SİSTEMİM NE KADAR EDER ?

İşlemci : Ryzen 5 5500
Anakart : MSI B550M PRO VDH
Ekran Kartı : Asus Radeon RX 6650 XT ROG-STRIX 8GB GDDR6 Gaming
Ram : Patriot Viper Steel Series DDR4 8GB 3200MHZ x2 16GB
Güç Kaynağı : Deepcool PF750 750W Atx +80
Kasa : Thermaltake view 27
Ssd : MLD M300 500GB Nvme 2.5'' Ssd 3300-3100 Mb/s
Hdd : Toshiba DT01ABA050V 500GB

15-19 civarı

Sistem upgrade için uygun aslında eğer AM5 geçmek gibi bir niyetiniz yoksa işlemci olarak 5600 veya biraz daha iyi bir şey isterseniz 5700X gibi bir işlemci, güzel bir kule tipi soğutucu alıp ekran kartınıda ister taksitle yeni nesil ister peşin şekilde 2. El 3080 Tİ/6900 XT gibi bir karta ugprade edebilirsiniz. Sistemin tahmini gidebileceği fiyata gelecek olursam sistem toplu halde 18-19K ya gider ama önerim 21 civarı yazıp az indirip 20 ye vermen olur genel parça kalitesi gayet güzel.
çok iyi dedim reis ama seni şu konuya bekliyorum bi göz gezdirirsen :d https://forum.donanimarsivi.com/konu/ryzen-5-5600-islemci-windows-hatasi.1146045/

Bence yanlış düşünüyosun hocam.Ben de öğrenciyim part time çalışarak bilgisayar aldım.Ben aldıgım bilgisayarı acil paraya ihtiyacım yoksa neden zarar ederek satayım.Zaten piyasa araştırmasını yapan fırsat kovalayan kişiler her halükarda uygun fiyatlara alacaktır.ddr5 5060 lı sistemde 20k ya satıldı 2 hafta önce mağazaya özel.Adil fiyat en dip fiyat demek değildir.
Hocam sen ne zararından bahsediyorsun bir ürün 2.ele düştüyse bir piyasası vardır fiyat skalası vardır ürün 2.ele bindiyse eskime kullanma payından fiyat düşer istediğin kadar temiz kullan 2.el ürün 2.eldir işte bu şekilde düşünen insanlar piyasayı bu hale getiriyor tok satılıcık adı altında bildiğiniz 2.el 0 piyasasının içine edildi daha geçen konu açıldı 2.el almaya param yetmedi bende 0 aldım diye bir arkadaş ekran kartı almıştı yapmayın gözünüzü seveyim piyasayı alt ğst etmeyin bir ürünün ederi fiyatı vardır bunu 0 haline yakın satarsan acelem yok diye 2.el piyasasını mahvedersiniz bu zarar etmek değildir ürünü ederine satmaktır piyasa rezervini devam ettirmektir böyle düşündüğünüz sürece bende öğrenciyim çalıştım vesaire diyorsunuz daha da çalışıp daha iyisini almak varken altını alacaksınız piyasayı bilen araştıran adam diyorsunuz alır uyguna diyorsunuz öyle olmuyor böyle yorum atıyorsunuz biri gelip görüyor fiyat biçip ilan atıyor başkası ondan görüyor kar topu etkisi oluyor lütfen bu şekilde ilan listelemesi yaparak piyasayı alt üst etmeyin kanıma dokunuyor bunlar artık

Geri