Neler Yeni

Sistem yükseltmesi hakkında öneri alabilir miyim?

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
Arkadaşlar selam. Direkt konuya giriyorum. Oynadığım tek oyun Knight online. Başka hiçbir oyunla ilgim alakam yok. Bilenler vardır işlemci tabanlı çok eski bir oyun. Mevcut sistemim altta yazıyor. Yine intel işlemcili ve nvdia ekran kartlı sistem toplamayı düsünüyorum. Başlangıç olarak işlemci ve anakart upgradesi düşünüyorum. Çok bilgim yok konu hakkında. Yardımcı olabilicek var mı? (Maddi olarak bi sıkıntım yok fakat gidipde çok yüksek bir sistem toplama düşüncem yok . Çünkü belirttiğim gibi knighttan baska oyun oynamıyorum.)
İŞLEMCİ:
Intel Core i3-10105F 3.70GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek 1200 14nm İşlemci × 1
ANAKART:
ASUS PRIME H510M-E 3200(OC)MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DP VGA mATX Anakart × 1
EKRAN KARTI:
ASUS DUAL GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı × 1
RAM:
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30 × 2
SSD:
Kingston 500GB NV1 NVMe Okuma 2100MB-Yazma 1700MB M.2 SSD (SNVS/500G) × 1

İşlemci olarak i5 14400f ve anakart olarakda sanırım B serisi düşünüyorum. B serisinin H serisine göre üstün olduğunu biliyorum. Asıl amacım bu sistemin bazı kompenentlerini gecici olarak kullanıp bir süre sonra tamamen bu sistemi tekrar kullanmak. Yani mevcuttaki pcyi ikinci pc olarak kullanıcam. 4070s veya 5k serisi bir ekran kartı almak istiyorum. DDR 5 ve cl değeri düşük ramler almak istiyorum

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,059
İsim
Qwerty1029384756
AM4 veya AM5 sisteme geçmenizi öneririm.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AM4 veya AM5 sisteme geçmenizi öneririm.
Hocam sistem intel olmalı ya. Bu sacma oyunda amd işlemciler inteller kadar performanslı asla olmuyor. Benim i3 10105fli sistemim bile r5 3600 lü sistemlerden fazla fps veriyor

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Eren Bilal Cihan
Arkadaşlar selam. Direkt konuya giriyorum. Oynadığım tek oyun Knight online. Başka hiçbir oyunla ilgim alakam yok. Bilenler vardır işlemci tabanlı çok eski bir oyun. Mevcut sistemim altta yazıyor. Yine intel işlemcili ve nvdia ekran kartlı sistem toplamayı düsünüyorum. Başlangıç olarak işlemci ve anakart upgradesi düşünüyorum. Çok bilgim yok konu hakkında. Yardımcı olabilicek var mı? (Maddi olarak bi sıkıntım yok fakat gidipde çok yüksek bir sistem toplama düşüncem yok . Çünkü belirttiğim gibi knighttan baska oyun oynamıyorum.)
İŞLEMCİ:
Intel Core i3-10105F 3.70GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek 1200 14nm İşlemci × 1
ANAKART:
ASUS PRIME H510M-E 3200(OC)MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DP VGA mATX Anakart × 1
EKRAN KARTI:
ASUS DUAL GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı × 1
RAM:
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30 × 2
SSD:
Kingston 500GB NV1 NVMe Okuma 2100MB-Yazma 1700MB M.2 SSD (SNVS/500G) × 1

İşlemci olarak i5 14400f ve anakart olarakda sanırım B serisi düşünüyorum. B serisinin H serisine göre üstün olduğunu biliyorum
AMD işlemci tabanlı bir sistem toplamanı öneririm çünkü intelde ilerde bidaha yükseltmek istedigin zaman bidaha anakart değiştirmen gerekicek, zaten amd intelden işlemci konusunda kat kat üstün şuan

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,059
İsim
Qwerty1029384756
Hocam sistem intel olmalı ya. Bu sacma oyunda amd işlemciler inteller kadar performanslı asla olmuyor. Benim i3 10105fli sistemim bile r5 3600 lü sistemlerden fazla fps veriyor
AMD işlemciler çok daha iyi şuan.

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
Bunu biliyorum fakat bu oyunu oynayıpta amd sistem toplayıp pişman olan çok arkadaşım oldu. Bende aynı korkuyu yaşıyorum biraz aslında

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Eren Bilal Cihan
Hocam siz eskide kalmışsınız gerçi 3600 de gayet sağlam işlemciydi zamanına göre, günümüzde intel işlemci tarafında saçma sapan hamleler yaptı 100 dereceyi geçen ve düşük önbellekli işlemciler, sürekli soket değiştirmeler anlayacağınız amd toplamanız şuan için daha iyi olacaktır

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
AMD işlemci tabanlı bir sistem toplamanı öneririm çünkü intelde ilerde bidaha yükseltmek istedigin zaman bidaha anakart değiştirmen gerekicek, zaten amd intelden işlemci konusunda kat kat üstün şuan
Bu lga 1700 ölü soket muhabbeti bu yüzden sanırım değil mi? 15. nesil soket mi değiştiricek?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam siz eskide kalmışsınız gerçi 3600 de gayet sağlam işlemciydi zamanına göre, günümüzde intel işlemci tarafında saçma sapan hamleler yaptı 100 dereceyi geçen ve düşük önbellekli işlemciler, sürekli soket değiştirmeler anlayacağınız amd toplamanız şuan için daha iyi olacaktır
Oynadıgımız oyun 2002 yapımı baskan. Tek cekirdek performansı üzerinden oynanıyor oyun zaten. 16 cekirdek olması bile işlemcinin bir anlam ifade etmiyor. O yüzden genelde intel toplanıyor bu oyunda sistemler. Mesela twitch gibi platformlarda bu oyunu oynayan yayıncılara bakarsanız eger hepsinin i7 i9 gibi yüksek intel işlemciler kullandıgını görebilirsiniz

İntel anakart alma durumumda H serisi en düşük ve genelde tek m2 yuvalı ve 2 ram bellek yeri var. B serisi bazıları 2 bazıları 4 ram yuvalı ve çift m2 yuvası var. Sanırım z serisi de en üst seri oluyor .. Dogru mu biliyorum? (z serisinin farkını pek anlayamadım B ye göre)

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
261
İsim
Melih Baygör
Bu lga 1700 ölü soket muhabbeti bu yüzden sanırım değil mi? 15. nesil soket mi değiştiricek?

Oynadıgımız oyun 2002 yapımı baskan. Tek cekirdek performansı üzerinden oynanıyor oyun zaten. 16 cekirdek olması bile işlemcinin bir anlam ifade etmiyor. O yüzden genelde intel toplanıyor bu oyunda sistemler. Mesela twitch gibi platformlarda bu oyunu oynayan yayıncılara bakarsanız eger hepsinin i7 i9 gibi yüksek intel işlemciler kullandıgını görebilirsiniz

İntel anakart alma durumumda H serisi en düşük ve genelde tek m2 yuvalı ve 2 ram bellek yeri var. B serisi bazıları 2 bazıları 4 ram yuvalı ve çift m2 yuvası var. Sanırım z serisi de en üst seri oluyor .. Dogru mu biliyorum? (z serisinin farkını pek anlayamadım B ye göre)
değişti zaten ismi de 285 gibi değişik bir isimlendirme ile geldi. 7800x3d alsan sıkıntı yaşamazsın. intele boşuna para verme. ekran kartında düşük kalmış bu arada. 40bin civarına hazır sistem bakabilirsin.

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
değişti zaten ismi de 285 gibi değişik bir isimlendirme ile geldi. 7800x3d alsan sıkıntı yaşamazsın. intele boşuna para verme. ekran kartında düşük kalmış bu arada. 40bin civarına hazır sistem bakabilirsin.
Hocam yukarıda detaylı acıkladım.Ekran kartının düşük kaldıgınında farkındayım. 4070s veya 5k serisi nvdia kart almak istiyorum. Bu oyunu oynamak icin 3 4 sene önce aldım pcyi.Suan komple sistemi değiştirmek istiyorum fakat hazır sistem almak istemiyorum. Neden diye sorucaksınız.Mesela 4070s li sistem satılıyor sitede ramlar ddr5 ama cl46 ram . Parcalar bilmediğim, almak istemeyeceğim markaların parcaları mesela. Ben kendim gönlümce marka seçmek istiyorum birazda. Hazır sisteme göre 5 10k fark öderim en fazla. O sorun değil. Kafama göre olmuş olur her şey. Zaten hazır sistemlerde özelleştirmeler o kadar kötü sunuluyor ki. Yiyorsa özelleştir der gibi bi halleri var. 2 tane özelleştirme yapmaya kalksan kendi toplayacagın pcden pahalıya geliyor

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
Şu anki pc de knight akıcı oynanmıyor mu
Oyunu biliyor musunuz bilmiyorum ama rogue karakterde minör diye bir skill var mesela. Onun böyle sular seller gibi akıp gitmesi lazımken gitmiyor. Bu oyunda 120fps max alabilecegin fpstir.Ben kalabalıga girdigimde savaş sırasında fpsim 90nın altına düsüyor cogu zaman ve akıcılık yitiyor

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Eren Bilal Cihan
Oyunu biliyor musunuz bilmiyorum ama rogue karakterde minör diye bir skill var mesela. Onun böyle sular seller gibi akıp gitmesi lazımken gitmiyor. Bu oyunda 120fps max alabilecegin fpstir.Ben kalabalıga girdigimde savaş sırasında fpsim 90nın altına düsüyor cogu zaman ve akıcılık yitiyor
Kalabalıkta zaten çok yüksek fps alamazsınız işlemciyi yükseltseniz bile kalabalığa geldiğinizde aşağı yukarı aynı fps leri alırsınız birazda oyunla alakalı bu durum

Top Bottom