Yardım Sistemimi yükseltmek için seçtiğim parçalar doğru mu?

CptSpork

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
721
Bütçe
50000
Arkadaşlar selam. Aşağıdaki sistemimi yükseltmek istiyorum. Bazı parçalar seçtim ama iyi parçalar mı, daha ucuza daha iyisi alınabilir mi bilmiyorum.

Mevcut sistemim:
İşlemci:
i9-10850k
Ekran Kartı: MSI Suprim X 3090
Sıvı Soğutma: CM MasterLiquid ML240
Anakart: Gigabyte Z490 UD
Kasa: Phanteks P400S
M2: 980 PRO
RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 16x4 GB
PSU: Corsair RM1000x

Yükseltmek istediğim parçalar:
Anakart:
ASRock X870E Phantom Gaming Nova WiFi
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
RAM: Kingston Fury Beast DDR5 2x16GB 5200 AMD EXPO

Herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım bu şekilde yükseltme yapmam durumunda? Sistemimin soğutması yeterli mi?

Son düzenleme:
Yok öyle bir şey 3 kullanıcı şikayeti zaten aynı şeyi ekran kartlari çıktığındada yaptılar neymiş ekran kartları yanmış neden soketi oturtmamişlar bir çok üründe bunu yapıyorlar ona kalırsak msi redite göre daha kötü.

Bizim forumdada msi bios hata yazarak aratirsan msi hata yazarak felan güncel bir çok konu görürsün

Asrocktan şaşma
Hocam bi kişi 165 tane bu tarz sorun yaşayan kişinin postlarını tek bi konuya linklemiş. Tabi asus, msi kartlardada sorun yaşayan varmış ama genel olarak ASRock'muş. şimdi arkadaş parçaları bulgaristandan alıp getireceği için bir sorun yaşamam durumunda iade değişim için tekrar parçanın gitmesi gerekecek bu da çok uzun bir süreç olur benim için. Attığım MSI kart kötü mü ASRock'a göre? İade&değişim (RMA) yoluna gitmem çok zor olacağı için garantiye almak istiyorum işi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Genel yazılanlara cevap vereyim. Önerilen RAMler ve anakart güzel. MSI anakartlar hakkında olumsuz bir yorum gördüm, pek katılmıyorum o yoruma ama yine de shankar1 arkadaşımız bilgili, güzel öneriler vermiş. Dediği gibi Asrock da çok kaliteli bir markadır kesinlikle öneririm. Tek değiştireceğim şey ileri de ekran kartı yükseltecek olursan RTX 5080 yerine RX 9070 XT almanı tavsiye ederim. Bu arada profilindeki hangi sürücü?
Teşekkürler hocam değerli bilgileriniz için, @shankar1 hocam sağolsun çok aydınlattı beni. Ekran kartı olarak şuan memnunum ama değiştirecek olursam NVIDIA tarafını düşünüyorum çünki cuda çekirdekleri önemli benim için. Local'e deepseek, stable diffusion vb. kuruyorum deneyimlemeyi seviyorum açıkcası. AMD o tarafta çok iyi değil şu anda. Bir de GTA 6'da zorunlu ışın izleme kullanılıyormuş, nvidia kartların daha iyi performans vereceği söyleniyor. PP'deki sürücü Leclerc hocam bu arada :D

Hocam bi kişi 165 tane bu tarz sorun yaşayan kişinin postlarını tek bi konuya linklemiş. Tabi asus, msi kartlardada sorun yaşayan varmış ama genel olarak ASRock'muş. şimdi arkadaş parçaları bulgaristandan alıp getireceği için bir sorun yaşamam durumunda iade değişim için tekrar parçanın gitmesi gerekecek bu da çok uzun bir süreç olur benim için. Attığım MSI kart kötü mü ASRock'a göre? İade&değişim (RMA) yoluna gitmem çok zor olacağı için garantiye almak istiyorum işi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler hocam değerli bilgileriniz için, @shankar1 hocam sağolsun çok aydınlattı beni. Ekran kartı olarak şuan memnunum ama değiştirecek olursam NVIDIA tarafını düşünüyorum çünki cuda çekirdekleri önemli benim için. Local'e deepseek, stable diffusion vb. kuruyorum deneyimlemeyi seviyorum açıkcası. AMD o tarafta çok iyi değil şu anda. Bir de GTA 6'da zorunlu ışın izleme kullanılıyormuş, nvidia kartların daha iyi performans vereceği söyleniyor. PP'deki sürücü Leclerc hocam bu arada :D
Evet senin işler için NVIDIA daha iyi olur, tercih et o zaman.
Leclerc'in iş nolcak ya bu arada, arabaları Williams'tan kötüymüş. Zaten takım yönetimi de çok kötü. Ferrari de kazanması çok zor, keşke Carlos gibi başka takıma geçse kendini kurtarsa

Evet senin işler için NVIDIA daha iyi olur, tercih et o zaman.
Leclerc'in iş nolcak ya bu arada, arabaları Williams'tan kötüymüş. Zaten takım yönetimi de çok kötü. Ferrari de kazanması çok zor, keşke Carlos gibi başka takıma geçse kendini kurtarsa
Valla küskün tifosiler olarak saldık hocam bu sene bakmıyorum hiç yarışlara :D Kanser etti ferrari.

240mm sakın alma sakın denemek ıcın bıle alma
Mevcutta 240mm var hocam zaten, sıfırdan almayacağım. 360mm önerdiler 9800x3d için ben de elimdeki mevcut 240mm götürmez mi bi kaç ay diye sordum. Sağolun bu arada tavsiyeniz için, sizce 360mm almalı mıyım elimdeki 240mm yerine?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,197
Üyeler
186,302
Son üye
OlzerolO
Geri