Neler Yeni

Sistemim hangi ram'i destekler ?

Forever897

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Ramazan Türk
Laptop da 4gb ram var. CPU-Z programı ile baktığımda şuan ki takılı olan ram özellikleri piyasada yokmuş onun yerine direk 8gb ram alacam ancak sistemim hangi cl ve mhz değerlerini kaldırır bilmiyorum nereden öğrenebilirim ?

payne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Soner Payne
Anakartının modeline bak. Genelde laptop arkasında laptop modeli yazar. Google'da arat, özellikleri çıkar. Ona göre ram alırsın. Ek olarak anakartının desteklediği MHz desteğinin üstünde bir ram takarsan, otomatik olarak anakartın desteklediği mhz değerinde çalışır diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin. 2 farklı ram takmak da pek sağlıklı değil diye duydum.

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Anakartının modeline bak. Genelde laptop arkasında laptop modeli yazar. Google'da arat, özellikleri çıkar. Ona göre ram alırsın. Ek olarak anakartının desteklediği MHz desteğinin üstünde bir ram takarsan, otomatik olarak anakartın desteklediği mhz değerinde çalışır diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin. 2 farklı ram takmak da pek sağlıklı değil diye duydum.
Laptop da 4gb ram var. CPU-Z programı ile baktığımda şuan ki takılı olan ram özellikleri piyasada yokmuş onun yerine direk 8gb ram alacam ancak sistemim hangi cl ve mhz değerlerini kaldırır bilmiyorum nereden öğrenebilirim ?
CPU-Z Programından motherboard sekmesine girerek çıkan ekran dan anakart modelinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca @payne nin de dediği gibi misal anakartınız 1333 MHz ram destekliyor ise sizde 1600 MHz ram bellek takarsanız, bunu 1333 MHz de çalıştırır farklı marka 2 ram takmayın uyumsuz ve çalışmayabiliyorlar ayrıca 8GB ram takacaksanız 4+4 8GB DDR3 aynı marka ram takmak en sağlıklısı olacaktır.😃

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,570
Üyeler
166,026
Son üye
Swazex
Top Bottom