Neler Yeni

Çözüldü✓ Sistem Toplama: HDD Yerine İki SSD Kullanımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Umut Aqdaq
Merhaba, yeni bir sistem toplama çabasındayım ama aklıma takılan ufak bir şey var şuan kullanmakta olduğum bilgisayarımda 1tb hdd, 1tb ssd bulunmakta ama hdd, ssd’nin hızına kıyasla pek beni tatmin etmiyor doğrusu, acaba topladığım sistemde hdd olmasa onun yerine iki tane 1tb ssd olması herhangi bir sıkıntı çıkarır mı? Veya bu bahsettiğim şey mümkün mü?

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Gökhan
mümkün tabi ben kendi sistemimde 1 ssd 2 hdd kullanıyorum hatta

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,059
İsim
Hacı
O SSD yi dosya depolamak için kullanırsın yeni sisteme takacak isen.
ister 2 ssd ister 3 ssd takabilirsin. anakarı alırken 1 den fazla m2 girişi olmasına dikkat etmen yeterli olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani sistemimde hdd olmaması herhangi bir problem teşkil etmiyor değil mi?
hayır daha iyi olur hatta hdd olmaması boot hızı en az 3-5 saniye hızlanır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Umut Aqdaq
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O SSD yi dosya depolamak için kullanırsın yeni sisteme takacak isen.
ister 2 ssd ister 3 ssd takabilirsin. anakarı alırken 1 den fazla m2 girişi olmasına dikkat etmen yeterli olacaktır.

hayır daha iyi olur hatta hdd olmaması boot hızı en az 3-5 saniye hızlanır.
Birden fazla m2 olması konusunda beni uyardığın için çok teşekkür ederim hayatımı kurtardın ASUS PRIME A620M-K almayı düşünüyordum ancak sanırım sadece bir tane m2 girişi mevcut önerebileceğiniz daha uygun bir anakart mevcut mu?

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Gökhan
Birden fazla m2 olması konusunda beni uyardığın için çok teşekkür ederim hayatımı kurtardın ASUS PRIME A620M-K almayı düşünüyordum ancak sanırım sadece bir tane m2 girişi mevcut önerebileceğiniz daha uygun bir anakart mevcut mu?
bence b serisi anakart al benim yıllar önce aldığım msi b450m mortar maxda bile iki tane m2 var

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,059
İsim
Hacı
4700 e çıkarsanız size dolu dolu bir anakart önerebilirim,
Cikamasanız bütçeniz nedir?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,059
İsim
Hacı

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Merhaba, yeni bir sistem toplama çabasındayım ama aklıma takılan ufak bir şey var şuan kullanmakta olduğum bilgisayarımda 1tb hdd, 1tb ssd bulunmakta ama hdd, ssd’nin hızına kıyasla pek beni tatmin etmiyor doğrusu, acaba topladığım sistemde hdd olmasa onun yerine iki tane 1tb ssd olması herhangi bir sıkıntı çıkarır mı? Veya bu bahsettiğim şey mümkün mü?
bir sorun olmaz ama sana şöyle örnek vereyim minecraft mesela sadece ana diske kurulur bazı programlarda keza öyle ve genel olarak çoğu uygulama dosyasını ana diskte saklar

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Umut Aqdaq
bir sorun olmaz ama sana şöyle örnek vereyim minecraft mesela sadece ana diske kurulur bazı programlarda keza öyle ve genel olarak çoğu uygulama dosyasını ana diskte saklar
SSD’ye kurunca banane kurulmicam mı diyor? Anlamadım saçma geldi ikiside depolama alanı değil mi sonuçta? Aktif olarak kullandığım bilgisayarda HDD’ye videolarım dışında hiçbirşey kurulu değil, minecraft,Photoshop,After effects,FL Studio vb. birçok şeyimde SSD kurulu üç yıldır bu şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkarmadı.

Anakart bütçesi ne kadar?
2 adet M2 slotuna iki ayrı SSD takıp mis gibi kullanabilirsin, HDD ile falan uğraşmaya gerek yok bence.
bahsettiğim 10.000 lira bütçe zaten anakart için geçerli

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,218
Üyeler
168,261
Son üye
Jon Snoww
Top Bottom