Sistemime yapabileceğim upgrade

emrede00

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
300
arkadaşlar selam sistemim su sekilde neyi upgrade edebilirim sizce daha

intel arc b580
i5 14400f
kioxia exceria pro 1 tb
patriot viper venom 6000mhz cl30 2x16 dual channel çalışyıor xmp açık
MSI PRO B760M-P DDR5 anakart
750W 80+ bronze highpower element psu
bitfenix nova mesh se olandan kasa
asus rog strix xg27acs 180hz 2k monitor
scyrox v6 attack shark r5 ultra rampage zenith pro 8000hz wraith w60 8000hz

arkadaşlar setup bu şekilde valorant cs2 performansı tatmin ediyor ama tam memnun değilim istediğim kadar iyi değil yani neyi upgrade edebilirim sizce 8k hz çalıştırınca mouse kaldırmıyor mesela he monitorum zaten hissedebileceğim kadar yüksek hz değil ama en azından 4k hz çalıştırabilsem iyi olurdu önerilerinizi bekliyorum

işlemci değişmeyi düşünüyorum amd geçmeyi yani ama intel ekran kartıyla intel cpu daha iyi olur diye düşünüyorum bi yandan da yani amd kartla intel işlemci kullanmak nasıl bi garip oluyorsa öyle anladınız siz acaba intelden 14600kf 14700kf veya 14900kf falan mı alsam dicem ama yine anakart değişmem gerekicek galiba cunku anakartım kaldırmıyor sanırım vrmleri sınırlıyor kendini

işlemci değişmeyi düşünüyorum amd geçmeyi yani ama intel ekran kartıyla intel cpu daha iyi olur diye düşünüyorum bi yandan da yani amd kartla intel işlemci kullanmak nasıl bi garip oluyorsa öyle anladınız siz acaba intelden 14600kf 14700kf veya 14900kf falan mı alsam dicem ama yine anakart değişmem gerekicek galiba cunku anakartım kaldırmıyor sanırım vrmleri sınırlıyor kendini
arkadaşlar selam sistemim su sekilde neyi upgrade edebilirim sizce daha

intel arc b580
i5 14400f
kioxia exceria pro 1 tb
patriot viper venom 6000mhz cl30 2x16 dual channel çalışyıor xmp açık
MSI PRO B760M-P DDR5 anakart
750W 80+ bronze highpower element psu
bitfenix nova mesh se olandan kasa
asus rog strix xg27acs 180hz 2k monitor
scyrox v6 attack shark r5 ultra rampage zenith pro 8000hz wraith w60 8000hz

arkadaşlar setup bu şekilde valorant cs2 performansı tatmin ediyor ama tam memnun değilim istediğim kadar iyi değil yani neyi upgrade edebilirim sizce 8k hz çalıştırınca mouse kaldırmıyor mesela he monitorum zaten hissedebileceğim kadar yüksek hz değil ama en azından 4k hz çalıştırabilsem iyi olurdu önerilerinizi bekliyorum

Aynı anakart var bende i5 14600kf ile kulanıyodum bi sıkıntı yok

Monitörün güzel ama şunu söylemeliyim fps oyunu oynuyorsan intel cpu almakla biraz hata etmişsin gibi. amd alsan hem daha iyi performans hem işlemci yükseltmen için daha fazla imkanın olurdu. Şimdi işlemci yükseltiyim desen değiştirmen gereken bir de anakartın çıkacak meydana :blobdance:

Monitörün güzel ama şunu söylemeliyim fps oyunu oynuyorsan intel cpu almakla biraz hata etmişsin gibi. amd alsan hem daha iyi performans hem işlemci yükseltmen için daha fazla imkanın olurdu. Şimdi işlemci yükseltiyim desen değiştirmen gereken bir de anakartın çıkacak meydana :blobdance:

Evet işte yapmam gereken en mantıklı şey nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet işte yapmam gereken en mantıklı şey nedir

ah şu 14400f i overclock edebilsem çok yüksek hızlara çıkabilecek işlemci de

Bütçe varsa geç AMD'ye direkt hiç düşünme hocam. Ben ıntel'den AMD'ye geçince gençleştim resmen.

Aa doğru o işlemciler de vardı intelin güzel. Amd de geçebilirsin ama min. 7800x3d geçmiceksen geçme amd'ye. Bence değmez. 14600kf veya i7 serisi takarsın o anakarta.

Ben x670e gaming plus kullanıyorum gayet memnunum. Ama o kadar çıkmana da gerek yok. B serisi bi anakart gayet iyi olur. Bütçem var dersen X serisi tavsiye ederim. Marka konusunda ben MSI tercih ediyorum yıllardır. Biraz araştırma ile markaya karar verirsin hocam.

peki şimdi b650 anakarta 8k ayırdık diyelim 9700x 2. el alırım zaten eğer güzel fiyata görürsem 2. elde 10k ya var mesela bulurum ben ya internet kafeci var tanıdık onunla 7800x3d hallederim gerekirse ona da 11k ayırdım diyelim 20k total peki b760m-p ve i5 14400f kaçtan rahat satarım

peki şimdi b650 anakarta 8k ayırdık diyelim 9700x 2. el alırım zaten eğer güzel fiyata görürsem 2. elde 10k ya var mesela bulurum ben ya internet kafeci var tanıdık onunla 7800x3d hallederim gerekirse ona da 11k ayırdım diyelim 20k total peki b760m-p ve i5 14400f kaçtan rahat satarım
Valla hocam 2.el al/sat işlerine girmiyorum ve bilmiyorum. Ne söylesem yalan olur. 2.el sitelerine bak bi olmadı fiyat analizi yaparsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,511
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri