düzeldi. Eski psu yu da hurda fiyatına birine sattım adama bi yolladım adam kardeşim bu psu sağlam dedi. Artık ben anakarttan bile şüpheleniyorum. Ama sonra diyorum donanımsal olsa arada bir değil hep olurdu. Bir bulayım rahat bi uyku çekeceğim artık.

Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?
Sistem bileşenlerini marka model numarasına kadar konuya ekler misiniz?

Olay görüntüleyicisine girin, soldan sistem seçin. Sistemin kapandığı andaki kırmızı logolu hata kodu olanları bulun, birden fazlaysa; hepsine ayrı ayrı tıklayıp alttan ayrıntılara basın, o kısımların görüntüsünü içerecek şekilde buraya atın.

Bunlara ek olarak;
-Driverlar güncel mi?
-Bios güncel mi?
-Windows güncel mi?

Mavi ekran almıyorsanız minidump oluşmaması normal olabilir.

Hocam valla giriyorum yazıyorum, araştırıyorum bi türlü çıkmıyor. Olay görüntüleyici kaydını dosya yapıp atabiliyordun onu araştırıyorum. Valla artık soğudum bu bilgisayardan en azından sorun ney bulayım onu halledip satıcam başka sistem alıcam bıktım harbiden. Psu ile ilgili olsa hep aynı şeyi yapar diye düşünüyorum veya başka bir parça ile ilgili olsa. Eski psu da da görüntü vermedi sistem gittim başka psu aldım denedim düzeldi. Eski psu yu da hurda fiyatına birine sattım adama bi yolladım adam kardeşim bu psu sağlam dedi. Artık ben anakarttan bile şüpheleniyorum. Ama sonra diyorum donanımsal olsa arada bir değil hep olurdu. Bir bulayım rahat bi uyku çekeceğim artık.
Anakartda kırmızı ışık , sarı ışık var mı yanan
Ddu ile temiz ekran kartı driver kurulum
Ssd hddsentinal testi
Ramlerin sahte olması veya uçlarının oksitlenmesi
PSU yu yetiyor mu
Güç adaptörü, priz sağlam mı
İşlemci sıcaklığı olabilir , fanlar tam oturdu mu. Oturmadiysa sıcaktan kapatıp yeniden başlatır
Bios guncel mi , değilse yanlış güncelleme olabilir. Bazı bioslar direk en güncel değil de sıra sıra yapılması gerekiyor.
Bios pili çıkarıp takın. Kasa PSU kapalı olacak
Kablolar tam oturmayan olabilir. Ona bakın
İşlemciyi takarken anakartdaki pinlerde yamukluk var mı
Bunlardan yapmadıklarınız varsa bakın. Sorun genel bir sorun😅

Mavi ekran almıyorsanız minidump oluşmaması normal olabilir.
Yok hocam şöyle ekran direkt siyah oluyor sonra bi takılma sesi geliyor sistemde hani rahatsız edici bi ses olur ya o tarz sonra sistem kendini yeniden başlatıyor otomatik. Driver vs güncel hocam herşeyim. Kaldı ki dediğim gibi 2 aydır falan yoktu bu onun öncesinde vardı ama düzeldi şimdi tekrar başladı. Ben dediğiniz gibi o dosya kaydını halletmeye çalışıp atayım size.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,471
Üyeler
183,294
Son üye
biribanasordu
Geri