Sistem Yükseltme Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
50000
Merhabalar,

Özellikle güncel oyunlarda ve Path of Exile 2'de düşük FPS alıyorum. Hedefim 1080p'de orta/yüksek ayarlarda 144 FPS almak. 50k bütçe ayırabilirim.

Mevcut Sistemim:
- İşlemci: Intel Core i5-10600K
- Anakart: MSI B560M-A PRO
- RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 Corsair
- Ekran Kartı: RTX 4060 8GB
- Sıvı soğutma

Sorunun büyük oranda işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum (özellikle PoE).

Şimdi Intel Core i5-14600KF + B760 anakart alıp, RAM'i ekran kartını tutayım.
Sonra da RTX 5070 / 5070 Ti ekleyeyim, gerekirse PSU'yu da yükseltirim.

Bu plan mantıklı mı, yoksa parayı baştan tek seferde mi değerlendirmeliyim?
14600KF bu hedef için doğru tercih mi? Önerdiğiniz farklı bir yol var mı (intel)?

Şimdiden teşekkürler.

Benim hoşuma gitti hocam açıkcası. Ddr4 kanadında ram değiştirmeden yapılacak güzel upgrade olmuş. Bundan sonra piyasa ddr5 içşn ne der bilemiyorum ama sen kart günceller devam edersin 3 5 sene.

Benim hoşuma gitti hocam açıkcası. Ddr4 kanadında ram değiştirmeden yapılacak güzel upgrade olmuş. Bundan sonra piyasa ddr5 içşn ne der bilemiyorum ama sen kart günceller devam edersin 3 5 sene.

Sağ ol, bir de aklımda 270k plus var ama onun için yanlış bakmadıysam ramler falan da komple değişmesi gerekiyor diye gördüm o yüzden girişemedim o işe.

Sağ ol, bir de aklımda 270k plus var ama onun için yanlış bakmadıysam ramler falan da komple değişmesi gerekiyor diye gördüm o yüzden girişemedim o işe.
O ddr5 evet. Anakart ram değişmen gerekir. Eğer ağır iş ve render almayacaksanız ki öyle olmadığını tahmin ediyorum, işlemci biraz fazla güçlü kalıyor. Ekran kartı 5070ti olduğunda dengeye kavuşuyor. Eğer 5070 ile kullanacaksan bütçe yönetimi açısından daha az maliyetli işlemcilere yönelebilirsin. Aklında fps sorunu vs yaşarmıyım diye düşünüyorsan youtube da seçtiğin işlemci ve ekran kartı kombosunun nasıl sonuç vereceğine dair videolar var. Onlar sana yardımcı olur. 14600 alacaksa da para senin kimse neden aldın diye sormaz bence uzun vadede işini görür. Güç kaynağına dikkat etmeni öneririm. Gözden kaçıyor genelde.

Benim aklımda şu vardı, şimdi işlemci ve anakart değiştireyim, bütçem artınca 5070/5070 ti alayım, ram fiyatları iyileşirse de ddr5 ram alayım. Sürekli parça değiştirmek istemiyorum, 4-5 yıl gidebilecek bir şeyler dizsem yeter.

Şimdi ya 14600KF, ddr4 anakart ve 5070 alacağım (bütçemi geçiyor ama çok sorun olmaz), sonra da ddr5 ram alırken anakart değiştireceğim ya da 14600kf, ddr5 anakart ve 32 gb ddr5 ram alıp ekran kartını sonraya bırakacağım, bilemedim.

Benim aklımda şu vardı, şimdi işlemci ve anakart değiştireyim, bütçem artınca 5070/5070 ti alayım, ram fiyatları iyileşirse de ddr5 ram alayım. Sürekli parça değiştirmek istemiyorum, 4-5 yıl gidebilecek bir şeyler dizsem yeter.

Şimdi ya 14600KF, ddr4 anakart ve 5070 alacağım (bütçemi geçiyor ama çok sorun olmaz), sonra da ddr5 ram alırken anakart değiştireceğim ya da 14600kf, ddr5 anakart ve 32 gb ddr5 ram alıp ekran kartını sonraya bırakacağım, bilemedim.
Oynadığın oyunda - oyunlarda, yaptığın işlerde hangisi daha iyi iş yapıyorsa onu seçmelisin. Ben bileşen bazında değerlendirdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,850
Üyeler
196,828
Son üye
TIT4N
Geri