İlk önce sormam gereken soruyu şimdi sorayım: Bu SSD yi sisteme eklemeden önce bu drop/takılma sorununu yaşıyor muydun?
Anakartının modelinden baktığıma göre m2 yuvası yok o yüzden dönüştürücü kullanıyorsun. Windows işletim sistemi dönüştürücü ile kullandığın bu m2 SSD ye mi kurulu?
Eğer oraya kurulu ise ve SSD de bozuk değilse belki bundan ötürü takılmalar yaşıyor olabilirsin. Ancak SSD nin tam kapasitede çalışıp çalışmadığını veya bozuk olup olmadığını tespit etmek için başka bir pc nin m2 slotuna takıp Diskinfo/CrystalDiskMark ile hız testi yapmak lazım ki emin olalım. Bunu yaptıktan sonra hız düşük çıkarsa SSD de sorun var demektir, sorun çıkmazsa o zaman dönüştürücü üzerinden Windows kurulu olduğu için takılmalara neden oluyor olabilir.
SSD yi başka pc de denedikten sonra deneyebileceğin bir diğer unsur m2 girişi olan başka anakart ile sistemi kurmak. Misal
şu anakart benim eski anakartım idi, ryzen 5 3600/5600 ile rahatça işini görür. Amazondan sipariş verip denersin ve 30 gün içinde iade edersin. Sorununu çözerse a320 yi satıp, bu linkini verdiğim anakartı kullanırsın.
Sıcaklık olayı ssd nin konumunu söylediğin için açıklığa kavuştu zaten.
Görsellerin birisinde altta ssd nin sıcaklık üstte %1 FPS inin düştüğü değerler var. Alttaki grafikte sıcaklığın 57 dereceyi gördüğü 27-29. dakikaya bak ve üstteki fps grafiğindeki fps inin düştüğü dakikalar ard arda olduğunu göreceksin. Tabi benimki farazi tespit, zira ssd ni dönüştürücü ile kullandığını bilmiyordum. Asıl sorun belkide bu dönüştürücü.