Çözüldü✓ SİSTEMİME UYGUN İŞLEMCİ TAVSİYESİ

EMRETAN

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
12000
Selamlar sistem özelliklerim;
NVIDIA GEFORCE RTX 5060 8GB
32 GB RAM
COLORFUL BATTLE-AX B450M-K M.2 ANAKART
RYZEN 7 5700
Cs2 de maalesef istediğim performansı alamıyorum. İnternette araştırdığımda ise yüzde 8 lik bi işlemci darboğazı oranı gördüm. Darboğaz yapmayacak sistemime uygun ve performanslı işlemci önerebilir misiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
İleriye dönük olması bakımından işlemci anakart ve ram satıp DDR 5 geçebilirsiniz bu bütçede yada fazla masraf olmasın şimdilik işimi görsün diyorsanız r5 5600 yükseltebilirsiniz işlemcinizi
Bu da olabilir ;
Sıfırı 1k daha pahalı .

İleriye dönük olması bakımından işlemci anakart ve ram satıp DDR 5 geçebilirsiniz bu bütçede yada fazla masraf olmasın şimdilik işimi görsün diyorsanız r5 5600 yükseltebilirsiniz işlemcinizi
Bu da olabilir ;
Sıfırı 1k daha pahalı .
Aslında bilgisayar yeni hazır sistem olarak satın aldım ama cs gibi bi oyunda 100-200 arası fps alınca afalladım normal olarak. Her yolu denedim ama bi çözüm bulamadım o yüzden işlemciyi değiştirmekte çözüm buldum

İşlemci fena değilde önbellek 16mb bahsettiğiniz oyunlarda işlemci önbelleğinin doğrudan etkisi oluyor

32 GB RAM
RYZEN 7 5700
Cs2 de maalesef istediğim performansı alamıyorum. İnternette araştırdığımda ise yüzde 8 lik bi işlemci darboğazı oranı gördüm. Darboğaz yapmayacak sistemime uygun ve performanslı işlemci önerebilir misiniz?
İnternetteki darboğaz sitelerindeki çoğu değer yanlış.

yani daha darboğazın ne olduğunu bilmiyorsunuz.ileri geri konuşuyorsunuz.darboğaz işlemcinin yetmediği durumlarda oluşan durumdur.işlemci oyunda %90-95 lerin üstüne çıkar ektan kartına yeterli veriyi pompalamayaz.buna darboğaz denir.bir de yazılımsal yani kodlama hatalarından kaynaklanan durumlar var.yani işlemci kullanımı %40 larda olduğu halde bakarsınız ekran kartı fa %50 lere gezer.yeterli verimi alamaz.bazıları mesela 7500f yte düşük ekran kartı kullanımı alırken 7600x işlemcide daha verim aldığını gözlemler.bu tamamen optimizasyonla alakalı.adam oyunu veya ekran kartını yüksek seviye işlemciye veya ekram kartına veya çözünürlüğe optimize eder.senin başka seçeneğin aklmaz.aşağıdaki video örnek teşkil eder.

32 GB RAM
RYZEN 7 5700
o paraya am5 anakart + ram + işlemci alırsın

b serisi anakart
r5 7600
2x8 6000mhz cl 30 ram

32 GB RAM
RYZEN 7 5700
geçebileceğin bi 5700x3d var ama oda saçma şekilde pahalandı am5 geçmek dışında başka alternatifin yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,227
Üyeler
192,653
Son üye
psedumertus
Geri