Neler Yeni

Sistemi tamamladım olmuş mu ?

louis bloom

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar. RAM'leri de bugün İtopya'dan aldım ve sistemi değiştirmeyi sonunda bitirdim. Olmuş mu ? (Anakart, kasa ve soğutucuyu eski sistemden de bir kaç parçayı yeni sistemin içinde bıraktım değiştirmedim.)

-MSI B550M PRO VDH PLUS
-MSI RX6700XT 12G GDDR6 12GB
-Ryzen 7 5800X 3.80GHz
-G.Skill (2x16) 32GB Trident Z Neo RGB 3600MHz CL14
-Corsair MP600 Pro 1TB 7000/5500MBs NVMe M.2 SSD
-Toshiba TR200 480GB 555/540MBs
-Seagate IRONWOLF 4TB 7200RPM HDD
-CoolerMaster ML120L V2 (2X120mm PULL-PUSH)
-Corsair HX1000 1000W Platinum Full Moduler PSU
-(6X120mm) Corsair ICUE QL120 RGB Kasa Fanı
-Sharkoon TG5 PRO ARGB

Sisteme henüz herhangi bir stres testi yapmadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

C30ABE46-68F1-4590-BDDE-1DFA07D83E1B.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
:rofl:
bu donanımda bir sisteme daha iyi bir anakart daha uygun olurdu ama yine de fena değil. elinize, emeğinize sağlık.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O soğutma 5800X'e yetecek mi?

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu donanımda bir sisteme daha iyi bir anakart daha uygun olurdu ama yine de fena değil. elinize, emeğinize sağlık.
anakartı değiştirmedim hocam. yukarıda belirttim. sıvı soğutucu ve anakartı bu ayın 25 inde değişeceğim. bugün ramleride alıp sistemi çalıştırdım. eksik düşündüğüm bu iki parçayıda bu ayın 25 i yenileyeceğim.

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
olmuş h.o

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
:rofl:
anakartı değiştirmedim hocam. yukarıda belirttim. sıvı soğutucu ve anakartı bu ayın 25 inde değişeceğim. bugün ramleride alıp sistemi çalıştırdım. eksik düşündüğüm bu iki parçayıda bu ayın 25 i yenileyeceğim.
sistemi tamamladım dediğinizde, tamamen bittiği anlaşılıyor. konuyu okuyup bazı parçaları eski sistemden direkt geçirdiğinizi de gördüm zaten. ama şahsen, elimdekini satıp üstüne para koyar daha iyi bir anakart alırdım. tabii sonradan ekleyebilirsiniz de.

louis bloom

80+ Silver
sistemi tamamladım dediğinizde, tamamen bittiği anlaşılıyor. konuyu okuyup bazı parçaları eski sistemden direkt geçirdiğinizi de gördüm zaten. ama şahsen, elimdekini satıp üstüne para koyar daha iyi bir anakart alırdım. tabii sonradan ekleyebilirsiniz de.
şu anlık ilk acelem sıvı soğutucu hocam. boşta 45 derece şu an işlemci. bütçe ayarlayabilirsem ve elimdeki anakartı satabilirsem onu da değiştirmek istiyorum.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
O soğutma 5800X'e yetecek mi?
yeter

Umarım o ram’lere anakarttan daha fazla para vermemişsindir aşırı pahalılar çünkü

ayrıca ramleri yanlış slotlara takmışsın

louis bloom

80+ Silver
yeter

Umarım o ram’lere anakarttan daha fazla para vermemişsindir aşırı pahalılar çünkü

ayrıca ramleri yanlış slotlara takmışsın
hayir hocam dogru degil mi islemciye yakin olan tarafa taktim. Anakarti degistirmedim hocam ramleri de bugun itopyadan aldim anakarttan pahali maalesef evet.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
hayir hocam dogru degil mi islemciye yakin olan tarafa taktim. Anakarti degistirmedim hocam ramleri de bugun itopyadan aldim anakarttan pahali maalesef evet.

Hocam ramlere neden anakarttan daha fazla para verdin çok daha ucuz bir ram alıp 3600 cl 14’e overclock yapabilirdin anakartın da iyi değil ki dandik, parayı çok saçma harcamışsın

neyse ramlerin ikisini de bir sağa kaydır yanlış yerdeler veya daha da iyisi çıkar ve iade et

louis bloom

80+ Silver
anakarti 25 inde degistirecegim itopyadaki adam msi x570 model bi anakart onerdi. RAMleri iade etmeyi düşünmüyorum. Bilerek bunlari aldim. instagramda 9eyik adinda bir sayfam var 1 buçuk haftalik reklam parasiyla aldim zaten hocam. almisken iyisi olsun oc isleriyle ugrasmiyorum zaten
Hocam ramlere neden anakarttan daha fazla para verdin çok daha ucuz bir ram alıp 3600 cl 14’e overclock yapabilirdin anakartın da iyi değil ki dandik parayı çok saçma harcamışsın

neyse ramlerin ikisini de bir sağa kaydır yanlış yerdeler veya daha da iyisi çıkar ve iade et

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
anakarti 25 inde degistirecegim itopyadaki adam msi x570 model bi anakart onerdi. RAMleri iade etmeyi düşünmüyorum. Bilerek bunlari aldim. instagramda 9eyik adinda bir sayfam var 1 buçuk haftalik reklam parasiyla aldim zaten hocam. almisken iyisi olsun oc isleriyle ugrasmiyorum zaten
Hocam asıl aldığın ram oc işleri ile uğraşan insanlar için o yüzden o kadar pahalı samsung b die ram almışsın. Madem parayı bu kadar kolay çarçur edebiliyosun o zaman 6700 xt değil 6900 xt alsaydın 4000 liraya ddr4 ram almak ne, 5800x ile uyumlu olmasa da o paraya ddr5 ram var zaten

Ayrıca itopyadaki adamların önerilerini dinleme genelde hepsi cahil elemanlar oluyor bize sor almadan önce

louis bloom

80+ Silver
Hocam asıl aldığın ram oc işleri ile uğraşan insanlar için o yüzden o kadar pahalı samsung b die ram almışsın. Madem parayı bu kadar kolay çarçur edebiliyosun o zaman 6700 xt değil 6900 xt alsaydın 4000 liraya ram almak ne
ekran kartini 2 ay once indirimde yakaladigim icin aldim islemciyi de itopya dg gununde uyguna aldim. ekran kartini da degistiririz hocam da artik bi parca alirken dusunmek istemiyorum bu sistem olaylari yuzunden kafam beynim s. yanlis anlamayin 1 ocaktan beri sistemi degistirmekle uğraşıyorum. son 1 aydir almisken iyisi olsun deyip aliyorum. İleride degistirmemek amaciyla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,415
Üyeler
161,992
Son üye
Klaeriip
Top Bottom