Sistem Topladım Bu Hatayı Alıyorum Yardım

Reaksiyon skoru
65
Bilgisayar açılıyor format atma kısmından windows 11 proyu kurdum sonra kapanıp açıldı en baştada bu hatayı almıştım boot ekranına geçirince format atayım dedim pc yeniden başlayınca tekrar bu hata geldi. Ayrıca kasamın yanındaki 3 tane fanında rgbleri bir yanıyor bir sönüyor fanlar hızlı çalışmaya başlıyor falan çözemedim ne yapmam gerekiyor ?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.36.39.webp
    WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.36.39.webp
    1.2 MB · Hit: 32
Cpu fan kablosunu düzgün taktınız mı?
Taktıysanız çıkartıp o alanı üfleyerek temizleyip tekrar takın.

Cpu fan kablosunu düzgün taktınız mı?
Taktıysanız çıkartıp o alanı üfleyerek temizleyip tekrar takın.
Sıvı soğutmanın pump kısmını aero pump kısmına taktım, diğer kabloyuda cpu optional a taktım. sıvı soğutmanın fanları çalışıyor işlemci kaç derece gösteriyor ekranında hiçbir problem yok. Yinede yapmalı mıyım bu işlemi ?

Bilgisayar açılıyor format atma kısmından windows 11 proyu kurdum sonra kapanıp açıldı en baştada bu hatayı almıştım boot ekranına geçirince format atayım dedim pc yeniden başlayınca tekrar bu hata geldi. Ayrıca kasamın yanındaki 3 tane fanında rgbleri bir yanıyor bir sönüyor fanlar hızlı çalışmaya başlıyor falan çözemedim ne yapmam gerekiyor ?
Hocam soğutucunun jelatinini üstünde unutmadınız değilmi? :peepo2:

Sıvı soğutmayı söküyorum şimdi cpu optional dan cpu fana takıcam kablosunu pump ı gördüğüne göre onu doğru yere takmışım diye düşünüyorum ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle de denedim düzelmedi sonra pump kablosunu mu yanlış taktım acaba dedim yerlerini değiştirdim düzeldi.

Son düzenleme:
Beyler kabloları değiştirdikten sonra cpu fan hatası almadım ama şimdide pompa gözükmüyor ben sıvı soğutmadan anakarta sadece üstünde gelen kabloları bağladım ekstra kablo kısmı bölmesini açıp kutudan çıkan diğer kablolardan birini mi takmam lazımdı Lian Li Hydro-Shift II LCD-C 360CL sıvı soğutmanın modeli bu bilgisi olan var mı ? ve pompanın gözükmemesi bir sorun teşkil eder mi ?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-12 at 23.02.45.webp
    WhatsApp Image 2025-11-12 at 23.02.45.webp
    2.2 MB · Hit: 13
Beyler kabloları değiştirdikten sonra cpu fan hatası almadım ama şimdide pompa gözükmüyor ben sıvı soğutmadan anakarta sadece üstünde gelen kabloları bağladım ekstra kablo kısmı bölmesini açıp kutudan çıkan diğer kablolardan birini mi takmam lazımdı Lian Li Hydro-Shift II LCD-C 360CL sıvı soğutmanın modeli bu bilgisi olan var mı ? ve pompanın gözükmemesi bir sorun teşkil eder mi ?

Hocam cpu fan kısmına taktıysanız sorun yok ekstra pompa olarak gözükmez diye biliyorum. Bios ekranından fan controle girip manuel yapıp hızı en yükseğe çekin isterseniz kafanız rahat eder.

Hocam cpu fan kısmına taktıysanız sorun yok ekstra pompa olarak gözükmez diye biliyorum. Bios ekranından fan controle girip manuel yapıp hızı en yükseğe çekin isterseniz kafanız rahat eder.
Hocam şimdi globalde araştırdım sizin dediğiniz gibiymiş sadece ben şunu yanlış yapmışım şimdi öğrendim sorun olur mu diye sormak istiyorum 4 kablolu olan ucu cpu fan a takın demişler onu öyle yaptım, 2 kablolu olan ucuda cpu fan optional a takın demişler fakat ben onu yanlışıkla aio pump kısmına taktım herhangi bir sorun teşkil eder mi ?

Hocam şimdi globalde araştırdım sizin dediğiniz gibiymiş sadece ben şunu yanlış yapmışım şimdi öğrendim sorun olur mu diye sormak istiyorum 4 kablolu olan ucu cpu fan a takın demişler onu öyle yaptım, 2 kablolu olan ucuda cpu fan optional a takın demişler fakat ben onu yanlışıkla aio pump kısmına taktım herhangi bir sorun teşkil eder mi ?

Valla hocam sıvı soğutma kullanmadığım için çok bilgim yok daha iyi bilen biri yardımcı olur zaten. Siz 4 girişi olan kabloyu cpu fana taktıysanız sorun yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,448
Üyeler
184,457
Son üye
FatihSonmez
Geri