Neler Yeni

Sistemin düşük fps vermesi

Frowzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Can Berk Arman
Sadece valorantta mı beklenenin altında alıyorsunuz ? Başka oyunlarda test yaptınız mı ?

Sadece valorantta mı beklenenin altında alıyorsunuz ? Başka oyunlarda test yaptınız mı ?
CS2 de de fps değerleri düşük. Aynı şekilde pubg ultra ayarlarda 90 100fps. En düşük ayarlarda da aynı, değişmiyor. Kasıyo gibi gözüküyor oyun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

LoL 200-220 FPS sürekli. Fifa 24 bile kasıyor gibi geliyor, ara ara bütün oyunlarda drop giriyor falan. Sinir bozucu.

Frowzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Can Berk Arman
AMD Ryzen 5 5600, Genel Görevler için 1920 × 1080 piksel ekran çözünürlüğünde AMD Radeon RX 7600 XT için çok zayıf.

Bu yapılandırmada %17.5 işlemci darboğazı var.
Darboğaz testine göre zaten %17,5 bir kaybın var 1080p de. Drop yeme sebebin ise ramlerinin ddr4 ve 16gb olduğu için ekran kartının hızına yetişememesi. Fifa24 içinse 4070ti bile kasıyor o oyunda. Başka oyunlar derken biraz daha rekabetçi olmayan ve ciddi grafik isteyen last of us, alan wake2 ,god of war,rdr2 gibi oyunlarda denediniz mi diye sormuştum.

Ayrıca bütün almanız gereken fpsleri sanırım birinin videosundan gördünüz sizle aynı işlemciye mi sahip ?

AMD Ryzen 5 5600, Genel Görevler için 1920 × 1080 piksel ekran çözünürlüğünde AMD Radeon RX 7600 XT için çok zayıf.

Darboğaz testine göre zaten %17,5 bir kaybın var 1080p de. Drop yeme sebebin ise ramlerinin ddr4 ve 16gb olduğu için ekran kartının hızına yetişememesi. Fifa24 içinse 4070ti bile kasıyor o oyunda. Başka oyunlar derken biraz daha rekabetçi olmayan ve ciddi grafik isteyen last of us, alan wake2 ,god of war,rdr2 gibi oyunlarda denediniz mi diye sormuştum.

Ayrıca bütün almanız gereken fpsleri sanırım birinin videosundan gördünüz sizle aynı işlemciye mi sahip ?
Hocam bu siteyi anlamadım ki, her ikili için darboğaz var diyor. Çözemedim, doğruluk payı yüksek mi buranın?

Video bu, 8 gb 7600 modeli ile bu değerleri alıyor. XT olan ve 16gb olan modeli ile bile bu değerleri görememem saçma geliyor.

Ayrıca iki aylık bir video daha, o kadar değer değiştirecek büyük güncellemeler gelmedi bu oyunlara sonuç olarak.

Frowzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Can Berk Arman
Doğruluk payı yüksek 2k da olsa yüzde 9 darboğaz , 4k da %0 darboğazın var hesaplamaya göre ve evet doğruluk payı yüksek. 2k veya 4k da oynanacak kartı 1080p de kullanırsan haliyle zaten darboğaz yapar.

PUBG very low ayarrlarda video çekerken bile 250 üstü fps alıyor. Ben 120-130 alıyorum :D

1080p in 2024, videonun açıklamasında böyle yazıyor. Çoğu videoda da 1080p de bu değerler görüldü. Sorunun ondan kaynaklı olduğuna emin misiniz?
Doğruluk payı yüksek 2k da olsa yüzde 9 darboğaz , 4k da %0 darboğazın var hesaplamaya göre ve evet doğruluk payı yüksek. 2k veya 4k da oynanacak kartı 1080p de kullanırsan haliyle zaten darboğaz yapar.

Frowzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Can Berk Arman
Şöyle bir örnek vereyim sana 4070ti kartım var. Testlere bakıyorum 4070 spiderman remastered da benden 50 fps fazla alıyor. Ama bakıyosun başka oyunlarda yanıma yaklaşamıyor. Demek istediğim şu driverının şuanki sürümü belli başlı bazı oyunlarda performans düşüklüğü yapıyorda olabilir. Bu yüzden last of us,rdr2 gibi oyunlarda da denedin mi diye sordum. Çünkü pubg,cs2,valorant gibi oyunlardan test yapmayı mantıklı bulmuyorum.

Yani zaten darboğazın var belli bir miktar, dropların sebebi ramlerinin zayıf kalması ekran kartına yetişemiyor. Eğer yazdığım oyunlarda testlere yakın performans alıyorsan. Ekran kartını ddu ile kaldırıp driverının daha eski bir sürümünü yükleyebilirsin.

Top Bottom