Sistem topluyorum parça kalitesi

Tofaskk

80+
Reaksiyon skoru
24
İşlemci: Ryzen 5 7600x3d
Anakart: MSİ B650M Gaming Plus Wifi AM5 Matx
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 EXPO 6000Mhz
Ekran Kartı: Gainward RTX 5060Ti Python III 16GB
SSD: Kingston NV3 1 TB PCI-Express 4.0 M2 SSD
Güç Kaynağı: Corsair RM750e Gen5 750Watt
Kasa: Corsair 3000D Airflow

Böyle düşünüyorum yaklaşık 55-60K arası tutuyor ne düşünüyorsunuz parçalar hakkında?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Galax 5070 yapabilirim ekran kartını

Son düzenleme:
Anakart değişikliği ve ekran kartını da 5070 yapmayla birlikte yaklaşıp 70K ya ulaşıyor yapılabilir ve ileriye dönük bir sistem oluyor

İşlemci: Ryzen 5 7600x3d
Anakart: MSİ B650M Gaming Plus Wifi AM5 Matx
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 EXPO 6000Mhz
Ekran Kartı: Gainward RTX 5060Ti Python III 16GB
SSD: Kingston NV3 1 TB PCI-Express 4.0 M2 SSD
Güç Kaynağı: Corsair RM750e Gen5 750Watt
Kasa: Corsair 3000D Airflow

Böyle düşünüyorum yaklaşık 55-60K arası tutuyor ne düşünüyorsunuz parçalar hakkında?

Galax 5070 yapabilirim ekran kartını
çok pahalı hazır sistem değil demi bu ?

çok pahalı hazır sistem değil demi bu ?
Hayır değil parçaların en ucuz fiyatlarıyla böyle çıkıyor

İşlemci soğutucuyu yazmayı unutmuşum Pearless Assasin hava soğutucu alırım büyük ihtimalle

Hayır değil parçaların en ucuz fiyatlarıyla böyle çıkıyor

İşlemci soğutucuyu yazmayo unutmuşum Pearless Assasin hava soğutucu alırım büyük ihtimalle
5060 Tİ zorunlu mu ? fiyatı oturmadı şu an 17-18k lık kartı 25k dan satıyorlar.

65k ya 9070XT li sistem topluyordum arkadaşlara ondan garibime gitti.

Testlerine baktım biraz evet fiyat yüksek 5070 almak çok daha mantıklı şu an

Rekabetçi oyunlar çok oynadığım için işlemciyi x3d ailesinden seçmeye çalıştım haliyle fiyat yükseliyor

Testlerine baktım biraz evet fiyat yüksek 5070 almak çok daha mantıklı şu an
evet öyle de 60k yine bana çok fazla geldi bu sisteme hani parça kalitesi de çok iyi değil tek bir siteden mi topluyorsunuz ?

evet öyle de 60k yine bana çok fazla geldi bu sisteme hani parça kalitesi de çok iyi değil tek bir siteden mi topluyorsunuz ?
Fiyatlara akakçe üzerinden baktım tek tek topluyorum. Fiyatı düşürecek tavsiyeniz varsa çok güzel olur

7600x3d nin fiyatı bir tık kazık şu an biraz daha bütçe koyup 7800x3d almanı öneririm
3000d kasa çok pahalı 360mm sıvı soğutma desteği de yok https://www.teknobiyotik.com/raijin...-usb-3-0-type-c-mesh-on-panelli-atx-kasa.html şu kasayı veya zoko dk431 tercih etmeniz daha iyi olur , ssdyi kingston renegade 1tb yapman daha hoş olur , diğer parçalar güzel.

5060 Tİ alınacak bir durumda değil şuan 5070 veya 9070 tercih etmen çok daha iyi olur.

60K şu anki piyasa durumunda gayet normal, ülkede her gün fiyatlar artıyor zaten ve yılbaşından önceki fiyatlar kalmadı. Ayrıca hazır sistemlerde de genel olarak parça kalitesi yükselttiğinde yine ortalama aynı fiyatlara geliyor. Yapılacak en mantıklı şey yine akakçe üzerinden takip etmek. 9070XT fiyatları fazla talepten dolayı fahiş duruma geldiği için sırf ekran kartı yüzünden ben de hala bekliyorum.

60K şu anki piyasa durumunda gayet normal, ülkede her gün fiyatlar artıyor zaten ve yılbaşından önceki fiyatlar kalmadı. Ayrıca hazır sistemlerde de genel olarak parça kalitesi yükselttiğinde yine ortalama aynı fiyatlara geliyor. Yapılacak en mantıklı şey yine akakçe üzerinden takip etmek. 9070XT fiyatları fazla talepten dolayı fahiş duruma geldiği için sırf ekran kartı yüzünden ben de hala bekliyorum.
Evet 9070xt çok yüksek. 7600x3d testlerde 7800x3d ye yakın performans gösteriyor ve fiyat olarak da %20-25e yakın aşağısında yanlış biliyor da olabilir ancak bu yüzden tercih etmiştim

Ekran kartı tercihim 5070 ya da indirime girerse 5070ti olacak gibi görünüyor

kasayı değiştirip ekran kartını da 5070 yaptığımda 65k civarına tekabül ediyor

Son düzenleme:
Geri