Sistem yükseltme hakkında

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
500
Öncelikle hepinize günaydın donanım arşivi ailesi bu benim sistem;
amd ryzen 3 2200g işlemcisi
gtx 1050 ti ekran kartı
b350m pro vd plus anakartı
1x8gb hyperx 3000mhz ram
1tb hdd
glory g01 420wluk kasa
soruma gelicek olursak ben sistemimi yükseltmek istiyorum ama nerden başlasam bilmiyorum öyle bi yol izlemeliyimki eski donanımları sattığımda fazla zarardan satmamam gerek yani her yeni parça aldığımda en fazla 300 400 lira harcatıcak bir yol ne gibi donanım almalıyım ilk olarak rammi başlamalıyım işlemcimi işlemciyse ne önerirsiniz yada ssdmi neden böle bir yola çıktığımı ben bile bilmiyorum can sıkıntısı sanırım neyse şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

2200g ne kadara satılır bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam ilk olarak işlemciyi satıp 3100 alırdım sonra 8 GB RAM alırdım ekran kartı için piyasayı bekle 1050 idare edecektir fırsatın olursa paran olursa o sırada b550 anakarta geçip ilerideki yükseltmelerin için kafanı rahatlatabilirsin ama şuan 1650’e dünyanın parasını vermek çok zoruma gidiyor şahsen benim sende yapmak istemezsin öyle bir şey diye düşünüyorum.

SSD + bütçe yeterse işlemci

İşlemci + anakart satıp - 10100f h410 alabilirsiniz

ekran kartını yükseltmeye çalışırsan malum piyasada bütçe zorlar. 3000 mhz ram iyi, aynısından 1 tane daha alıp eklersen performansı etkileyecektir.

120/240 GB SSD, RAM x2, Belki anakart değiştirilebilir.

Geri