Bilgisayarımı yükseltmek için seçtiğim parçalar nasıl?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
8,576
Bütçe
4000
Arkadaşlar bir kaç saattir araştırıyorum. Eski sistemimi yükselteceğim. Sistem aşağıda yazıyor.
Eski sistem:
Ryzen 3 1200
RX550 2gb
crucial 8gb 3000mhz cl15 8x2 16gb ram
MSI b450m pro m2 v2
BX500 240gb ssd
1tb WD BLUE HDD
Xıgmatek x-calibre 600w 80+
Rampage Raıder kasa

Değiştireceğim parçalar Kasa, işlemci ve ekran kartı.
SSD kronik sorunlu biliyorum. Ne zaman bozulursa o zaman değiştiririm.

İşlemci: Ryzen 5 2600x
Render ve yayın yapacağım için bunu seçtim. 2600 ile aralarında 30 TL gibi bir fiyat olduğundan bence 2600x daha mantıklı bir seçenek.

Ekran kartı: Ekran kartı konusunda biraz kararsızım ancak bütçemi 100TL gibi aşsada 1660ti alacağım. AMD istemiyorum. Palit modeli nasıldır? Soğutma performansı falan.

Kasa: Kasa aslında sizin için boş masraf gibi gözükse de gerçekten berbat bir hava akışına sahip ve fanları çok sorunlu. Kasa 3-4 kere garantiye gitti. Aklımda olan kasa bu

Arkadaşlar elimde kalan parçaları satmayacağım onla yeni bir sistem toplayıp ofise götüreceğim.

Arkadaşlar bir kaç saattir araştırıyorum. Eski sistemimi yükselteceğim. Sistem aşağıda yazıyor.
Eski sistem:
Ryzen 3 1200
RX550 2gb
MSI b450m pro m2 v2
BX500 240gb ssd
1tb WD BLUE HDD
Rampage Raıder kasa

Render ve yayın yapacağım için bunu seçtim. 2600 ile aralarında 30 TL gibi bir fiyat olduğundan bence 2600x daha mantıklı bir seçenek.

Ekran kartı: Ekran kartı konusunda biraz kararsızım ancak bütçemi 100TL gibi aşsada 1660s alacağım. AMD istemiyorum. Zotac modeli nasıldır? Soğutma performansı falan. Yoksa Inno3d alacağım.

Kasa: Kasa aslında sizin için boş masraf gibi gözükse de gerçekten berbat bir hava akışına sahip ve fanları çok sorunlu. Kasa 3-4 kere garantiye gitti. Aklımda olan kasa bu

Arkadaşlar elimde kalan parçaları satmayacağım onla yeni bir sistem toplayıp ofise götüreceğim.
Ekran kartı olarak bu model çok daha mantıklı.

Hocam çok teşekkürler. Akakçe üzerinden seçtiğim için çıkmadı. Hemen değiştiriyorum :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz mantıksız olacak ama NVIDIDA ve AMD tarafı sence bu 6-7 aylık süreçte 1660ti'dan fiyat ve performans açısından avantajlı GPU çıkarır mı?
Beklemelimiyim.
Şu anki sistemimde ufak tefek oyunlara yetiyor.

Hocam çok teşekkürler. Akakçe üzerinden seçtiğim için çıkmadı. Hemen değiştiriyorum :)

Biraz mantıksız olacak ama NVIDIDA ve AMD tarafı sence bu 6-7 aylık süreçte 1660ti'dan fiyat ve performans açısından avantajlı GPU çıkarır mı?
Beklemelimiyim.
Şu anki sistemimde ufak tefek oyunlara yetiyor.
Hiç bir fikrim yok o konuda.

Eski sistem:
Ryzen 3 1200
RX550 2gb
MSI b450m pro m2 v2
BX500 240gb ssd
1tb WD BLUE HDD
Rampage Raıder kasa

Ekran kartı: Ekran kartı konusunda biraz kararsızım ancak bütçemi 100TL gibi aşsada 1660ti alacağım. AMD istemiyorum. Palit modeli nasıldır? Soğutma performansı falan.

kasa yerine bunu al https://www.akakce.com/bilgisayar-k...l06b-led-fanli-atx-kasa-fiyati,594259218.html

Hocam biraz daha bütçemi arttırıp bunu tercih ederim.
Sence?
ben olsam bunu alırdım

😊😊

evet ön panel büyük ihtimalle çıkıyor
Teşekkürler...

@JATDAV
Hocam son olarak seçtiğim parçalar bunlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,965
Üyeler
184,248
Son üye
psilive
Geri