Neler Yeni

Sistem yükseltmesi hakkında öneri alabilir miyim?

Uzun Vs hayri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Keloğlan 🆚sinek

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
Ama amd lerin masrafı daha az sende masraf etmek istemiyorsun işte sürekli Anakart mı yukseltmekle ugrascan al bi am5 işlemciyi ben önerdim zaten ekran kartı tercihe göre ama ucuza elde etmek istiyorsan amd kullan derim ben
İhtiyacım olan şey intel bir sistem diyorum..

Uzun Vs hayri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Keloğlan 🆚sinek
Sevgili dostlarım. Konuyu okumadan mı yorum atıyorsunuz anlamıyorum. Fiyatlandırma hoşuma giderse yeni 5000 serisi ekran kartı alıcam Olmazsa 4070 süper alıcam yazıyorum :D İntel alıcam işlemciyi diyorum Hala ryzen 5 işlemci öneriyorsunuz :D Amd ceosuna sorsam simdiye kadar o bile intelden önerirdi bir iki şey :D
5000 serisi yerine bütçe biraz kısıtlıysa 9070 XT alabilir siniz RTX 4080 Super le neredeyse eşit güçte
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki niye İntel

Amd sistem ile daha ucuza elde ediyorsunuz sebebi nedir yani merak ettim İntel de bi akrabanız flnmı çalışıyo anlayamadım açıkca açik la ya bilir misiniz?

Ben okumadan direk konuya fiyat performans sistem önerdim ama gerçekten amd fiyat performans konusunda iyi ben 9070 XT yi bekliyorum

Hocam neredeyse herkes yazmış evet doğru siz de özellikle intel demişsiniz ama am4 veya am5 bir sisteme geçmeniz önerilir. :)
Ram için de https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l30-pvv532g600c30k-ddr5-fiyati,690675232.html öneririm.
Bende am5 sisteme geçmesini öneririm

Ekler

• Screenshot_2025-01-15-16-01-00-250_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-15-16-01-00-250_com.android.chrome.jpg
    507.5 KB · Hit: 12
Son düzenleme:

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
5000 serisi yerine bütçe biraz kısıtlıysa 9070 XT alabilir siniz RTX 4080 Super le neredeyse eşit güçte

Peki niye İntel

Amd sistem ile daha ucuza elde ediyorsunuz sebebi nedir yani merak ettim İntel de bi akrabanız flnmı çalışıyo anlayamadım açıkca açik la ya bilir misiniz?

Ben okumadan direk konuya fiyat performans sistem önerdim ama gerçekten amd fiyat performans konusunda iyi ben 9070 XT yi bekliyorum
Yazdım ya. Knight online diye bir oyun oynuyorum ve intelle daha uyumlu calısıyor. Amd ekran kartı hele alıpda memnun kalan görmedin bu oyunu oynayanlardan. Ben yazıyorumda siz okumuyorsunuz ki hocam

Uzun Vs hayri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Keloğlan 🆚sinek
Yazdım ya. Knight online diye bir oyun oynuyorum ve intelle daha uyumlu calısıyor. Amd ekran kartı hele alıpda memnun kalan görmedin bu oyunu oynayanlardan. Ben yazıyorumda siz okumuyorsunuz ki hocam
Ben o oyunu hiç oynamadığım için yazıların çogunu da okumadım yani okdr oyun varken niye sadece 1 tane oyun ozmn size ben normalde amd sistem önermiştim ama eğer ısrarlıysanız bu kadar İntel almaya i5 veya i7 olabilir Intel'in sadece işlemci lerini biliyorum o yüzden ana kart ve ekran kartı oneremeyecegim ama 16 gb ram işinizi görür ama günümüz oyunlarını rahat keyifli oynamak isterseniz sisteminizi biraz değiştirmeniz_________________________________ gerekir | bu çizginin altına amd sistem) onericem) onun içinde 32 gb ram 1 tb lık ssd amd Ryzen 5 5700 F veya 5 7600 olabilir ekran kartı kaç kalitede oynacagınza bağlı ama ben 9070Xt yi beklemenizi öneririm eğer 2 k yada Üstü günümüz oyunlarını oynamak isterseniz 9070 XT bu yeterli olabilir am5 b serisinden anakart 360 mm lik soğutucu kasa tercihize göre ama eğer bütçe varsa amd Ryzen 7 nin serisinden 7800x3 d işlemci yi tercih edebilir siniz böylece 2 kda 50 derecenin üstüne çıkmanız baya zorlaşır (Sizin İNTEL İŞLEMCİ İSTEDİĞİNİZİ ÖGRENDİM AMA İLERİDE AMD SİSTEME GEÇMEK İSTERSENİZ BU SİSTEM İYİDİR 2 K MONİTÖR İÇİNDE SAMSUNG G5 180 HZ 2k alabilirsiniz pivot özelliği falan var)
Tabi 2 k oynucaksanız günümüz oyunlarını 50derecenin üstüne çıkmaz isterseniz bu teste bakabilirsiniz

jesia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Çağrı Arslan
Dostum anlamıyor musun acaba 2k oyun falan diyor adam sadece knight oynuyor ve intel sistem istiyor?

FssssK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet karaduman
Dostum anlamıyor musun acaba 2k oyun falan diyor adam sadece knight oynuyor ve intel sistem istiyor?
Uzatsana bi alnını sen 😘

Ben o oyunu hiç oynamadığım için yazıların çogunu da okumadım yani okdr oyun varken niye sadece 1 tane oyun ozmn size ben normalde amd sistem önermiştim ama eğer ısrarlıysanız bu kadar İntel almaya i5 veya i7 olabilir Intel'in sadece işlemci lerini biliyorum o yüzden ana kart ve ekran kartı oneremeyecegim ama 16 gb ram işinizi görür ama günümüz oyunlarını rahat keyifli oynamak isterseniz sisteminizi biraz değiştirmeniz_________________________________ gerekir | bu çizginin altına amd sistem) onericem) onun içinde 32 gb ram 1 tb lık ssd amd Ryzen 5 5700 F veya 5 7600 olabilir ekran kartı kaç kalitede oynacagınza bağlı ama ben 9070Xt yi beklemenizi öneririm eğer 2 k yada Üstü günümüz oyunlarını oynamak isterseniz 9070 XT bu yeterli olabilir am5 b serisinden anakart 360 mm lik soğutucu kasa tercihize göre ama eğer bütçe varsa amd Ryzen 7 nin serisinden 7800x3 d işlemci yi tercih edebilir siniz böylece 2 kda 50 derecenin üstüne çıkmanız baya zorlaşır (Sizin İNTEL İŞLEMCİ İSTEDİĞİNİZİ ÖGRENDİM AMA İLERİDE AMD SİSTEME GEÇMEK İSTERSENİZ BU SİSTEM İYİDİR 2 K MONİTÖR İÇİNDE SAMSUNG G5 180 HZ 2k alabilirsiniz pivot özelliği falan var)
Tabi 2 k oynucaksanız günümüz oyunlarını 50derecenin üstüne çıkmaz isterseniz bu teste bakabilirsiniz
Kardes cocukluktan kalma bi heves de ne bilyiim ne dersen de.Baska oyun oynamıyorum.Sen bu oyunu hic duymamıssın belli. Oyunda 350kdan fazla eşyam var. Bu oyunda 1m TL'ye item alınıp satılıyor...

Uzun Vs hayri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Keloğlan 🆚sinek
Uzatsana bi alnını sen 😘

Kardes cocukluktan kalma bi heves de ne bilyiim ne dersen de.Baska oyun oynamıyorum.Sen bu oyunu hic duymamıssın belli. Oyunda 350kdan fazla eşyam var. Bu oyunda 1m TL'ye item alınıp satılıyor...
Valla şimdi yalan olmasın ilk defa görüyom bu oyunun ismini onuda senden gördüm

Uzatsana bi alnını sen 😘

Bu sistem de şimdi fikrin değişir se önerdiğim işlemci ile ilgili video buldum onada bakabilirsin ama bütçe varsa 7800x3d alıp 50 derecenin üstüne çıkmanı zorlastırabilirsin soğutma için 360 mm tercih edersen 50 dereceyi bile çok zor görürsün ama İntel için aynısını söylemem Intel'in işlemcileri amd ye göre pahalı

Ben ileride Knight online dan vazgeçerse böyle bi sistem alabilir yazdım zaten çizgi çekip büyük harflerle

Ozmn sen öner şeydin ya ileride fikri değişir belki belli mi olur

Son düzenleme:

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Melih Baygör
Büyük ihtimalle 5k serisinin fiyatlandırmasını görmeden ekran kartı almam hocam. Gtx 1650yi takarım bir süre. Oynadıgım oyunda ekran kartıyla işim yok zaten. Neden z serisi peki? B serisiyle farkı nedir ?
z serisi ile çok fiyat farkı yok bir de overclock vs gibi imkanların yanında chipset vs uyumluluğu daha iyi. zaten devamı olmayan bir çipset alıyorsun bari en iyisini al, ileride işlemci vs yükseltmek istediğinde seni çipset frenlemez. ayrıca pcie 5 tercih et dememin sebebi de, yeni nesil ekran kartları pcie5 ile gelecek uyumluluk açısından iyi olur. z serisi pcie5 ve ddr5 anakart ile 14700k yı kombinlersen hem daha fazla fps alırsın muhtemelen. ekran kartı kısmına durumuna göre bakarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,494
Üyeler
166,384
Son üye
Fydor Dostoyevski
Top Bottom