Mehmet25pa
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Mehmet TOPARSLAN
- Bütçe
- 25000
Arkadaşlar şimdi ben bir sistem toplayacağım biraz bilgi birikimim var fakat kafamı karıştıran birkaç sorunum var şimdi ben işlemci 5600X seçtim anakart TUF Gaming B550 Plus ekran kartım pce 4.0 uyumu var 3070 ekran kartı alacağım sistemimi toplarken ASUS'un resmî sayfasına girip bakıyorum destek bölümünde uyumluluk bölümünde istediğim RAM yok mesela Corsair RGB Pro RAM alacağım 2x8 3200 CL 16 değerinde DDR4 RAM fakat bu uyum sağlamıyor sorun olur mu ve M.2 SSD alacağım NVMe M.2 burada sayfasından uyumluluğa baktığımda bana çok pahalıya mal olacak 512 GB 3200 okuma yazma hızında RAM'ları gösteriyor ben bunları tercih etmek istemiyorum fiyatlarından dolayı şimdi ben bu gösterdiği uyuma mı önem vermeliyim yani benim anakartım AM4 destekliyor CPU uyumuna bakıyorum 5600X destekliyor DDR 4 RAM de destekliyor sonra ana kartım da 3200MHz desteği sunuyor işlemcime bakıyorum 3200 MHz kadar RAM destekliyor fakat RAM konusunda örnek veriyorum başka bir markanın pahalı bir RAM desteği vermiş o RAM tercih etmek zorunda mıyım yardımcı olur musunuz?